Ce înseamnă geometria roților și când trebuie efectuată? Sfaturi de la mecanicul Auto Vrom

Ai constatat un scârțâit al roților mașinii tale? Sau ai observat că mașina se deplasează într-o parte, în timp ce ai lăsat volanul liber pe direcția deplasării? Ai suferit un accident minor din cauza căruia consideri că nu este necesar să te adresezi unui service, neexistând avarii cu excepția unor zgârieturi?

Neefectuarea la timp a geometriei roților crește riscul de accident, consumul de carburant, scade gradul de stabilitate al mașinii atât în curbe, cât și în drum drept și ce este mai important, îți pune în pericol viața. A ta și pe a pasagerilor!

Ce înseamnă geometria roților?

Este o procedură care constă în verificarea direcției și a unghiurilor anvelopelor conform specificațiilor din cartea mașinii, făcute de producător. Se întâmplă uneori să se facă o confuzie între geometria roților și echilibrarea roților, geometria fiind verificarea și reglarea unghiurilor roților pentru a deveni perpendiculare pe sol și paralele între ele, în timp ce echilibrarea permite rotirea roților fără ca acestea să vibreze la anumite viteze.

Când se recomandă să faci geometria roților?

Atunci când prin lăsarea liberă a volanului în timpul deplasării, mașina nu merge drept. Cu cât amâni operațiunea de geometrie a roților, cu atât crește riscul unui accident.

Ce alte semne îți indică necesitatea acestei proceduri?

  • Scârțâitul roților este un alt semn al nevoii aceste proceduri, indiferent cu ce viteză rulezi mașina.
  • Trecerea printr-o groapă adâncă în timpul deplasării cu viteză mare.
  • Rularea frecventă pe drumuri deteriorate.
  • Dacă ai lovit o bordură în timpul deplasării cu viteză ridicată.
  • Cel mai ușor accident trebuie să te trimită la un service auto autorizat pentru geometria roților.
  • Când ții volanul drept, iar mașina se duce pe lateral.

În cât timp se realizează procedura geometriei roților?

De cele mai multe ori, această procedură nu durează mai mult de 1 oră, dar trebuie să știți că este necesară o probă de drum, atât înainte, cât și după reglare.

Există alte componente care se verifică înainte de reglarea direcției?

Da, se verifică starea jantelor, a pivoților, a amortizoarelor, a brațului suspensiei, a barelor de ajustare a unghiului de cădere și de fugă al roților, dar și a altor componente.

De ce este importantă geometria roților?

Cel mai important motiv pentru care este necesar să efectuezi geometria roților este faptul că se reduce considerabil riscul unui accident. Sunt protejate anumite componente, eviți uzura anvelopelor, reduc consumul de carburant și crește stabilitatea mașinii în curbe, dar și pe drumul drept. Există persoane care efectuează această procedură acasă, cu ajutorul unor prieteni care se pricep, dar este o decizie greșită, pentru că această alegere îți poate pericilita viața. De aceea este foarte important să alegi un service auto specializat, care dispune de toată aparatura necesară oricărei proceduri sau reparații.

Pentru un plus de siguranță se recomandă geometria roților 3D, așa că redu pe cât posibil riscul unui accident care îți poate pune viața în pericol, atât pe a ta, cât și pe cea a pasagerilor.

Așadar, fii atent la semnele care pot indica existența unei probleme a roților, a direcției și fă demersuri pentru prevenirea oricărei neplăceri. Adresează-te service-ului auto Auto Vrom pentru efectuarea de geometrie roți Brașov, 3D, la preț avantajos, și vei primi asistență de specialitate, precum și cele mai bune sfaturi și informații utile care te vor ajuta să păstrezi mașina în cea mai bună formă.

Profesioniștii din cadrul service-ului te vor ruga să le oferi câteva detalii despre comportamentul mașinii, după care se efectuează proba de drum pentru verificarea sistemului de direcție, a stării anvelopelor. Ulterior se întocmește oferta de preț și se procedează la operațiunile necesare cu acordul clientului.

Alege siguranța ta în timpul deplasării cu mașina!

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This