Cand se utilizeaza botoseii medicali de unica folosinta in mediul medical?

Botoseii medicali de unica folosinta sunt acoperitori care sunt folositi pentru a acoperi pantofii si care pot fi realizati din polietilena sau polipropilena, adica netesuti.

Sunt alcatuiti dintr-o talpa, intarita sau nu, pentru a mentine aderenta, dar nu au sireturi sau modele elaborate. In timp ce mentine forma normala a incaltamintei, functia principala a a acestor botosei medicali de protectie unica folosinta 30 micr este de a le izola de un mediu curat.

De ce sunt necesari?

Pantofii sunt unul dintre diferitele tipuri de imbracaminte si pot avea multe forme in functie de gustul sau confortul oamenilor; sunt facuti in scopul acoperirii picioarelor. Acestia constau dintr-o parte inferioara, numita talpa, care izoleaza talpile picioarelor de pamant. Rezistenta talpii face posibila mersul pe teren dificil sau denivelat prin pavaj sau pietre etc. sau la temperaturi pe care pielea singura nu le-ar putea rezista.

Corpul pantofului este in general proiectat in mai multe moduri posibile, cu toate acestea, mentine structura care imita conturul piciorului uman.

Pantofii sunt esentiali pentru viata de zi cu zi; se pot murdari cu usurinta. Gunoaie, praful si alte resturi ajung pe corpul pantofilor si mai ales sub talpi, deoarece au fante care permit prinderea pentru a preveni alunecarea.

Datorita utilizarii lor, unele zone curate au restrictionat accesul pentru acest tip de incaltaminte, din cauza unei posibile contaminari care s-ar putea acumula pe pantofi. Pentru a evita necesitatea indepartarii acestor incaltari atunci cand intri in zone curate, cum ar fi laboratoarele sau zonele medicale, sunt folosite accesorii precum botoseii pentru incaltaminte de unica folosinta.

Cat de importanti sunt acesti botosei medicali pentru incaltaminte in spatiile medicale?

In diferite sectii medicale (sali de operatie, laboratoare, terapie intensiva, printre altele) nivelurile de curatare trebuie sa fie foarte ridicate si masurile luate pentru mentinerea acestor niveluri trebuie sa fie foarte stricte.

Asa cum s-a mentionat mai devreme, pantofii acumuleaza praf, murdarie si germeni care pot modifica mediul spitalicesc la intrarea intr-o camera curata. Contactul pantofului murdar cu solul curat devine un mijloc de transmitere a bacteriilor si virusurilor care pot afecta pacientii prin prelungirea bolii sau agravarea acesteia.

In aceste spatii, se utilizeaza deseori imbracaminte speciala, numita imbracaminte chirurgicala, special conceputa pentru a atinge un nivel ridicat de curatenie. Intrucat pantofii fac parte din aceste articole de imbracaminte, botoseii medicali de unica folosinta pentru pantofi garanteaza apoi o asepsie completa si previn transferul de bacterii, virusi sau orice alt agent contaminant.

Care sunt avantajele botoseilor medicali pentru incaltaminte in spatiile medicale?

  • Ei formeaza o bariera puternica impotriva bacteriilor, virusilor, microbilor etc.
  • Nu produc scame, deci nu contamineaza.
  • Sunt antiderapanti, prevenind astfel contactul nedorit cu alte parti ale corpului uman.
  • Permit o anumita libertate de miscare in special in spatiile medicale.
  • Ei ajuta la mentinerea nivelurilor aseptice.
  • Sunt de unica folosinta, astfel incat riscul de contaminare ramane foarte scazut.

Botoseii medicali de unica folosinta sunt utilizati cel mai adesea in:

  • vizitele din fabrici, spitale, laboratoare si in camere ce necesita sa ramana curate
  • amenajari interioare pentru mentinerea spatiilor curate
  • gradinite pentru mentinerea igienei
  • firme de curatenie sau muzee.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This