9 avantaje ale unui leasing auto

Pentru cei mai multi dintre noi, achizitionarea unei masini are de obicei mai mult sens din punct de vedere financiar decat leasingul, insa exista foarte multe situatii in care leasingul se poate dovedi o alegere mai buna, caz in care e bine sa fii constient de avantajele pe care leasingul le ofera fata de cumpararea unei masini.

1. Plati lunare mai mici

Inchirierea unei masini are ca rezultat, de obicei, plati lunare cu 30% – 60% mai mici decat in cazul cumpararii unei masini. Acest lucru iti permite sa conduci o masina pe care probabil ca nu ti-ai permite-o in mod normal, acesta fiind de altfel cel mai mare avantaj pe care il ofera leasingul.

2. Fara costuri pentru reparatii si mentenanta redusa

Daca inchei un leasing pentru o perioada de numai 36 de luni sau mai putin, vei fi acoperit de
garantia bumper-to-bumper a producatorului pe toata durata contractului de leasing. Nu va trebui sa-ti pui problema unor costuri majore de reparatie, iar in unele cazuri producatorii ofera chiar intretinere gratuita pentru primii doi ani.

3. Fara batai de cap cu masini uzate

La finalul contractului de leasing, nu trebuie decat sa returnezi masina companiei de leasing. Scapi astfel de bataile de cap provocate de incercarea de a vinde o masina uzata, iar valoarea vehiculului la sfarsitul contractului de inchiriere nu este problema ta. Exista unele cazuri in care companiile de leasing supraestimeaza valoarea masinii, ceea ce duce la plati mai mici pentru tine si la o pierdere pentru compania de leasing.

4. Beneficii fiscale

Daca intentionezi sa folosesti vehiculul luat in leasing pentru afacerea ta, poti deconta plata integrala a leasingului ca deduceri fiscale. Iar daca nu detii o afacere, majoritatea tarilor impoziteaza doar partea de „utilizare” a contractului de inchiriere – ceea ce inseamna ca nu va trebui sa platesti taxe pentru pretul integral al vehiculului. In acest fel poti economisi sume importante fata de cumpararea unei masini si plata taxelor pentru intreaga suma.

5. Conduci cele mai noi masini

Un leasing iti permite sa conduci o masina noua la fiecare 2 sau 3 ani, oferindu-ti sansa de a te bucura de cele mai recente progrese tehnologice si de functiile de siguranta.

6. O paleta mai larga de vehicule din care poti alege

Cand inchei un contract de leasing, nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la fiabilitatea sau calitatea masinii, deoarece o vei conduce doar doi sau trei ani. Majoritatea masinilor nu vor avea nicio problema in acest timp, iar asta iti permite sa alegi masini pe care probabil ca nu le vi cumpara neaparat.

7. Mai putini bani ca avans

Multe masini pot fi luate in leasing fara avans (desi exista intotdeauna unele taxe initiale care pot fi de obicei incluse in rata lunara). Cand cumperi o masina, in general e nevoie sa ai un avans de 20% pentru a obtine o rata decenta pentru leasing.

8. Include asigurarea GAP

Majoritatea contractelor de leasing includ asigurarea GAP gratuita, un tip de asigurare care te va proteja in cazul in care masina va fi dauna totala sau va fi furata in cadrul contractului de leasing.

9. Cea mai buna alegere daca esti predispus la accidente

Daca iti cumperi o masina si o distrugi intr-un accident, asigurarea va plati daunele, dar cand va veni momentul sa vinzi masina, valoarea sa va fi diminuata, pentru ca nimeni nu e dispus sa plateasca acelasi pret pentru o masina distrusa intr-un accident. In cazul leasingului, in schimb, daca distrugi masina, tot compania de asigurari va acoperi reparatia, insa valoarea diminuata este problema companiei de leasing, nu a ta.

Sursa: https://www.realcartips.com/leasing/0046-advantages-to-leasing-a-car.shtml

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This