De ce sa alegi o scoala privata?

Alegerea unei scoli private este o alternativa in plina expansiune, aici spunem de ce! De ce sa alegi o scoala privata? Toti parintii incearca sa aleaga scoala ideala pentru cei mici din casa, desi aceasta sarcina poate deveni o mare dilema. In functie de caracteristicile si preferintele fiecarei familii, am optat pentru o scoala publica concertata sau privata.

Aceasta este o decizie cruciala, deoarece centrul educational este unul dintre pilonii din viata copiilor nostri si trebuie sa cantarim motivele pentru care am ales o scoala privata ca optiune potrivita pentru copiii nostri. Vezi detalii pe Scoala Teddybar.

De ce sa alegi o scoala privata?

Exista mai multe optiuni atunci cand alegem scolarizarea copiilor nostri, idealul este sa alegem un centru in functie de realitatea ca copiii traiesc acasa din punct de vedere economic din punct de vedere social si in valori. Pentru a alege trebuie sa tinem cont de: ce ar trebui sa ofere, care sunt punctele forte ale centrelor si ce va fi cel mai bine pentru copil.

In acest sens, scoala privata este o alternativa in plina expansiune, deoarece ofera mari avantaje. Din ce in ce mai multe familii aleg sa investeasca in educatia copiilor lor, deoarece oferta devine din ce in ce mai buna si mai accesibila.

In plus, ei sunt dedicati multilingvismului, poti alege proiectul educational independent in functie de familie, facilitatile sunt de cea mai inalta calitate si ofera o multitudine de servicii si activitati, cum ar fi permanenta, mesele, activitatile si rutele extracurriculare.

Beneficii: De ce sa alegi o scoala privata

  • Angajament ferm fata delimbi straine. Elevii din scolile private sunt de obicei bilingvi sau multilingvi. Educatia bilingva devine din ce in ce mai importanta. Engleza, germana si franceza sunt cele mai solicitate limbi. Fluenta intr-una sau mai multe limbi este esentiala pe piata actuala a locurilor de munca si pentru dezvoltarea copiilor in viata lor si acesta este unul dintre motivele pentru a alege o scoala privata pentru copiii nostri.
  • Nu depinde de administratie, spre deosebire de cei concertati sau publici, asa ca se bucura deindependenta la toate nivelurile.
  • Educatie in valori in armonie cu mediul inconjurator.
  • Profesori foarte bine pregatiti. Personalul didactic este de obicei bilingv si este ales cu grija de scoala.
  • Metodologii moderne de predareadaptate vremurilor si nevoilor studentilor si viitorilor profesionisti.
  • Elevii isi pot petrece intreaga viata scolara in acelasi centru. Predarea are loc de la 2 la 18 ani.
  • Acestea sunt centre in functie de situatia socio-economica in care traiesc copiii in casele lor.
  • Nu exista o supraaglomerare a salilor de clasa care sa permita o atentie mai personalizata si posibilitatea de adaptare la calitatile si conditiile fiecarui elev.
  • Toate serviciile. Aceste centre ofera posibilitatea de a merge si de a se intoarce acasa cu autobuzul, sala de mese si extracurriculare, printre altele.
  • Facilitati de calitate: construirea de terase, in multe cazuri, piscina de incalzire biblioteca laboratoare sala de sport.
  • Resurse tehnologiceexcelente: calculatoare si table electronice. Un punct foarte important in prezent, in care utilizarea noilor tehnologii a devenit larg raspandita pe piata muncii.

Avantajele unei scoli private

Daca o scoala privata este la indemana ta, primul beneficiu este alegerea. Daca bugetul tau il poate gazdui si daca spatiul permite, traseul scolii private te pune in control si iti permite sa alegi o scoala pe care ai decis ca este potrivita pentru copilul tau. Putine scoli de pregatire private au un examen de admitere, desi iti pot evalua copilul pentru a se asigura ca el sau ea va primi nivelul potrivit de sprijin.

De asemenea, merita sa ne amintim ca scolile private se descurca bine doar daca sunt puternice si competitive. Natura independenta a scolilor stabileste standardul si ofera responsabilitate suplimentara.

Ori de cate ori ne intrebam parintii ce i-a determinat sa aleaga scoala noastra, motivul principal este numarul mic de clase. Scolile de stat au in mod obisnuit 30 de copii intr-o clasa, iar in scolile mai mici, ceea ce ar putea duce, de asemenea, ca copiii din mai multe grupuri de ani sa fie predati de un profesor intr-o clasa.

Raportul mai mare profesor-copil din scolile private asigura ca fiecare copil primeste mai mult timp si atentie. Clasele din scolile private sunt adesea jumatate din dimensiunea omologilor lor de la scolile de stat, ceea ce face mult mai usor adaptarea unei educatii pentru fiecare copil, identificand punctele forte si punctele slabe si adaptand invatarea in consecinta.

In primii ani, ar putea avea ca rezultat ceva la fel de fundamental precum a avea suficient timp pentru a-i auzi pe toti cei din clasa citind de trei ori pe saptamana. Pe masura ce copiii cresc, profesorii pot oferi sprijin sporit celor care au nevoie de el si provocari suplimentare pentru a intinde baietii si fetele mai dotati.

Nu doar timpul profesorului este impartit mai generos. Clasele mici ofera copiilor mai mult acces la cele mai bune resurse, cum ar fi computere, echipamente stiintifice sau instrumente muzicale, sau oportunitati sporite de a practica sport pentru scoala sau de a ocupa functii de responsabilitate.

Exista suficienta flexibilitate pentru a se concentra pe copii ca oameni si nu doar elevi, cu mai mult spatiu pentru a dezvolta camaraderia, bunele maniere, compasiunea si rezistenta.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This