Protectia mediului: ce este, importanta si caracteristicile acesteia

Protectia mediului este regula fundamentala care trebuie indeplinita de fiecare fiinta vie care ramane in mediul natural; caci este mediul in care este stabilita, se dezvolta; Se reproduce si moare. Prin nerespectarea acestui aspect; Calitatea naturii este compromisa, indreptandu-se spre deteriorarea si diminuarea activelor sale naturale.

Ce este protectia mediului?

Protectia mediului nu este altceva decat mentinerea viziunii unui mediu ideal, luand in considerare toate masurile si propunerile care trebuie facute pentru a pastra viata umana, precum si viata florei si faunei, deoarece protectia acopera tot ceea ce ne inconjoara de clima, plantelor, animalelor si chiar aspectelor socio-culturale care fac parte din intregul nostru mediu.

Pe de alta parte, sunt resurse naturale, principalele patrimonii pe care le contine fiecare ecosistem si care au persistat de-a lungul existentei planetei; servind astfel pentru a acoperi cerintele noastre de hrana, locuinte, energie si, de asemenea, alte aspecte, cum ar fi hainele si obiectele de uz zilnic.

De ce este important sa protejam mediul?

Mentinerea unei protectii constante a mediului; nu numai ca garanteaza viata lunga pentru toate speciile care il locuiesc, ci asigura si bunastarea generatiilor viitoare in fiecare dintre ele, deci este interesant sa faceti acest lucru; Un obicei care in loc sa se deterioreze se traduce in imbunatatirea conditiilor zi de zi.

Protectia naturii ca mediu de viata pentru toate fiintele vii; Aceasta inseamna mentinerea unei atentii maxime la vegetatie, precum si la fauna si la toate habitatele.

Responsabilitatea ca principala protectie a naturii

Pentru ingrijirea mediului, ceea ce este responsabilitatea fata de mediu este asociat, orientat direct pentru a asigura in mod constant beneficiile pe care natura ni le ofera; care include bunuri naturale, specii de animale; flora si odata cu ea diversitatea peisajului.

Avand o protectie maxima a mediului inconjurator si mijloacele necesare pentru a-l conserva, este scopul final al fiecarei zile in care ne confruntam cu situatii care l-ar putea deteriora daca este facut frecvent. Poti face simplu si usor cursuri autorizate responsabil de mediu.

Cum sa ajuti la conservarea sau protectia mediului?

Principala metoda de a incepe protejarea tuturor ariilor naturale consta in ecologie, studiul complet care se refera la lucrurile vii unul la celalalt si la mediu.

Ecologia, in sine, trebuie sa fie organizata intr-un mod interdisciplinar, patrunzand in acelasi timp cu biologia ca bioecologie, cu geografia peisajului si cu economia mediului, participand la unirea tuturor zonelor sale si dedicandu-se protectiei mediului intr-un mod sectorial.

Toate cunostintele indreptate spre protectia mediului; ele se concentreaza pe tratarea acestuia ca pe un ecosistem in care toate zonele sunt legate separat, pentru a se face dependente reciproc si, astfel, pentru a putea imbunatati toate aspectele care vor duce la mediu ca habitat ideal in timp.

Importanta asigurarii echilibrului ecosistemului

Fiecare mediu trebuie sa fie prin excelenta intr-un echilibru constant, cu exceptia cazului in care este modificat intr-unul din domeniile sale.

Prin mentinerea conservarii in cadrul prioritatilor naturale; protectia va fi favorabila prin combinarea intregului ecosistem cu active naturale si exploatari de mediu in scopuri economice.

Ce este un biotop?

Un biotop este o zona cu conditii de mediu uniforme care ofera un loc de viata pentru un anumit ansamblu de plante si animale . Biotopul este aproape sinonim cu termenul „habitat” , care este mai des folosit in tarile vorbitoare de limba engleza. Cu toate acestea, in unele tari acesti doi termeni se disting: subiectul unui habitat este o populatie , subiectul unui biotop este o biocenoza sau „comunitate biologica”.

Este un imprumut englezesc derivat din germanul Biotop , care, la randul sau, provine din grecescul bios (insemnand „viata”) si topos („loc”). (Cuvantul inrudit geotop si-a facut loc in limba engleza pe acelasi traseu, din germanul Geotop .)

Conceptul de biotop a fost sustinut pentru prima data de Ernst Haeckel (1834–1919), un zoolog german faimos pentru teoria recapitularii . In cartea sa General Morphology (1866), care defineste termenul „ ecologie ”, el subliniaza importanta conceptului de habitat ca o conditie prealabila pentru existenta unui organism.

Haeckel explica, de asemenea, ca, cu un ecosistem, biota sa este modelata de factorii de mediu (cum ar fi apa, solul si caracteristicile geografice) si de interactiunea dintre vietuitoarele; ideea originala a unui biotop era strans legata de teoria evolutiei. In continuare, F. Dahl, profesor la Muzeul Zoologic din Berlin, s-a referit la acest sistem ecologic drept „biotop” (biotop) (1908).

Desi termenul „biotop” este considerat a fi un cuvant tehnic in ceea ce priveste ecologie, in ultimii ani termenul este folosit mai general in activitati administrative si civice. Incepand cu anii 1970, termenul „biotop” a primit o mare atentie ca cuvant cheie in intreaga Europa (in principal Germania) pentru conservarea, regenerarea si crearea unor medii naturale.

Folosit in acest context, termenul „biotop” se refera adesea la o ecologie mai mica si mai specifica si este foarte familiar vietii umane. In Germania, in special, activitatile legate de regenerarea biotopurilor sunt primite cu entuziasm.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This