Aromaterapie – 6 uleiuri esenţiale pe care trebuie să le ai în casă

Mirosul este un lucru puternic. De la trezirea amintirilor până la evocarea emoțiilor puternice, este remarcabil cum ceva care nu poate fi văzut poate deține atât de multă putere asupra simțurilor noastre. Așa funcționează aromaterapia și aşa se explică de ce popularitatea uleiurilor esențiale a crescut în ultimii ani. Iată câteva uleiuri esențiale indispensabile pe care să le păstrezi la tine acasă.

1. Ulei esențial de lavandă

Pentru dormitor

Este aprecit de mai bine de 2.500 de ani. Considerat cel mai puternic dintre toate uleiurile esențiale, s-a descoperit că parfumul de lavandă are proprietăți de calmare a stresului și de calmare emoțională – un motiv pentru care este o alegere populară pentru parfumuri și pentru tratarea anxietății.

Unde: Difuzează uleiul în dormitor înainte de a merge la culcare sau pune doar câteva picături pe pernă pentru un somn bun.

2. Ulei esențial de arbore de ceai

Pentru curăţenie

Studiile arată că uleiul de arbore de ceai ne poate întări sistemul imunitar și poate purifica aerul, datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatorii.

Unde: Dacă observi mucegai negru în anumite zone ale casei, difuzarea uleiului de arbore de ceai poate ajuta. Alternativ, îl poți dilua cu apă și îl poți folosi pentru a curăța suprafețele din casă.

3. Ulei esențial de eucalipt

Pentru deschiderea căilor respiratorii congestionate

Uleiul de eucalipt este o alegere foarte populară pentru case și cu un motiv întemeiat! Ajută la tratarea răcelilor, infecțiilor, durerilor musculare și articulare. Are efecte antibacteriene, antiseptice și un parfum proaspăt remarcabil.

Unde: Difuzează ulei de eucalipt în baie pentru a o menține curată şi fără miros.

4. Ulei esențial de iasomie

Afrodisiac

Mirosul de iasomie îți liniștește întotdeauna mintea. Natura sa calmantă provine din proprietăţile antidepresive şi sedative. În plus, știai că uleiul de iasomie este numit şi „Regina nopții”, fiind considerat ca un afrodisiac natural de mii de ani? Prin urmare, recomandăm acest ulei cuplurilor tinere, insomniacilor și celor care au locuri de muncă stresante.

Unde: Puteți difuza ulei de iasomie în hol sau sufragerie pentru a crea o ambianță relaxantă. Îl poţi folosi şi în dormitor pentru un somn liniştit.

5. Ulei esențial de Ylang Ylang

Pentru a calma nervii

Dacă îţi plac mirosurile delicate, uleiul esențial de ylang ylang va funcționa ca o magie pentru casa ta. Studiile arată că aceste flori galbene sunt pline de compuși care luptă împotriva depresiei, anxietății și stresului. Prin urmare, aprovizionează-te cu acest ulei minune pentru a menține starea generală de spirit pozitivă a celor din casă.

Unde: difuzează ylang-ylang în camera de zi, în colțul de studiu sau de lectură pentru a te cufunda în timpul petrecut cu tine.

6. Ulei esențial de mentă

Pentru a-ți începe dimineața

Pentru unii dintre noi, o explozie de prospețime poate ajuta la calmarea nervilor obosiți. În plus, parfumul puternic al mentei poate ajuta la eliminarea oboselii, a durerilor de cap, la eliberarea sinusurilor și la ameliorarea congestiei respiratorii.

Unde: Unii oameni iubesc difuzarea uleiului de mentă la prima oră dimineața, lângă masă sau în timp ce beau cafea, doar pentru a-și trezi simțurile.

Pe dianagubas.com poţi afla mai multe despre utilizarea şi efectele benefice ale uleiurilor esenţiale, dar poţi şi achiziţiona uleiuri esenţiale de cea mai bună calitate la preţuri foarte avntajoase.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This