Scurt vs. Lung: Cum poti alege rochia de mireasa perfecta pentru ziua ta cea mare

Daca inca nu stii ce model sa alegi, iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa alegi rochia de mireasa ideala pentru ziua ta cea mare.

Daca de la o varsta foarte frageda ai visat sa devii printesa in ziua nuntii tale, nu te gandi la asta, o rochie de mireasa lunga iti va transforma visele in realitate. Acest tip de design de onoare cu detalii florale pe fustanu poate decat sa te faca sa te indragostesti de la prima vedere.

Un sfat: fie ca optati pentru scurt sau daca alegi un model lung, nu va concentrati pe dimensiune.. Dimensiunile sunt doar numere, important este sa arati frumos in ziua cea mai importanta a vietii, o zi in care te vei simti adevarata printesa.  Poti opta si pentru rochii de mireasa la comanda.

Alege rochia de mireasa in functie de corpul tau

Cu siguranta ai deja in minte rochia de mireasa pe care ti-ai dori sa o porti, nu? Cu toate acestea, ideea initiala nu se potriveste intotdeauna cu aspectul care ti se potriveste cel mai bine. Si asta pentru ca morfologia corpului joaca un rol fundamental atunci cand vine vorba de gasirea rochiei de mireasa perfecta pentru fiecare femeie.

Aceste ilustratii si sfaturi pot fi de mare ajutor pentru a sti ce modele se potrivesc cel mai bine cu fiecare tip de corp. In acest fel, atunci cand te duci sa alegi rochia de mireasa cu persoana sau persoanele in care ai incredere, vei fi mai dispus sa incerci diferite modele pana cand le vei gasi pe ale tale.

Silueta ovala

Daca silueta ta este ovala, vei vedea ca ai mai mult volum in partea centrala a corpului. Prin urmare, trebuie sa va mutati privirea in punctele care va sporesc cel mai mult silueta, cum ar fi umerii si pieptul. In cazul tau, o rochie de mireasa cu decolteu in V sau o rochie de mireasa in stil empire sunt cele care ti se vor potrivi cel mai bine.

Silueta in forma de para

In acest caz, umerii femeilor sunt mai ingusti decat soldurile lor si acestea, la randul lor, sunt foarte rotunjite – de unde si numele acestui tip de silueta, care aminteste de forma unei pere.

Silueta in forma de dreptunghi

Ai o figura dreptunghiulara? Apoi, scopul tau ar trebui sa fie de a defini talie. Modul de a realiza acest lucru este prin adaugarea de volum la sold si umeri. Astfel, decolteul tau cel mai magulitor va fi tipul de barca, iar desenele care iti vor infrumuseta cel mai mult corpul in ziua nuntii vor fi cele evazate.

Silueta in forma de clepsidra

Miresele care poseda un corp in forma de clepsidra sunt cele mai norocoase. Si acest tip de silueta, care se caracterizeaza printr-o talie subtire si proportii identice pe umeri si solduri, va permite sa purtati aproape orice tip de costum, orice model ati alege se va aseza perfect pe corp.

Istoria rochiilor

O rochie este o haina purtata in mod traditional de femei sau fete, constand dintr-o fusta cu un corset atasat (sau un corset asortat care da efectul unei piese vestimentare dintr-o singura piesa ). Consta dintr-o piesa superioara care acopera trunchiul si atarna peste picioare. O rochie poate fi orice articol de imbracaminte dintr-o singura piesa care are o fusta de orice lungime si poate fi formala sau casual .

O rochie poate avea maneci, bretele sau poate fi sustinuta cu elastic in jurul pieptului, lasand umerii goi. Rochiile variaza si ca culoare.

Tivul rochiilor variaza in functie de modestie, vreme, moda sau gustul personal al purtatorului.

Rochiile sunt articole de imbracaminte exterioare formate dintr-un corset si o fusta si pot fi realizate in una sau mai multe piese.  Rochiile sunt in general potrivite atat pentru imbracaminte formala, cat si pentru imbracaminte casual in Occident, pentru femei si fete.

Din punct de vedere istoric, rochiile ar putea include si alte articole de imbracaminte.

In secolul al XI-lea, femeile din Europa purtau rochii asemanatoare cu tunicile barbatilor si erau largi, cu tivul care ajunge pana sub genunchi sau mai jos. Pana la sfarsitul secolului, aceste rochii prezentau o potrivire mai stransa pe brate si pe partea superioara a corpului femeilor. Rochiile au fost facute confortabile prin fante pe partile laterale ale rochiei, care erau trase strans pentru a se potrivi silueta unei femei.

Incepand cu anii 1550, femeile din clasele mijlocii si superioare din Europa purtau rochii care includeau o bluza, sosete, kirtle, rochie, partea din fata, maneci, manson si o parte . Lenjeria de corp nu era purtata dedesubt. In Anglia, regina Elisabeta a dictat ce tipuri de rochii aveau voie sa poarte femeile.

Femeile franceze s-au inspirat din corsetele in stil spaniol si purtau, de asemenea, volane.  Rochiile frantuzesti erau cunoscute sub numele de marlottes. In Italia, rochiile erau cunoscute ca ropa si semarra. Rochiile din secolul al XVI-lea prezentau, de asemenea, decoratiuni de suprafata, cum ar fi broderia, lucrul negru fiind deosebit de popular.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This