Tot ce trebuie sa stii despre echipamentele de constructii

Atunci cand pregatiti un santier de constructii, se pune rapid problema echipamentului. Poate va intrebati cum sa alegeti echipamentul potrivit pentru aceasta sarcina. Tipul de lucrare care urmeaza sa fie efectuata va fi decisiv, decizia de a inchiria sau de a cumpara echipamentul in cauza vine abia mai tarziu.

Ce este echipamentul de constructii?

Echipamentul de constructii se refera la toate echipamentele necesare pentru a realiza un proiect de constructie sau de renovare. Aceasta include utilaje, unelte si echipamente, dar si echipamente de siguranta pentru lucratori si pentru protectia civililor din vecinatate. Prin urmare, gardurile si portile de santier fac parte din echipamentul care trebuie furnizat de catre client.

Alegerea echipamentului de santier in functie de lucrarile care urmeaza sa fie facute

Alegerea echipamentului de santier depinde de lucrarile care urmeaza sa fie efectuate. Alegerea echipamentului potrivit, din punct de vedere al tipului si calitatii, va contribui la evitarea intarzierilor si va asigura efectuarea lucrarilor in conformitate cu regulile meseriei. De exemplu, pentru lucrari de terasament, este necesar sa se furnizeze echipamente de extractie, cum ar fi un excavator, o nivelatoare sau un buldoexcavator.

De asemenea, vor fi necesare echipamente de transport (basculante articulate sau rigide, camioane). In cazul in care exista roci pe sol, va fi nevoie de un spargator hidraulic de roci pentru a extrage rocile.

  • Pentru lucrarile de foraj, cel mai frecvent echipament de santier este masina de foraj, care poate fi manuala sau hidraulica, lopetile si ferastraiele, precum si echipamentul de transport.
  • Pentru lucrarile de derapare, este necesar un sistem de tractare, cum ar fi un tractor cu senile. De asemenea, in functie de configuratia sitului, poate fi necesar un sistem de portage sau un teleferic.
  • Asfaltarea este un tip de lucrare pentru care trebuie sa se asigure o multime de echipamente de constructie. Printre exemplele de astfel de echipamente se numara o mistrie, o masina de imprastiat sau un polizor.
  • Pentru lucrarile de compactare, sunt necesare o masina de batut, o placa vibranta si un cilindru compresor.

Printre cele mai frecvent utilizate echipamente de constructii, exista si:

  • schele;
  • ciocanul pneumatic si dalta;
  • ferastrau pentru fierastrau; si
  • masina de tocat; si
  • aparatul de surfilare;
  • laser rotativ pentru santierele de constructii;
  • generatoare;
  • etc.

 Avantajele achizitionarii echipamentelor de constructii

Cumpararea de echipamente de constructii a fost mult timp un reflex. Chiar daca inchirierea tinde sa se dezvolte, cumpararea echipamentelor de constructii are anumite avantaje. De fapt, cumpararea ramane optiunea preferata pentru achizitionarea de echipamente de constructii esentiale pentru afacerea dumneavoastra. Un aparat pe care il folositi foarte des se va amortiza rapid.

Datorita achizitiei, va controlati bugetul, mai ales ca aceasta investitie este amortizata in bilantul dumneavoastra pe durata de viata estimata. In plus, puteti personaliza echipamentul site-ului dumneavoastra numai daca il detineti. Pentru a profita la maximum de investitia dvs., puteti decide sa il inchiriati colegilor vostri atunci cand nu aveti nevoie de el.

Prin urmare, alegerea echipamentului de santier potrivit presupune identificarea in prealabil a tipului de lucrari care urmeaza sa fie efectuate. Trebuie sa va asigurati ca alegeti echipamente de calitate, cum e o automacara de vanzare. In ceea ce priveste metoda de achizitie, atat cumpararea, cat si inchirierea au avantajele lor.

Ce este o macara si cum functioneaza?

O macara este un tip de masina, in general echipata cu un cablu de ridicare, cabluri sau lanturi si snopi, care poate fi folosit atat pentru ridicarea si coborarea materialelor, cat si pentru deplasarea lor orizontala. Este folosit in principal pentru ridicarea obiectelor grele si transportul lor in alte locuri. Dispozitivul foloseste una sau mai multe masini simple pentru a crea un avantaj mecanic si, astfel, pentru a muta sarcinile dincolo de capacitatea normala a unui om.

Macaralele sunt utilizate in mod obisnuit in transportul pentru incarcarea si descarcarea marfurilor, in constructii pentru deplasarea materialelor si in productia pentru asamblarea echipamentelor grele..

Prima macara cunoscuta a fost shaduf, un dispozitiv de ridicare a apei care a fost inventat in Mesopotamia antica (Irakul modern) si apoi a aparut in tehnologia egipteana antica. Macaralele de constructie au aparut mai tarziu in Grecia antica, unde erau alimentate de oameni sau animale (cum ar fi magarii) si folosite pentru constructia de cladiri.

Macarale mai mari au fost dezvoltate mai tarziu in Imperiul Roman, utilizand rotile de rulare umane, permitand ridicarea greutatilor mai grele. In Evul Mediu Inalt, macaralele portuare au fost introduse pentru a incarca si descarca navele si pentru a ajuta la constructia acestora – unele au fost construite in turnuri de piatra pentru un plus de rezistenta si stabilitate.

Cele mai vechi macarale au fost construite din lemn, dar fonta, fierul si otelul au preluat controlul odata cu venirea revolutiei industriale.

Timp de multe secole, puterea a fost furnizata prin efortul fizic al oamenilor sau al animalelor, desi palanele din morile de apa si morile de vant puteau fi conduse de puterea naturala exploatata. Prima putere mecanica a fost furnizata de motoarele cu abur, cea mai veche macara cu abur fiind introdusa in secolul al XVIII-lea sau al XIX-lea, multe ramanand in uz pana la sfarsitul secolului al XX-lea. [1] Macaralele moderne folosesc de obicei motoare cu ardere interna sau motoare electrice si hidraulicesisteme pentru a oferi o capacitate de ridicare mult mai mare decat era posibila anterior, desi macaralele manuale sunt inca utilizate acolo unde furnizarea de energie ar fi neeconomica.

Exista multe tipuri diferite de macarale, fiecare adaptata pentru o anumita utilizare. Dimensiunile variaza de la cele mai mici macarale cu brat, utilizate in ateliere, pana la cele mai inalte macarale turn, utilizate pentru construirea de cladiri inalte. De asemenea, mini-macaralele sunt folosite pentru construirea de cladiri inalte, pentru a facilita constructiile prin atingerea spatiilor inguste. Macaralele plutitoare mari sunt in general folosite pentru a construi platforme petroliere si pentru a salva navele scufundate.

Unele masini de ridicat nu se potrivesc cu strictete definitiei de mai sus a unei macarale, dar sunt cunoscute in general ca macarale, cum ar fi macarale stivuitoare si macarale de incarcare.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This