Iata de ce trebuie sa ai un generator de curent!

Este dificil sa iti imaginezi cum functioneaza totul fara electricitate in zilele acestea.  Uneori, chiar si o intrerupere ocazionala a curentului electric de cateva ore, produsa de o defectiune cauzata de un copac cazut pe liniile electrice.

O pauza fortata la job, incapacitatea de a trimite un e-mail important sau dezghetarea produselor din congelator sunt doar cateva dintre problemele care te afecteaza in timpul unei intreruperi de curent. Daca decizisa investesti in propriul tau generator curent si nu vei experimenta niciodata problemele si neplacerile mentionate. Te intrebi daca investitia intr-un generator pentru casa ta merita? Descopera totul in cele ce urmeaza.

Generatoare de energie de inalta calitate – ce sunt acestea?

Locuiesti intr-o zona unde intreruperile de curent sunt relativ frecvente? Sau poate ai un birou la domiciliu si esti stresat aproape in fiecare zi ca nu iti vei putea indeplini sarcinile la timp?

Generatoarele de energie de inalta calitate disponibile in magazinele specializate, asa cum este CPX Master, sunt o garantie de siguranta si utilizare pe termen lung. Si care sunt costurile pentru energia furnizata de generator?

Fara indoiala, vei plati mai mult pentru pretul electricitatii de retea, totusi, acesta este doar un dispozitiv de urgenta si nu unul pe care il folosesti zi de zi.

Prin urmare, nu lua in calcul aceste dezavantaje, iar accesul constant la electricitate si functionarea neintrerupta a tuturor echipamentelor merita cu siguranta, implicand uneori costuri putin mai mari pentru siguranta, liniste sufleteasca si confort.

Avantajele si aplicatia generatorului

Generatorul de curent nu inlocuieste automat energia electrica, ci furnizeaza electricitate numai acelor dispozitive conectate la el. Fiecare gospodarie va avea prioritati diferite. Totusi, pentru cei mai multi va fi foarte important ca iluminatul, frigiderul, computerul sau instalatia de incalzire sa functioneze datorita generatorului.

Atunci cand decizi sa cumperi un generator, poti alege  unitati portabile si generatoare de energie stationare. Avantajul semnificativ al primului model este ca este echipat cu roti care ii permit sa fie transportat cu usurinta dintr-un loc in altul.

Acest model are un motor cu un design simplu, care se traduce prin durabilitatea sa si un consum relativ mic pe ora. Un model cu un regulator de tensiune previne supratensiunile periculoase pentru dispozitivele sensibile, este perfect atat ca sursa de rezerva de energie acasa, cat si in companie. Dar generatoarele stationare?

Ei bine,  generatoarele de curent stationare sunt alese pentru ferme sau firme mai mari, ceea ce explica un pret mai mare al dispozitivului.

Ce generator ar trebui sa alegi?

Multe agregate de diferite tipuri sunt disponibile pentru vanzare. In functie de nevoi, poti alege un generator:

  • mono faza
  • trei faze,

Pentru uz casnic, un generator monofazat este suficient de cele mai multe ori. O problema frecventa pentru cei interesati de grupurile electrogene este daca se alege un model pe benzina sau pe un diesel. Ei bine, cele diesel sunt putin mai scumpe, dar mai eficiente cand functioneaza, in special modelele stationare.

Alegerea generatorului potrivit, adaptat nevoilor individuale poate fi o provocare pentru unii. Prin urmare, daca nu stiti ce sa alegi pentru a fi pe deplin multumit de achizitia ta, poti consulta un specialist.  In vremurile de astazi, a avea propriul generator este justificabil si profitabil.

Fie ca doresti sa folosesti generatorul pentru a alimenta circuitul electric al casei tale sau doresti sa ai o rezerva in cazul in care reteau la care esti conectat nu face fata necesitatilor tale, este firesc sa faci o cercetare de piata inainte de achizitionarea acestui echipament.

Costul de punere in functiune si consumul de carburant sunt cheltuieli de care trebuie sa tii cont si pe care trebuie sa le incluzi in lista ta de cheltuieli. Este indicat sa intocmesti o lista a tuturor consumatorilor care vor fi conectati la retea: aspirator, televizor, becuri, combina frigorifica .

Dupa ce ati facut un total de consum puteti alege intre generatoare de putere mica ( intre 500 si 2200W), medie ( pana la 5500W) sau de mare putere ( pot ajunge pana la mai mult de 10kW). Media  puterii consumate de toate aparatele conectate simultat trebuie sa fie mai mica cu pana la 2,5 ori fata de puterea generatoului.

Desi este un echipament absolut necesar in anumite situatii, instalarea si  functionarea acestuia trebuie sa se efectueze in conditii de siguranta deosebita. Este indicat sa apelati la serviciile unui specialist si sa parcurgeti cu atentie toate indicatiile din manualul de utilizare.

Regulile trebuie respectate cu strictete atat la punerea acestuia in functiune cat si pe toata perioada de functionare a acestuia. Trebuie respectate regulile atat pentru siguranta dumneavostra dar si conditiile de montare specificate de producator.

Daca il folositi doar ocazional, conditiile de depozitare nu trebuie sa includa factori (de exemplu  umiditate sau radiatii solare) care pot afecta generatorul.

Printre marcile cele mai cunoscute si care sunt prezente si pe piata din Romania amintim: Honda, Black&Decker, Kipor, HYUNDAI.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This