Leasing sau inchiriere pe termen scurt? – Care este optiunea ideala?

O solutie avantajoasa pentru proiecte punctuale si in general pentru perioade determinate, inchirierea pe termen scurt este astazi la indemana si pentru proprietarii romani de companii care au nevoie de maxima mobilitate, in conditii avantajoase de pret si de calitate.

Chiar am nevoie de angajamentul unui contract de leasing?

Leasing sau inchiriere pe termen scurt? – Care este optiunea ideala? 5

Inchirierea pe termen scurt este o situatie ideala pentru multe companii in acest moment. Din pricina climatului economic actual instabil, multe firme sunt pe drept cuvant ingrijorate cu privire la angajarea intr-un contract de leasing pentru un nou membru al staffului sau pentru un angajat nou, atunci cand nu exista certitudini ca angajatul respectiv se va ridica la nivelul asteptarilor sau cand nu este cert cum anume va evolua piata in urmatorul an sau peste doi ani.
De aceea, un contract de inchiriere pe termen scurt reprezinta un contract care implica un grad mai mic de angajament, intr-o perioada destul de instabila din punct de vedere economic.

Ce este inchirierea pe termen scurt ?

Inchirierea pe termen scurt reprezinta contractarea unui automobil sau unei utilitare pentru o perioada anume – in general vorbim despre perioade cuprinse intre 1 si 12 luni – cu livrare imediata. Este vorba despre un aranjament foarte flexibil si in general convenabil, care poate fi de cele mai multe ori prelungit lunar, spre deosebire de leasing, unde te angajazei intr-un contract pe perioada lunga, fixa.
Inchirierea pe termen scurt nu este acelasi lucru cu inchirierea pe zi, unde inchiriezi vehiculul dorit mai degraba pentru cateva zile decat pentru cateva luni, si in principiu ar trebui sa iti aduca beneficiul unor preturi mult mai bune decat in cazul inchirierii cu ziua.
Exista posibilitatea de a inchiria pe termen scurt orice masina iti doresti, fie ca este vorba despre o limuzina, o masina de familie, un hatchback sau despre o masina utilitara. Asadar, atunci cand vei cere oferta, vei putea sa faci o cerere pentru o anumita categorie de masini si nu pentru un model anume si o poti alege pe cea care te satisface cel mai mult, atat din punct de vedere al dotarilor cat si din punct de vedere al pretului de inchiriere.

De ce sa optezi pentru inchiriere pe termen scurt ?

Leasing sau inchiriere pe termen scurt? – Care este optiunea ideala? 6

Sursa imagine: autodeets.com

Exista multe motive pentru care un astfel de angajament limitat este preferabil, mai ales daca esti la punctul de start al unei noi afaceri si ai nevoie de una sau mai multe masini. Iata mai jos principalele motive.

 • Nu te afli pe piata decat de cateva luni si nu ai un scor bancar atat de bun cat sa obtii un credit avantajos
 • Nu esti sigur de climatul economic actual si nu vrei sa te legi la cap cu un contract pe care nu stii daca il vei putea duce la termen
 • Nu vrei sa te implici intr-un contract de leasing pe 2 sau 3 ani
 • Ai dificultati in obtinerea unei finantari din pricina problemelor legate de istoricul tau de credite
 • Ai nevoie de masina pentru o activitate in mod deosebit, pentru un contract anume sau pentru o munca sezoniera, iar un contract de inchiriere pe termen scurt reprezinta varianta ideala pentru tine
 • Ai nevoie de un vehicul pentru un membru al staffului care se afla in perioada de proba sau este angajat pentru o perioada determinata
 • Ai nevoie de o masina doar temporar, pana cand iti ajung masinile recent achizitionate

Inchirierea pe termen scurt este mai economica decat inchirierea pe zi

Anunt de leasing auto

Incheierea unui contract de inchiriere pe termen scurt, pentru cateva luni, are cateva beneficii clare. Iata mai jos care sunt acestea si cum te pot ele ajuta:

 • Rata fixa lunara pentru inchiriere, care include taxa de drumuri, garantia si asigurarile RCA si CASCO
 • Inchirierea pe termen scurt inseamna ca vei evita angajamentele lungi, care te leaga pentru perioade intre 2 si 4 ani
 • Contracte flexibile, cuprinse intre 1 ai 12 luni
 • Contractele pot fi prelungite lunar, dupa perioada initiala de contract
 • Costurile initiale sunt scazute in cazul contractelor de leasing pe termen scurt
 • Livrarea si ridicarea masinii se face de catre compania cu care inchei contractul
 • Masina se poate schimba daca se schimba conditiile sau daca pur si simplu iti doresti o alta masina de care sa te folosesti, din diferite motive.Toate masinile care fac obiectul contractelor de inchiriere pe termen scurt sunt masini noi sau in stare foarte buna, si in general vorbim despre modele noi
 • Masinile sunt disponibile din scurt si nu este necesara rezervarea lor cu cateva luni in avans. In general, ele pot fi disponibile in decurs de cateva ore de la momentul solicitarii, astfel incat sa fie utile beneficiarului
 • Nu exista penalizari pentru incetarea timpurie a contractului (dupa perioada initiala) insa este preferabil sa citesti cu atentie termenii si conditiile contractului inainte de a semna pentru a te asigura ca nu exista niciun fel de penalizare in acest caz, pentru ca politica poate sa difere de la o companie la alta
 • Un avantaj in plus si foarte important pentru proprietarii de companii, mai ales pentru cele mici si aflate la inceput de drum este acela ca un contract de inchiriere pe termen scurt presupune deducerea cheltuielilor cu rata lunara de leasing (inclusiv asigurarea) in proportie de 50% sau 100%.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This