Ce probleme poate provoca praful din casa?

Oamenii isi doresc sa aiba locuintele curate si lipsite de praf in primul rand pentru ca praful este inestetic. Cu toate acestea insa, este important ca intr-o locuinta sa nu existe praf pentru ca acesta poate provoca alte probleme. Mai multe detalii aflati insa in cele ce urmeaza.

Praful poate fi gasit in toate locurilor din interiorul casei. Mentinerea acumularii de praf la un nivel minim, mai ales daca sunteti afectat de alergii, va poate imbunatati calitatea generala a vietii.

Exista mai multe moduri in care praful poate fi controlat. Decuplarea, schimbarea filtrelor de aer, imbunatatirea practicilor de ingrijire a animalelor de companie si schimbarea pernelor sunt toate exemple de moduri in care puteti controla praful din casa dvs.

In general, este posibil sa gasiti ca controlul prafului necesita o schimbare a stilului de viata si a comportamentelor acasa. Schimband modul de curatare, tipul de asternut pe care il folositi, modul in care interactionati cu animalele de companie si alti factori de stil de viata, pot reduce cantitatea de praf din casa.

Alergii la praf

O alergie la praf este o reactie alergica la praf sau acarienii de praf care se gasesc in casa. Acarienii de praf sunt un tip de insecta care traieste in gospodarie si mananca praf. Persoanele alergice la praf sunt adesea alergice la aceste insecte.

Acarienii de praf pot fi gasiti aproape peste tot in casa, inclusiv in lenjeria de pat, tapiterie si covoare. Persoanele alergice la praf si acarieni isi pot controla simptomele prin reducerea cantitatii de praf din casa lor. Unii oameni iau si medicamente pentru aceasta alergie.

Desi alergiile la praf nu sunt de obicei o afectiune grava, lucrurile se pot schimba daca persoana afectata are o reactie suficient de severa. Conditii precum astmul pot fi mortale pentru cineva care nu este tratat, sau care nu are instrumentele care sa permita respiratia atunci cand apare un atac.

Cum poate fi controlat praful

Cele mai bune servicii de curatenie de intretinere Cluj sunt deosebit de eficiente pentru a reduce praful. Reducerea cantitatii de praf din locuinta poate imbunatati calitatea aerului din interior, ajutandu-va in acelasi timp sa respirati mai usor.

Stergerea prafului trebuie facut cel putin o data pe saptamana, pentru a va asigura ca nu va confruntati cu probleme de sanatate din cauza acestuia. Cei mai multi oameni pentru a scapa de praf folosesc un aspirator o carpa.

Exista insa si alte solutii pe care oamenii le pot incerca pentru a scapa de praf. Cu toate acestea, serviciile de curatenie nu trebuie sa fie neglijate.

Schimbati regulat filtrele

Sistemele HVAC se bazeaza pe un filtru de aer pentru a curata aerul care curge prin conductele casei. Aceste filtre de aer reduc cantitatea de praf care curge prin sistemul HVAC, si de asemenea reduc cantitatea de praf din casa. Filtrele de aer HVAC contribuie la prelungirea duratei de viata a sistemului HVAC si pot imbunatati de asemenea, calitatea aerului interior al casei.

Majoritatea sistemelor HVAC au un filtru de aer usor de inlocuit. Pentru a inlocui filtrul de aer, scoateti filtrul vechi din fanta sa. Unele filtre de aer sunt protejate de o usa; alte filtre nu sunt.

Luati in considerare aspiratoarele HEPA

Un aspirator HEPA foloseste un filtru HEPA pentru a elimina particulele cu dimensiuni de pana la 0,3 microni. Aspiratoarele standard elimina particulele intre 30 si 50 microni, astfel ca un aspirator HEPA este mult mai eficient pentru persoanele care sufera de alergii.

Aspiratoarele HEPA sunt disponibile in diferite tipuri.

Aspiratoarele HEPA sunt concepute pentru a scapa de particulele de praf care s-au asezat la sol. Acest lucru este important pentru eliminarea prafului, deoarece daca praful nu este indepartat de pe podea, acesta va fi agitat din nou si din nou, provocand redistribuirea si respiratia particulelor din aer.

Curata-ti pernele

Pernele pot adaposti mult praf. Asezarea capului pe perne poate trimite praful in aer direct in jurul fetei, ceea ce poate duce stranut in timpul noptii. Curatati-va pernele la fiecare sase luni pentru a controla praful din casa dvs. Fiecare umplutura de perna necesita practici diferite de spalare.

Folositi un dezumidificator

Multe declansatoare de alergii, cum ar fi acarienii de praf, au nevoie de aer umed pentru a prospera. Intr-o casa cu umiditate ridicata, un dezumidificator poate imbunatati calitatea aerului din interior.

Majoritatea locuintelor sunt mentinute in mod natural uscate de sistemul lor HVAC. Cu cat aparatul de aer conditionat si cuptorul sunt mai mult timp puse in functiune, cu atat locuinta va fi mai uscata. Cu toate acestea, daca locuinta dvs. nu are un sistem HVAC bun, puteti beneficia de un dezumidificator.

Exista asadar solutii eficiente pentru a scapa de praful care va poate crea atat de multe probleme. Este important sa incercati fiecare solutie pentru a lupta cu praful, dar trebuie sa va pastrati si locuinta curata, iar o firma de curatenie va poate veni cu siguranta in ajutor.

Prec.

Urm.

Share This