De ce invatarea limbii engleze poate fi cea mai buna decizie din viata ta?

  1. Veti gasi mai multe oportunitati de angajare

Multe companii din intreaga lume solicita angajatilor lor sa vorbeasca limba engleza. Unii chiar cer personalului lor sa comunice numai in limba engleza.

Pe masura ce lumea devine din ce in ce mai interconectata, este firesc ca marile companii sa doreasca si sa aiba nevoie sa comunice mai bine. Acum, toata lumea incearca sa invete limba engleza. Aceasta limba devine o metoda comuna de comunicare care permite oamenilor din diferite tari si culturi sa interactioneze intre ei.

Imaginati-va ca un antreprenor din Israel, care vorbeste engleza si ebraica, vrea sa faca afaceri cu un sud-african, care vorbeste engleza si africani. Amandoi au inceput sa invete limba engleza in scoala primara, iar acum o pot folosi pentru a comunica intre ei!

Dupa cum a declarat Hiroshi Mikitani, CEO rakuten, pentru CNN: „Daca vrei sa ai succes in alte tari, trebuie sa-ti internationalizezi sediul.” Deoarece oamenii din intreaga lume cunosc limba engleza si o folosesc pentru a comunica, este important ca angajatii unei companii sa vorbeasca limba engleza. Pentru a fi mai international, este important sa stapanim aceasta limba.

Engleza nu te ajuta doar sa lucrezi in companii americane, australiene sau britanice.

Invatand limba engleza, veti fi bine pregatiti sa mergeti la interviuri in orice multinationala. Si, din fericire, exista o multime de resurse pentru a va ajuta sa exersati.

In plus, limba engleza este o abilitate excelenta pentru cariere legate de calatorii, turism si ospitalitate.

  1. Vei sti mai multe lucruri

Prin invatarea limbii engleze nu numai ca va veti extinde abilitatile mentale, dar veti putea invata mult mai multe lucruri despre lumea din jurul vostru.

In prezent, este relativ usor sa luati cursuri de limba engleza. Exista multe optiuni disponibile, cum ar fi cursuri fizice sau online (prin Skype).

Iata o alta idee: V-ati gandit sa luati cursuri in limba engleza pe un anumit subiect?

Imaginati-va tot ce ati putea invata intr-o clasa de istorie americana de la un american, o clasa de matematica de la un australian sau o clasa de literatura engleza de la un briton.

Cu aceste cursuri de limba engleza, veti invata despre cultura, intonatie, limbajul corpului, vocabular si argou, descoperind in acelasi timp mai multe despre un subiect interesant, cum ar fi istoria, matematica sau orice altceva va place.

In plus, exista multe lucrari excelente de literatura, stiinta, istorie si sociale care au fost scrise pentru prima data in limba engleza. Daca cititi traducerea, puteti pierde detalii. Citind in limba originala, veti intelege mai bine ideea principala ca autorul incearca sa comunice.

  1. Puteti calatori cu usurinta oriunde in lume

Sunt un vorbitor nativ de limba engleza, care a calatorit in multe tari. Iar comunicarea nu a fost aproape niciodata o problema, pentru ca peste tot in lume exista oameni care vorbesc engleza. Am reusit sa vorbesc in limba engleza in toate tarile pe care le-am vizitat. Desi este intotdeauna bine sa inveti cuvinte in alte limbi (arata respect), limba engleza va fi foarte utila cu detaliile calatoriei.

In plus, in multe locuri, oamenii considera limba engleza ca fiind importanta pentru afacerea lor, deoarece le permite sa comunice cu potentialii clienti. In multe hoteluri, cel putin un angajat vorbeste limba engleza. Astfel, clientii pot obtine mai usor ceea ce isi doresc, ceea ce inseamna, la randul sau, ca cheltuiesc mai multi bani.

Chiar si vanzatorii de pe pietele mici stiu cum sa se inteleaga cu vorbitorii de limba engleza.

Vei descoperi ca unele dintre cele mai bune interactiuni vor fi cu oameni de pe strada care incearca sa-ti vanda ceva sau sa-si imbunatateasca propriile abilitati de limba engleza. Acesta este un limbaj care inchide decalajul de comunicare in calatoriile tale si face ca intreaga experienta sa mearga fara probleme.

  1. Vei cunoaste limba globala

Este un fapt istoric ca puterea economica pe care Marea Britanie si Statele Unite au avut-o in ultimele secole a facut din engleza o limba atat de raspandita.

Acest proces a durat mult timp si a avut atat consecinte pozitive, cat si negative. Engleza s-a extins prin razboi, comert etc Povestea este complexa si nu intotdeauna placuta. Cu toate acestea, astazi putem recunoaste ca engleza este o limba vorbita in intreaga lume. Intra aici: cursuri intensive engleza online adulti unde te poti inscrie pentru a invata mai bine limba engleza. In felul acesta va fi mai usor sa obtii rezultate potrivite.

Nu putem schimba ce s-a intamplat. Dar, putem folosi limba engleza pentru a face bine! Engleza poate uni lumea, poate facilita comunicarea intre oameni din diferite tari si poate imbunatati intelegerea.

Nu numai ca calatoriile tale vor fi mai usoare, dar vei putea afla mai multe despre tendintele globale, cultura si probleme sociale. Limba engleza va va oferi o mai buna intelegere a diferitelor perspective pe care oamenii le au asupra vietii.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This