Leasingul auto in termeni simpli

Leasingul auto este un mod deloc complicat prin care poti conduce masina pe care ti-o doresti, iar in cele ce urmeaza vom incerca sa facem lucrurile cat mai simple si pe intelesul tuturor, chiar si al celor care vin prima data in contact cu acest subiect.
Leasingul auto personal devine un mod din ce in ce mai popular de a conduce o msina noua. Numarul de vehicule disponibil pentru leasingul personal de vehicule este dublu acum fata de numarul de acum doi ani, iar acesta este un trend care ia amploare in toata lumea.

Trendul leasingului auto personal depaseste metodele traditionale de achizitie auto, asa cum sunt creditele auto, in care ai de platit si un avans si rate lunare.

Leasingul auto este cu mult mai simplu. In primul rand persoana care ia o masina in leasing nu va fi proprietara acestei masini, ci o va inchiria – sa zicem o inchiriere pe termen lung, daca suna mai bine – pentru o perioada anume de timp. Iar asta face ca ratele lunare sa fie mai accesibile ca pret. Daca esti genul de persoana careia ii place sa “detina” efectiv masina pe care o conduce, ia in considerare faptul ca multi soferi care isi cumpara masinile, nu le pastreaza pentru totdeauna.

Multi opteaza sa schimbe masina veche cu una noua la un moment dat, asa ca pana si masinile “cumparate” sunt folosite doar o anunita perioada de timp. Si, desigur, procesul de vanzare si cumpare a unei masini vine la pachet cu propriile probleme.
Leasingul te scapa de toate aceste probleme si de un proces complex si face trecerea la o masina noua mult mai simpla, transformand-o chiar intr-o experienta obisnuita.

Platile pe care le faci in fiecare luna acopera costul masinii calculat in functie de pretul masinii respective noi si in functie de valoarea sa la finele perioadei de inchiriere. Aceasta este ceea ce face leasingul atat de atragator.

Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la valoare – compania care finanteaza isi asuma toate riscurile, luandu-le de pe umerii tai. Tot ce ti se cere este sa conduci masina pe perioada agreata de inchiriere, sa te bucuri de masina aleasa in acest timp si apoi sa predai masina la finele acordului. Ce poate fi mai simplu de atat? Trebuie sa subliniem ca, simplificand contractul de inchiriere, esti de acord sa inapoiezi vehiculul luat in leasing intr-o stare rezonabila pentru o masina cu varsta si kilometrajul sau. Poate ca nu „detii” vehiculul, dar tot trebuie sa ai grija de el, ca parte a contractului. Insa nu difera cu nimic de grija pe care trebuie sa o ai de masina pe care o cumperi.

In al doilea rand, va trebui sa decizi cat de mult timp vrei sa conduci masina. Cele mai populare termene de leasing sunt 24 de luni, 36 de luni sau 48 de luni. In general, cu cat perioada este mai lunga, cu atat ratele lunare vor fi mai mici. Insa poti decide sa schimbi masina mai des, astfel incat varianta mai buna ar fi probabil cea de 24 de luni.

In al treilea rand, trebuie sa decizi cati kilometri vrei sa conduci in fiecare an. In general poti stabili prin contract aceasta distanta, dar exista si variante standard care merg de la 8000 de km la o cifra uriasa de 48000 de km. Daca nu esti sigur, specialistii in leasing de la compania cu care vei incheia contractul te pot ajuta sa iei cea mai buna decizie pentru tine.

Atentie la nevoile in schimbare, mai ales in aceasta perioada de pandemie sau post-pandemie, cand in general ne deplasam mai putin, datorita aranjamentelor de munca de acasa.
Leasingul ofera multe alte beneficii, precum includerea diverselor taxe, ceea ce te va ajuta sa economisesti si mai multi bani si trebuie sa subliniem ca iti poti alege vehiculul preferat exact dupa dorintele tale. Iar daca te gandesti la un vehicul electric, leasingul este de departe cea mai buna abordare pentru a te asigura ca nu ramai niciodata blocat cu tehnologia invechita.

Sursa: https://www.heraldscotland.com/news/19309249.car-leasing-made-simple/

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This