Cinci sfaturi pentru a supravieţui primei săptămâni cu aparatul dentar

Cea mai grea perioadă în privinţa purtării aparatului dentar este prima săptămână. Corpul încearcă să se obișnuiască cu bucățile noi și ciudate de metal din gură și probabil este destul de dureros la început. Însă, odată ce ai trecut de prima săptămână, ești pe drumul cel bun spre un zâmbet mai frumos.

Pentru a te ajuta să te simți mai confortabil cu aparatul dentar, iată o listă cu cinci sfaturi pentru a supraviețui în prima săptămână:

1. Asigură-te că eşti bine informat înainte să părăsești cabinetul de ortodonție

După ce îți montezi aparatul dentar, nu părăsești cabinetul până nu ai clarificat următoarele lucruri:

Capetele firelor. Folosește-ți degetul și limba pentru a te asigura că firele nu se extind în zone care ți-ar putea înțepa obrajii sau ar putea ajunge la limbă.

Pașii următori. Asigură-te că pui o mulțime de întrebări pentru a ști exact ce trebuie să faci înainte de următoarea programare.

Proviziile. Cere multă ceară dentară, ustensile pentru curățare, benzi elastice sau alte materiale conexe de care ai putea avea nevoie înainte de următoarea programare la ortodont.

2. Ai grijă ce mănânci cu aparatul dentar

Este în regulă să mănânci de îndată ce părăseşti cabinetul, dar îţi recomandăm să mănânci numai alimente mai moi în primele zile, când cavitatea bucală și dinții se adaptează. Mănâncă paste, pâine fără semințe, legume moi, budincă, supă, iaurt etc. După aproximativ trei sau patru zile, durerea va începe să dispară și poți trece la alimente mai solide, dar întotdeauna evită guma cu zahăr. Guma care conţine zahăr poate provoca deteriorarea dinților și a aparatului dentar.

3. Folosește ceară pentru a trata rănile din gură

Bracket-urile sunt concepute pentru a nu provoca răni, dar se pot freca pe pielea moale din gură și pot provoca iritații în timp ce încă te obișnuiești cu ele. În timp, pielea se va întări și nu vei mai avea zone dureroase. Până atunci, este o idee bună să foloseşti ceara pentru a ușura orice disconfort.

4. Clăteşte gura cu apă sărată

Dacă ai iritații semnificative, îţi recomandăm să clăteşti gura cu o soluție de apă sărată caldă, de cinci sau șase ori pe zi, timp de 30 de secunde de fiecare dată. Adaugă o jumătate de linguriță de sare de masă la o cană de apă caldă. Apa sărată va ajuta la ameliorarea durerii și va permite rănilor să se vindece mai repede.

5. Practică întotdeauna o bună igienă orală

Folosește periuța de dinți care ți-a fost dată pentru a-ţi curăța dinții după fiecare masă și asigură-te că ai alimentele care s-ar putea bloca în brackets. Nu uita să urmezi rutina obișnuită de a te spăla pe dinți de două ori pe zi și de a folosi ața dentară în mod regulat. Introducerea acestor obiceiuri la începutul experienţei cu aparatul dentar te va ajuta să te asiguri că nu vei întâmpina nicio problemă pe drum.

Fiecare persoană se adaptează diferit la disconfortul provocat de un aparat dentar, dar urmând acești pași, vei avea parte de o experienţă mult mai plăcută. Odată ce treci de primele zile, nici măcar nu vei mai observa aparatul dentar!

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This