Care sunt serviciile oferite de Seanergya?

Seanergya este o companie care ofera cursuri de navigatie si formare pentru marinari, inclusiv cursul de GMDSS-LRC (Long Range Certificate). Acest curs este necesar pentru marinarii care doresc sa petreca timp pe mare in afara zonei de coasta si le permite sa utilizeze sistemul de comunicatii globale pentru salvare si securitate maritima (GMDSS).

Pe langa cursuri LRC, Seanergya ofera cursuri de navigatie. Aceste cursuri pot include instruire in tehnici de navigatie, planificarea traseelor, utilizarea hartilor marine si echipamentelor de navigatie, precum si intelegerea regulilor de navigatie si a regulilor de siguranta la bordul unui vas.

De asemenea, poate oferi cursuri pentru diferite nivele de marinari, de la incepatori la avansati, precum si cursuri speciale pentru navigarea in anumite zone sau conditii meteorologice.

Aceste cursuri de navigatie pot fi oferite atat pe vas de navigatie cat si in sali de clasa si poate fi adaptat nevoilor si experientei fiecarui cursant in parte.

Ce este un curs GMDSS-LRC

GMDSS-LRC (Long Range Certificate) este un curs de formare care pregateste marinarii pentru a utiliza sistemul de comunicatii globale pentru salvare si securitate maritima (GMDSS). Acest sistem include echipamente de radiocomunicatii, precum radiotelefonul, radiotelegraful si sistemul de pozitionare globala (GPS), care permit marinarilor sa comunice in siguranta in alte limbi decat engleza, si sa obtina informatii precum prognoze meteo, mesaje de salvare si instructiuni de navigatie.

Cursul LRC este obligatoriu pentru marinarii care doresc sa obtina un certificat de marinar care sa le permita sa navigheze pe mare in afara zonei de coasta. Acest curs este oferit de institutii de formare acreditate si include instruire teoretica si practica pe echipamente de radiocomunicatii. Dupa absolvirea cursului, marinarii trebuie sa treaca un examen pentru a obtine certificatul LRC.

Obtinerea permisului de navigare

Un curs de navigatie in Romania poate oferi o varietate de informatii si abilitati pentru marinari. Printre acestea se numara:

Tehnici de navigatie: In curs, marinarii pot invata cum sa utilizeze harti marine, compas, GPS si alte instrumente de navigatie pentru a planifica si urma trasee sigure si eficiente.

Regulile de navigatie: Cursantii vor invata regulile internationale de navigatie si regulile nationale specifice pentru navigatia in Romania. Acestea vor include reguli pentru evitarea coliziunilor, precum si reguli pentru navigatia in zone speciale, cum ar fi porturi sau zone de navigatie restrictionate.

Siguranta la bord: Cursantii vor invata cum sa gestioneze situatii de urgenta, cum sa foloseasca echipamentul de salvare si cum sa comunice in siguranta cu echipajul si pasagerii.

Metereologia maritima: Cursantii vor invata cum sa interpreteze prognozele meteo si cum sa se pregateasca pentru conditii meteorologice dificile.

Tehnici de manevrare: Cursantii pot invata cum sa manevreze si sa controleze un vas in diferente conditii de navigatie.

Aceste cursuri pot fi adaptate nevoilor si experientei fiecarui cursant in parte, si poate fi oferite atat pentru marinari profesionisti cat si pentru pasionatii de navigatie.

Seanergya.ro iti pune la dispozitie toate informatiile necesare pentru a promova aceste cursuri, astfel incat vei intra in posesia unui permis de navigatie intr-un timp scurt.

De ce Marea Moarta este o atractie pentru navigatori?

Temperatura medie maxima in iulie este de 37,8 °C in nord si 40 °C in sud, iar maxima absoluta inregistrata a fost de 50,6 °C. Precipitatiile medii anuale sunt de 75-100 mm. Salinitatea Marii Moarte este a doua ca marime din lume dupa lacul Van din Turcia.

Apa sa este aproape lipsita de viata, stearpa, iar zona inconjuratoare este de asemenea. Apa cu salinitate ridicata se datoreaza evaporarii si prezentei rocilor sarate pe fundul lacului. Sarurile minerale dizolvate sunt de cca. 24% din volumul de apa (in comparatie, intr-o mare normala continutul de apa este mai mic de 4%). Compozitia chimica a sarii contine urmatoarele elemente si compusi: clor – 67,66% brom – 1,98%; sulfat – 0,22% Sodiu – 10,2%, potasiu – 1,6%, calciu – 1,51 % Mg – 16,8%.

Literatura antica contine informatii despre navigatia pe Marea Moarta in vremuri stravechi, desi in Talmud se face referire diferit la aceasta – marea Sodomei, in Noul Testament – Sarea sau Marea Rasaritului, numita Josephus. este Lacul Asfalt. In prezent, in lumea araba, aceasta mare este de obicei denumita Bahr Lut sau „Marea Lot”.

Exista povestile biblice ale lui Avraam si Lot si distrugerea oraselor Sodoma si Gomora. Pe malul vestic al Marii Moarte, En Gedi, se ascundea David. Ideea ca Marea Moarta a cuprins orasele pacatoase Sodoma si Gomora se intoarce la Josephus. In 1924, o expeditie speciala a fost echipata pentru a cauta aceste orase. Conform inregistrarilor sale, orasul Sodoma, Gomora si Tsoar se aflau pe coastele de sud-est ale lacului.

Odihna la Marea Moarta are puteri magice, a caror existenta a fost descrisa de Aristotel, Cleopatra si Regele Irod, asa ca Marea Moarta si tratamentul sunt un tandem grozav. „Este apa amara si sarata in care pestii nu traiesc si niciun om sau fiara nu se poate scufunda”, a scris Aristotel cu trei sute de ani inainte de Hristos. Apa si sarea de aici au fost duse in sine nobilimii romane.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This