Previziuni pentru vanzarile auto din 2018

2017 a fost un an bun pentru vanzarile de autoturisme, iar 2018 va continua sa fie la fel, chiar daca volumul vanzarilor nu va fi foarte mare. Conform celor de la Forbes, in 2018 vom asista la o crestere redusa a vanzarilor de masini, pe fondul unui interes marit in ceea ce priveste noile autoturisme.

Nu doar masinile electrice sau hibrizii ne atrag atentia, ci si masinile care functioneaza in continuare cu benzina sau motorina. Masinile inovative ale companiilor precum Volvo, BMW, Audi si Jaguar impresioneaza prin tehnologii revolutionare si siguranta sporita, mentinand treaz interesul potentialilor clienti.

Cum vad marile companii anul 2018 din punct de vedere al vanzarilor?

Cei de la Citi Research sunt optimisti, considerand ca acesta va fi al noualea an de crestere a vanzarilor, dupa criza economica din 2008-2009. Afirmatiilor conform carora Europa va intra intr-o noua perioada de recesiune sunt nefondate, spune compania, care este una dintre cele mai cunoscute in domeniul analizei pietei.

Rata somajului este mica, veniturile reale continua sa creasca, iar investitorii sunt interesati de pietele emergente unde pot dezvolta noi proiecte de succes. In acest context, banca de investitii a Germaniei, una dintre cele mai mari din Europa, Nord LB, preconizeaza ca vanzarile vor creste cu aproximativ 4% in Europa de Vest.

Ce ii motiveaza pe producatorii auto sa investeasca in continuare?

Analistul Michael Tyndall de la Citi Research afirma ca producatorii auto au avut castiguri frumoase si in 2017 comparativ cu alte sectoare ale economiei, aceasta datorandu-se mai putin grijii investitorilor cu privire la pretul mare al folosirii noilor tehnologii in fabricarea autoturismelor si mai mult entuziasmului creat de valoarea ridicata a unei masini de nivel inalt.

Aceasta este si motivatia care ii propulseaza si in 2018. Iar trei dintre cei care au inteles acest lucru sunt Daimler, FCA si Volkswagen. Fiat Chrysler Automobiles, VW si Daimler sunt cei mai mari producatori europeni de la sfarsitul anului trecut (studiu realizat pe ultimele trei luni ale anului 2017) si sunt si primii trei candidati ai celor mai buni potentiali producatori de masini si ai anului 2018.

Cum va evolua piata auto in 2018?

Piata auto va continua sa creasca in 2018, insa intr-un ritm redus. Cei de la BMI Research estimeaza ca vanzarile auto din Europa de Vest vor creste intr-un ritm mai mare decat cel de anul trecut, insa nu spectaculos. Cand vorbim de Europa de Vest, ne referim la tari precum Germania, Italia, Spania si Franta. Cu toate acestea, mentioneaza cei de la BMI Research, cresterea economica prin care trec si alte tari, reducerea somajului si rate mici ale inflatiei ajuta marile economii, respectiv marii producatorii auto sa se dezvolte si contribuie la cresterea pietei auto.

Ce se va intampla cu Marea Britanie?

Desi Marea Britanie este una dintre cele mai puternice economii din Europa, tendinta este ca piata auto sa fie oarecum in descrestere in acest an pentru englezi. LMC considera ca englezii vor avea o crestere in domeniul auto de 0.8% fata de anul trecut, in timp ce BMI Research spune ca piata va scadea. Din fericire, zvonurile conform carora iesirea Marii Britanii din UE va crea un haos nemaivazut nu s-au adeverit, industria auto din regat mentinandu-se intr-o pozitie buna.

Ce masini se vor lansa in 2018?

Jaguar E-Pace

Center for Automotive Research din Germania a facut topul celor mai asteptate masini ale anului 2018, iar acestea sunt:

  • Mercedes Clasa A;
  • Volvo XC 40;
  • Ford Focus;
  • Jaguar E-Pace;
  • BMW Seria 3;
  • Audi A6.

Competitivitate, inovatie, tehnologii de top, acestea sunt criteriile care ii mentin pe cei din fruntea clasamentului acolo unde sunt. In industria auto, trebuie sa fii cu adevarat bun ca sa reusesti; jumatatile de masura nu functioneaza aici.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This