De ce dansam? Organismul comunica, de asemenea, atunci cand danseaza

Dansul este un mod de a exprima sentimentele si de a sarbatori evenimentele celor mai diverse.

Ce „spune” corpul nostru cand dansam

Dansul este un mod de a exprima sentimentele. Dansam pentru a sarbatori un ritual pentru o nastere sau o moarte, pentru a cauta vizibilitate si a relationa cu ceilalti, pentru a seduce, pentru a sarbatori un eveniment si asa mai departe. Dansul este o activitate sociala prezenta in multe evenimente. De exemplu, dansul debutantilor sau apusul soarelui.

Ce comunicam cand dansam?

Cand dansam, putem trimite „mesaje” altora, cum ar fi starea noastra de spirit, atitudinea, dorinta de a avea vizibilitate sau de a iesi in evidenta, intentia de a seduce si asa mai departe.

Dansul in public este o „vitrina” in care ne punem in centrul atentiei celorlalti. Oamenii care ies la dans pot face anumite miscari, asa cum am mai spus, cu un scop precum seducerea, atragerea atentiei, demonstrarea unei anumite abilitati si asa mai departe.

https://www.dancevision.ro/ este locul in care poti invata sa dansezi.

Dansul este inca o abilitate sociala care ne ajuta sa relationam mai usor. Aceasta nu inseamna ca o persoana putin patetica sau cu o lipsa de coordonare importanta nu se poate raporta bine cu ceilalti, dar in anumite momente poate deveni un mic handicap.

La nivel sentimental, a sti cum sa dansezi poate fi un mare avantaj pentru a obtine „cucerirea” mai usor la cealalta persoana. Cel putin, la o prima impresie. Apoi vine momentul sa cunoastem cealalta persoana, pentru ca nu numai ca a sti cum sa dansezi este suficient pentru a avea o relatie romantica.

Exista o diferenta clara intre dansul liber sau solo si dansul ca un cuplu. In ultimul caz, este de asemenea necesar sa stim cum sa facem pasul si sa stim cum sa coordonam bine miscarile cu cuplul cu care dansam.

„Dansul este un dialog fara cuvinte”

Teresa Baró, colaboratoare a programului RTVE „Para todos la 2” din SPANIA si experta in comunicare personala explica intr-un mod foarte simplu ce poate transmite si vrea sa obtina o persoana atunci cand danseaza.

Motivele pentru care dansul te face mai fericit

Sa aruncam o privire la principalele motive pentru care dansul te va face mai fericit. Retine ca exista si alte cateva motive. Aici le mentionam doar pe cele mai relevante, dar exista si altele care sunt, de asemenea, importante:

  1. Eliberezi dopamina

Primul si cel mai important motiv pentru care dansul te face sa te simti bine este pentru ca eliberezi dopamina, neurotransmitatorul care ne face sa ne simtim bine si fericiti. De asemenea, face acelasi lucru cu serotonina, care are functii similare.

Deci, atunci cand dansam, nu obtinem doar un fel de efect placebo sau pur si simplu ne simtim bine sa fim cu oameni care fac ceva distractiv. Exista intr-adevar sunt elemente chimice care circula prin creier si te fac sa te simti mai bine.

In acest sens, dansul este ca un drog… Dar nu te doare!

  1. Faci miscare

Nu exista nici o indoiala ca dansul este unul dintre cele mai importante exercitii pe care le puteti face. Sunteti in miscare constanta si, in plus, va distrati. Acesta este cel mai distractiv exercitiu cardio pe care il puteti face.

Alte motive pntru care sa dansezi

A fi in forma nu trebuie sa fie plictisitor. Dansul ofera numeroase beneficii pentru sanatate, inclusiv cresterea fortei si a rezistentei, un control mai bun al muschilor si o coordonare mai buna, intarirea inimii si a posturii si cresterea flexibilitatii si a fortei generale.

Setul de abilitati al fiecarui dansator in parte creste intr-un ritm diferit. Dansul necesita autodisciplina si stabilirea unor obiective personale pentru a avansa. Atingerea propriului obiectiv este foarte plina de satisfactii si ofera un sentiment nepretuit de realizare.

Constientizarea emotionala Este usor sa castigi un nou respect pentru tine si pentru corp atunci cand inveti lucruri noi. Acest lucru creste fericirea si poate ajuta la o mai buna stabilitate emotionala si implinire.

Expresia artistica si dansul de crestere este o modalitate excelenta de a-ti exprima latura artistica fara a lua o pensula sau un pistol de lipici. Dansatorii isi folosesc expresia creativa si talentul artistic pentru a-si crea propriile rutine de dans si coregrafie. Acest lucru stimuleaza cresterea creativa si ajuta la construirea imaginatiei si a increderii in sine.

Dansatorii folosesc partea stanga si dreapta a creierului impreuna pentru a-si compune si executa propriile rutine. Crearea acestor dansuri ajuta la dezvoltarea setului lor de abilitati verbale si scrise, precum si ii ajuta cu gramatica si compozitia. In plus, dansatorii au o mai buna intelegere a limbilor straine, deoarece terminologia baletului este scrisa in franceza.

Dansatorii folosesc partea stanga si dreapta a creierului impreuna pentru a compune si a executa propriile rutine. Crearea acestor dansuri ajuta la dezvoltarea setului lor de abilitati verbale si scrise, precum si ii ajuta cu gramatica si compozitia. In plus, dansatorii au o mai buna intelegere a limbilor straine, deoarece terminologia baletului este scrisa in franceza.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This