Care sunt beneficiile programelor de wellbeing?

In ziua de astazi cel mai probabil termenul de wellbeing este cunoscut de catre majoritatea angajatilor. Acest lucru este datorat faptului ca in ultimii ani, organizatiile care se ocupa de sanatatea mintala a angajatilor au inceput sa se focuseze pe starea psihica a acestora. De cele mai multe ori, programele de wellbeing includ mai multe aspecte, iar de cele mai multe ori aestea se regasesc in viata de zi cu zi a angajatilor. Pentru ca munca sa fie una de calitate, iar rezultatele sa fie intotdeauna pe masura, se recomanda ca intotdeauna angajatii sa urmeze un astfel de program.

Ideea din spatele programelor de wellbeing

Un grup de 22 de  savanti de top s-au reunit in 2020 pentru a dezvolta un program nou care sa puna bunastarea angajatilor pe primul loc. Aceasta a fost denmit Modelul PROWELL, care ofera sapte componente majore ale bunastarii corporative, ce se pot incadra in trei categorii, printre care se numara: bunastarea mentala, fizica si sociala.

De cele mai multe ori programele de wellbeing privesc angajatii in ansamblu si actioneaza in asa masura incat sa ii poata ajuta sa isi gestioneze sanatatea fizica si bunastarea sociala, precum si bunastarea cognitiva si emotionala.

Aceasta abordare holistica este, de asemenea, una care se concentreaza pe prevenirea si interventia timpurie a problemelor care afecteaza bunastarea angajatilor. Exemplele includ o dieta sanatoasa si exercitii fizice care pot preveni sau diminua afectiunile medicale si obtinerea de servicii de sanatate mintala atunci cand apar probleme in momentele de criza.

Totusi, pentru a putea sa isi atinga potentialul la locul de munca, intotdeauna este nevoie chiar de spirjinul psihologului. Multi angajati apeleaza la Simona Constantin – psiholog Bucuresti pentru a isi putea rezolva complet problemele personale, ce pot afecta eficienta la locul de munca. In acest mod, angjatii isi vor putea atinge potentialul la job.

Motivele pentru care multe companii adopta programe de wellbeing

In cadrul companiilor, furnizarea de servicii care pun sanatatea mintala a angajatilor in prim plan a devenit deosebit de importanta din cauza urmatoarelor motive:

O crestere a depresiei, anxietatii si stresului din cauza COVID-19

O crestere a interesului angajatilor de a obtine acces la suport online pentru sanatate mintala

Un numar mare de studii recente care arata ca terapia in mediul online este eficienta pentru afectiunile comune de sanatate mintala, inclusiv depresia si anxietatea

Din toate aceste motive, angajatorii iau in considerare adaugarea de programe online pentru a-si ajuta angajatii.

Cine poate apela la programele de wellbeing

In cazul in care te-ai decis sa investesti in propria ta sanatate mintala si doresti sa participi la un astfel de program, tot ceea ce trebuie sa faci este sa discuti cu HR-ul tau. De cele mai multe ori companiile mari incearca pe cat de mult posibil sa ofere astfel de programe tuturor angajatilor din corporatii.

Totusi, daca lucrezi intr-o firma mult mai mica, la inceput de drum, tot ceea ce trebuie sa iei in calcul este faptul ca intotdeauan poti sa apelezi la specialisti in domeniu care sa te ajute pentru a putea obtine rezultatele doritne. In acest mod, oricine care vrea sa evolueze pe plan personal, va avea ocazia sa o faca, doar in momentul in care opteaza pentru un program de wellbeing realizat de un psiholog cu experiente. Asadar, documentarea este intotdeauna cea mai importanta pe langa recenziile care pot fi gasite pe majoritatea site-urilor de specialitate. In acest mod, inclusiv persoanele care doresc sa ia in clacul participarea la un program de wellbeing o vor putea face extrem de usor.

Este important de mentionat faptul ca oricine care doreste sa ia in calcul propria bunastare la locul de munca poate sa apeleze cu incredere la un program de wellbeing. Aceste persoane pot fi simplii angajati, dar si managerii si directorii sau antreprenorii pot sa apeleze cu incredere la un specialist pentru a isi pute rezolva problemele personale si pentru a avea un randament mai mare la locul de munca. In cele din urma, este important de mentionat faptul ca oricine care doreste sa se bucure de o discutie cu un psiholog, o poate face cu usurinta, accesand ofertele online care sunt publicate de catre acestia.

Ce implica programele de wellbeing

Aceste programe includ cateva sedinte cu un psiholog, in cadrul carora se vor atinge mai multe subiecte, care au ca si punct de plecare viata de locul de munca. Intoteauna se va pune accentul pe angajat si pe starile emotionale ale acestuia, in asa masura incat toate problemlee sa poata fi prezentate. Ulterior, impreuna cu psihologul se va lucra pentru a se obtine rezultatele dorite de catre angajat.

Totusi, trebuie mentionat faptul ca in procesul de vindecare a anumitor afectiuni psihologice este intotdeauna nevoie de timp si de rabdare, in special din partea angajatilor. Astfel ca, procesul de imbunatatire a calitatii vietii este unul destul de indelungat.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This