Ce inseamna greutatea picioarelor sau picioarelor obosite?

Simptomele si cauzele greutatii piciorului

Soarele vine, este vremea de plaja si timp de vacanta, dar, cu toate acestea, pentru multi oameni temperaturile ridicate nu sunt sinonime cu distractia. Caldura favorizeaza dilatarea venelor si odata cu ea revenirea sangelui la inima se inrautateste si apare greutate la nivelul picioarelor, a caror prevalenta ajunge pana la 80% la adulti, potrivit mai multor studii epidemiologice.

Greutatea picioarelor este, prin urmare, o problema foarte frecventa, ale carei simptome cele mai frecvente, potrivit Colegiului Farmacistilor din Barcelona, sunt durerea generalizata sau localizata in vene varicoase (la cei care le au), oboseala, crampele, furnicaturile, senzatia de caldura, mancarime sau mancarime, umflarea, dilatarea venelor si aparitia venelor paianjen si, chiar, celulita.

Cauzele greutatii piciorului

Insuficienta venoasa este una dintre principalele cauze pentru greutatea picioarelor, care poate fi cauzata si de anumite tulburari hormonale care fac aceasta problema mai frecventa in randul femeilor decat in randul barbatilor, desi nici ele nu sunt lipsite de aceasta patologie. Menstruatia si sarcina sunt doua etape in care este obisnuit sa suferiti o retentie mai mare de lichide care produce o greutate speciala in picioarele femeilor.

Legate de obiceiurile proaste de stil de viata, stilul de viata sedentar, un exces de sodiu in dieta si igiena posturala precara provoaca, de asemenea, probleme la nivelul picioarelor, cum ar fi excesul de greutate sau luarea anumitor medicamente (printre care se remarca antihipertensive, antidepresive, pilula contraceptiva sau antiinflamatoare), care provoaca edem ca efect secundar.

Desi cu o prevalenta mai mica, patologiile tiroidiene, insuficientele cardiace, renale sau hepatice si anumite alergii si inflamatii si chiar probleme genetice sau traume pot produce, de asemenea, edeme la nivelul picioarelor.

Cu toate acestea, temperaturile ridicate nu ar trebui sa ne intimideze si sa ne faca sa suferim fara alte dureri, crampe, edeme si umflaturi la nivelul picioarelor noastre. Este timpul sa intensificam ingrijirea care, totusi, ar trebui sa fie o constanta pe tot parcursul anului. Daca ai senzatia de  picioare grele intra pe link si acceseaza informatiile.

Tratament pentru picioarele obosite

In functie de severitatea afectiunii, medicul va indica tratamentul care trebuie urmat. In cazul in care insuficienta venoasa este usoara, utilizarea ciorapilor de odihna pentru a reduce umflarea va fi o optiune, pe langa faptul ca face schimbari in obiceiurile zilnice.

Daca problema se dovedeste a fi mai grava, tratamentul se poate baza pe urmatoarele optiuni:

  • Ablatie: cu aceasta tehnica veti incerca sa distrugeti vena prin caldura si in timp va disparea.
  • Scleroterapie: Salina sau o substanta chimica este injectata in vena, astfel incat sa se intareasca si sa dispara.
  • Microfeblectomia: vena este indepartata, prin incizii mici, aceasta tehnica este de obicei utilizata pentru a trata venele mai mari si este minim invaziva.
  • Angioplastie: scopul acestei proceduri este de a deschide vena deteriorata sau blocata, pentru aceasta se utilizeaza un balon mic care va fi responsabil pentru largirea venei obstructionate si imbunatatirea circulatiei, apoi se introduce o plasa metalica in vena care va impiedica comprimarea din nou.
  • Sunt: Aceasta interventie chirurgicala va redistribui fluxul de sange in vena blocata.

 

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This