Ipoteca – Ce este, caracteristici si cerinte

Ipoteca, conform codului civil, este un drept de gaj constituit asupra bunurilor imobile, care, prin faptul de a fi ipotecate, nu inceteaza sa ramana in posesia debitorului.

Care este ipoteca.

Ipoteca este un drept real care greveaza cu sarcini bunuri imobile, pentru a garanta plata unei datorii sau a unei obligatii. Vezi aici broker credit locuinta.

Atunci cand banii sunt imprumutati, de exemplu, creditorul poate garanta plata banilor respectivi prin ipoteca constituita de debitor in favoarea creditorului, dar pastreaza totusi domeniul sau dreptul de proprietate asupra bunului si, desigur, posesia acestuia.

Bunul ipotecat in favoarea creditorului poate fi scos la licitatie sau acordat creditorului daca debitorul nu plateste datoria.

Adica, ipoteca confera ipotecii dreptul de a urmari proprietatea ipotecata pentru a obtine plata creditului sau.

Caracteristicile ipotecii

Ipoteca are urmatoarele caracteristici principale.

  1. Este un contract accesoriu.
  2. Este un drept de gaj.
  3. Este un drept real.
  4. Ea este constituita numai pe bunuri imobile.
  5. Inregistrarea necesara pentru valabilitate.

Ipoteca este un drept real, deoarece cade pe proprietate si nu pe persoana, ceea ce permite creditorului sa urmareasca bunul chiar daca este in mainile unei alte persoane decat debitorul si, prin urmare, este posibil sa se vanda un bun ipotecat.

Ipoteca ca contract accesoriu.

Ipoteca este un contract accesoriu care depinde de un contract principal, la care serveste drept garantie.

Amintiti-va ca ipoteca garanteaza indeplinirea unei obligatii, o obligatie care este dobandita printr-un contract principal.

De exemplu, atunci cand banca ne imprumuta bani pentru a cumpara o casa, semnam un contract de credit, iar acel credit este garantat cu ipoteca asupra casei pe care o cumparam.

Acolo, contractul principal este contractul de credit, iar contractul de ipoteca este auxiliar contractului de credit, astfel incat, odata ce contractul de credit a fost indeplinit si reziliat, contractul de ipoteca este nul si neavenit.

Ipoteca nu poate fi constituita decat pe bunuri imobile.

Ipoteca se constituie asupra bunurilor imobile.

„Ipoteca poate avea loc numai asupra bunurilor imobile aflate in proprietatea sau uzufructul sau in depozite.”

Adica ipoteca nu poate fi constituita decat pe case, apartamente, ferme, loturi etc.

„O ipoteca asupra unui bun imobil afecteaza mobilierul care, prin aderare, este considerat imobil.

Ipoteca se extinde la toate cresterile si imbunatatirile pe care le primeste chestia ipotecata.”

In plus, dupa cum indica regula, daca proprietatea ipotecata sufera imbunatatiri, cresteri sau completari, acestea sunt afectate de ipoteca, cum ar fi atunci cand o casa cu o singura etapa este ipotecata si apoi se construieste un al doilea etaj.

Cum se constituie ipoteca?

Ipoteca trebuie sa fie constituita in mod necesar prin act public.

Care este ipoteca unei case

Banca se asigura ca va primi banii imprumutati, fie in rate, fie, in caz de neplata, prin preluarea proprietatii. Executarea silita presupune ca bunul poate fi vandut la licitatie pentru a acoperi cheltuielile de ipoteca ale debitorului.

Prin luarea entitatii ca garantie, locuinta intelege ca prezinta un risc mai mic decat intr-un credit de nevoi personale in care nu exista garantii fizice pentru a colecta datoria, astfel incat dobanda la o ipoteca este mai mica decat cea a altor tipuri de imprumuturi. De asemenea, trebuie urmate o serie de proceduri diferite.

Informatii mai putin cunoscute despre banci

Statele Unite ale Americii au cele mai multe banci din lume in ceea ce priveste institutiile (5.330 din 2015) si posibil sucursale (81.607 din 2015).  Acesta este un indicator al geografiei si structurii de reglementare a SUA, rezultand un numar mare de institutii mici si mijlocii in sistemul sau bancar. In noiembrie 2009, primele patru banci din China au peste 67.000 de sucursale ( ICBC :18000+, BOC :12000+, CCB :13000+, ABC :24000+) cu alte 140 de banci mai mici cu un numar nedeterminat de sucursale. Japonia avea 129 de banci si 12.000 de sucursale. In 2004, Germania, Franta si Italia aveau fiecare peste 30.000 de sucursale – mai mult de dublu fata de cele 15.000 de sucursale din Regatul Unit.

Intre 1985 si 2018, bancile s-au angajat in aproximativ 28.798 de fuziuni sau achizitii, fie ca achizitor, fie ca companie tinta. Valoarea generala cunoscuta a acestor tranzactii se cumuleaza la aproximativ 5.169 de miliarde. USD. In ceea ce priveste valoarea, au existat doua valuri majore (1999 si 2007) care au atins un varf la aproximativ 460 de miliarde. USD urmat de o scadere abrupta (-82% din 2007 pana in 2018).

In prezent, bancile comerciale sunt reglementate in majoritatea jurisdictiilor de entitati guvernamentale si necesita o licenta bancara speciala pentru a functiona.

De obicei, definitia activitatii bancare in sensul reglementarii este extinsa pentru a include acceptarea depozitelor, chiar daca acestea nu sunt rambursabile la comanda clientului – desi imprumutul de bani, in sine, nu este in general inclus in definitie.

Spre deosebire de majoritatea celorlalte industrii reglementate, autoritatea de reglementare este de obicei si un participant pe piata, fiind fie o banca centrala guvernata public, fie privat. Bancile centrale detin, de obicei, un monopol asupra activitatii de emitere a bancnotelor. Cu toate acestea, in unele tari, acesta nu este cazul.

In Marea Britanie, de exemplu, Financial Services Authority acorda licente bancilor, iar unele banci comerciale (cum ar fi Bank of Scotland) isi emit propriile bancnote in plus fata de cele emise de Bank of England, banca centrala a guvernului Regatului Unit.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This