Ce se intampla cu masina la finalul contractului de leasing ?

La sfarsitul contractului compania de finantare trebuie sa ridice masina de la utilizator. Asa cum stim deja, pe toata durata contractului de leasing operational masina este proprietatea companiei de finantare si nu exista nicio optiune default de a cumpara autovehiculul la final, de aceea compania de finantare isi va colecta efectiv bunul de la utilizator.

Acesta din urma va fi informat de catre compania de finantare fie prin email, fie in scris cu privire la modul in care se va face predarea – aceasta va include o data si o ora agreate de ambele parti, ca si notificarea ca orice problema a masinii, dincolo de gradul normal de uzura, a fost rezolvata (daca nu este rezolvata, se va emite o factura dupa inspectia la care utilizatorul va fi prezent).

Ce se intampla daca vrei sa prelungesti contractul?

Daca iti place masina pe care o conduci si nu vrei inca sa o returnezi, atunci va trebui sa contactezi compania dupa 12 luni de la primirea masinii si sa soliciti o prelungire a contractului. Trebuie sa stii cont ca nu este ceva garantat si ca la momentul solicitarii se va lua in considerare starea masinii si orice eventuale plati intarziate pe perioada contractului.
Compania de finantare nu este obligata, asadar, sa iti reinoiasca contractul.

Ce se intampla daca vrei sa cumperi masina?

Daca ti-a placut atat de mult experienta oferita de masina pe care ai condus-o in perioada contractului de leasing, si vrei sa devii proprietarul acesteia, va trebui si de aceasta data sa ai o discutie cu reprezentantul companiei de finantare, pentru a cadea de acord asupra unui pret de achizitie. In general, acesta va fi sub forma unei plati balon la finalul contractului.

Ce se intampla daca vrei sa anulezi contractul?

Pentru ca exista companii de finantare diferite, cu politici diferite, nu exista o regula fixa care se aplica in astfel de situatii. Tocmai de aceea, va trebui ca in cazul in care iti doresti sa anulezi contractul de leasing incheiat sa stai de vorba cu account managerul tau pentru negocieri. Insa, de principiu, o regula generala este aceea ca nu vei putea anula contractul in primele 12 luni, iar dupa aceasta perioada exista taxe pe care va trebui sa le platesti: in general 50% din restul ratelor ramase. Inca o data, conditiile difera de la o companie de finantare la alta, si este intotdeauna mai bine sa discuti inainte si sa vezi exact care iti sunt drepturile in calitate de utilizator al bunului, in cadrul contractului de leasing.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This