10 motive sa iti inchiriezi parcul auto

Beneficiile leasingului auto fac din acest tip de contract o optiune mai buna decat cumpararea masinilor care alcatuiesc parcul auto al unei companii.

In plus, leasingul operational – caci despre el este vorba – incheiat pentru masinile si vehiculele comerciale ale unei companii are in zilele noastre mai mult sens ca niciodata! In fiecare an, tot mai multe companii aleg sa incheie contracte de leasing pentru parcul auto propriu, mai degrava decat sa isi cumpere vehiculele, iar motivele sunt extrem de usor de explicat.

Economii semnificative pentru parcul auto prin leasing operational

Companiile incearca mereu sa obtina cel mai bun raport calitate pret atunci cand isi achizitioneaza masini si utilitare pentru diverse sectoare de activitate, mai ales in perioade de criza financiara, cand resursele majoritatii companiilor sunt limitate. Leasingul operational te poate ajuta, fara doar si poate, in acest sens. Iar cu multe dintre ofertele speciale de leasing operational disponibile in acest moment pe piata de profil, suma pe care va trebui sa o cheltui luna de luna pe intreaga perioada a contractului este de fapt mai mica decat suma pe care ai pierde-o din pricina deprecierii masinii daca pur si simplu ai alege sa cumperi un vehicul, in loc sa inchei un contract de leasing operational.

10 motive pentru a alege leasingul operational pentru parcul tau auto

10 motive pentru a alege leasingul operational pentru parcul tau auto

De ce ai vrea sa iti cumperi propriile vehicule care sa se deprecieze in timp, cand leasingul pentru intregul parc auto este o optiune extrem de rezonabila si din ce in ce mai accesibila din punct de vedere al pretului, chiar si in Romania, unde preturile erau mari pana nu demult pentru acest tip de contract.
Iata mai jos cele mai importante 10 motive pentru care e bine sa inchei chiar acum un contract de leasing operational pentru un parc auto nou al companiei pe care o conduci.

  1. Intocmirea usoara a bugetului. Unul dintre cel mai importante beneficii ale leasingului operational este ca stii exact care sunt costurile lunare si anuale pentru masini. Toate costurile sunt cuprinse intr-o rata lunara, care poate include asigurarile, service-ul si intretinerea, cauciucurile, taxele de drum si alte taxe in vigoare in tara. Astfel, nu te vei mai confrunta cu facturi surpriza care sa te prinda cu bugetul descoperit.
  2. Costuri initiale reduse. Poti imbunatati fluxul de numerar punand deoparte doar trei rate in avans pentru a inchiria un automobil sau o utilitara, mai degraba decat sa fii nevoit sa ai un depozit de cateva mii de euro cand te gandesti sa iti cumperi o masina noua.
  3. Conduci o masina mai buna. Datorita faptului ca poti oferi angajatilor masini mai bune pe care sa le conduca si cu care sa aiba implicit performante mai bune, poti imbunatati retentia de personal si poti in plus sa atragi foarte usor angajati noi, atrasi de ideea de a conduce masini mai bune.
  4. Poti uita de depreciere. Nu trebuie sa iti mai faci niciun fel de grija cu privire la rapiditatea cu care se depreciaza masinile tale (majoritatea vehiculelor isi pierd intre 50 si 60% din valoare dupa o perioada de 3 ani), si de asemenea nu vei avea de-a face nici cu bataile de cap pe care ti le poate da schimbarea de piese sau vanzarea vehiculelor noi, atunci cand vrei sa iti schimbi total sau partial parcul auto cu unul nou.
  5. Termene flexibile. Un contract de leasing operational poate avea prevazut un numar de kilometri annual, insa termenii contractului se pot ajusta atat in plus cat si in minus, daca situatia ta financiara sau necesitatile se schimba in timpul perioadei contractuale.
  6. Optiunile de final de contract. Optiunile pentru finalizarea contractului iti permit sa extinzi termenul contractului cu 6 pana la 12 luni, sa soliciti un pret de achizitie pentru vehicul la final de contract, sau pur si simplu sa returnezi masina fara vreun alt angajament pe mai departe.
  7. Scutiri de taxe. In functie de tara in care te afli, exista posibilitatea de a beneficia de scutiri de taxe pentru plata ratelor leasingului si, de asemenea, poti cere 50% din TVA-ul pe masini si 100% din TVA-ul pentru vehiculele comerciale.
  8. Administrare redusa. Nu vei primi facturi separate pentru fiecare serviciu care este efectuat masinii sau masinilor cu care ai probleme sau carora le faci revizia, reparatii, inlocuiri de piese sau schimbari de cauciucuri. Totul va fi inclus in rata lunara pentru leasing.
  9. Bilant imbunatatit. Vehiculele contractate prin leasing operational nu apar in bilantul companiei, pentru ca nu le detii in totalitate.
  10. Servicii de management al flotei si de accident. Acest gen de servicii sunt adesea oferite gratuit, de catre brokerul cu care inchei contractul de leasing operational. Dincolo deci de costurile zero, acest serviciu iti permite sa imbunatatesti eficienta si sa economisesti o multime de timp.

Asadar, dupa cum se poate vedea cu usurinta din beneficiile leasingului operational pentru intreg parcul auto listate mai sus, acest tip de contract este unul foarte convenabil, eficient din punct de vedere al costurilor si in plus un mod de a-ti finanta parcul auto care nu iti da absolut deloc batai de cap. Avantajele pe care leasingul le are comparativ cu achizitia sunt extrem de importante si merita luate in calcul de catre orice proprietar de business. Este un mod foarte simplu si eficient de a avea vehicule noi, mai ales daca nu esti interesat sa le detii in totalitate si esti multumit pe deplin sa te folosesti de vehicul si sa il returnezi la final de contract.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This