Daca esti interesat de un contract de leasing pentru o masina, probabil ca te-ai intrebat macar o data si daca preturile sunt negociabile. Toata lumea stie ca se poate negocia pretul unei masini pe care o cumperi, insa cand vine vorba despre un leasing multi cumparatori nu stiu daca este acceptabil sa controlezi platile lunare, avansul, termenele si conditiile de inchiriere. Deci, poti negocia pretul de leasing al unei masini? Noi iti oferim mai jos raspunsul.

Da, poti

Raspunsul scurt: Da, poti negocia in mod sigur un pret de leasing. Cand vine vorba de negociere, un contract de leasing este foarte asemanator cu un contract de vanzare; iar asta inseamna ca te poti simti liber sa negociezi asa cum ai face daca ai cumpara o masina cu banii jos. Desi unii cumparatori accepta in schimb o reducere din partea producatorului sau o oferta de reprezentanta, noi iti sugeram macar sa incerci sa negociezi personal pretul de leasing. Distribuitorii se asteapta de cele mai multe ori la asta si vor continua negocierile. Daca nu incerci, nu vei putea spune ca ti-ai jucat toate sansele de a obtine un pret mai bun!

Mai multe optiuni de negociere

Ceea ce nu stie multa lume este ca atunci cand inchei un contract de leasing ai mai multe optiuni de negociere decat la cumpararea unei masini. Poti negocia o gama larga de factori in cazul leasingului: orice pornind de la plata avansului, termenul de leasing si platile lunare, pana la termenii de inchidere a contractului si depozitul de garantie.

Exista dealeri care nici nu vor dori sa discute despre aceste aspecte, spunandu-ti ca nu sunt negociabile, in timp ce altii vor face tot ce se poate pentru a te face fericit – mai ales daca esti interesat de o masina pe care incearca sa o vanda inainte de lansarea unui nou model sau inainte de finalul anului de productie pentru acel model.

Pentru a avea fiecare aspect cat mai clar in minte, va trebui sa citesti conditiile de leasing inainte de a ajunge la dealer. Gandeste-te la cat de mult vrei sa platesti avans, pe ce termen vrei sa inchei contractul de leasing, precum si ce plati lunare ti-ai dori. Negociaza apoi contractul de leasing pe baza acestor cifre.

Gandeste-te la tot

Trebuie sa tii cont de un lucru important atunci cand negociezi un contract de leasing. La fel ca si in cazul cumpararii unei masini, exista o multime de factori la care trebuie sa te gandesti si la care va trebui sa fii atent pe tot parcursul procesului.

De exemplu, daca negociezi un contract de leasing fara avans, este posibil sa regasesti in pretul ratelor lunare fiecare leu din avansul pe care l-ai fi platit. Unii cumparatori nu au nimic impotriva acestei abordari si nu ii deranjeaza sa plateasca o rata lunara mai mare daca asta inseamna ca nu va trebui sa plateasca nimic la semnarea contractului de leasing. Chiar daca si tu faci parte din aceasta categorie, e bine totusi sa fii atent la calculele care se fac, astfel incat sa stii exact ce platesti.

In acelasi timp, e bine sa te asiguri ca negocierile avand ca scop reducerea ratelor lunare nu vor duce la o crestere a avansulului pe care il vei avea de platit. In plus, va trebui sa fii atent la termenul de leasing, pentru a te asigura ca distribuitorul nu il prelungeste pe o perioada mai lunga, in schimbul acelor rate mai mici cu care a fost de acord.
Asadar, daca esti atent la toti factorii de leasing si intri in reprezentanta constient de modul in care functioneaza procesul de leasing, vei putea negocia foarte mult la urmatoarea masina, servindu-ti doar interesele proprii si nu pe cele ale dealerului.

Sursa: https://www.autotrader.com/car-shopping/leasing-a-car-can-you-negotiate-the-price-242601

Share This