Cum poți crea un mediu de joacă interactiv pentru pisica ta?

Trebuie doar să urmăriți un pisoi pentru a realiza că pisicile adoră să se joace. Pentru un pisoi, joaca este o modalitate naturală și distractivă prin care își poate perfecționa abilitățile înnăscute de vânătoare.

Cu toate acestea, multe pisici de interior tind să se joace mai puțin pe măsură ce se maturizează și sunt mai puțin implicate în jocuri de vânătoare în comparație cu pisicile din aer liber. Atunci când o pisică nu se mai joacă, este foarte posibil ca mediul său să nu fie suficient de bogat și de interactiv.

Spre deosebire de exterior, mediile interioare tind să fie statice și neinteresante, de aici și necesitatea de a îmbogăți mediul cu o varietate de stimuli. Mai mult decât atât, un mediu neinteresant poate duce la stres psihologic, la agresiune între pisici și stăpâni, la marcarea teritoriului cu urină, la lipsa apetitului pentru mâncare, la alopecie psihogenă și la altfel de comportamente neplăcute și tulburări.

Totuși, asta nu înseamnă că putem lăsa pisicile de interior să iasă în lumea naturală. În schimb, gândiți-vă la mediul pisicii ca la o mini grădină zoologică și încercați să creați un mediu lipsit de stres și cât se poate de interactiv.

Iată câteva sugestii de luat în considerare pentru a vă ajuta pisica să se bucure de o stare cât mai bună fizică și emoțională:

Pisica are nevoie de un mediu sigur de odihnă și de retragere

Retragerea este un comportament natural de adaptare la pisici. Prin urmare, încercați să puneți la dispoziția pisicii un spațiu vertical înalt sau un spațiu orizontal pe care îl poate accesa cu ușurință. Zona de retragere ar trebui să fie plasată în mediul principal al pisicii, astfel încât ea să se poată refugia rapid când simte că situațiile din jurul său sunt stresante.

Pisica este obișnuită să zgârie

Zgâriatul suprafețelor este un comportament natural al pisicilor. Este o modalitate prin care își îndepărtează cuticulele exterioare. Unele pisici au preferințe puternice în ceea ce privește suprafața pe care o zgârie, așa că este posibil să fie necesar să experimentați cu diverse texturi.

Unele preferă materialele textile, cum ar fi canapeaua, unele preferă pielea sintetică sau naturală, în timp ce altele preferă țesăturile, cum ar fi cânepa sau iuta. În general, un ansamblu de joacă pisici oferă suprafețe ideale pentru zgâriat.

Orice pisică este un vânător înnăscut

Dar pentru ca vănătorul să iasă la vânat, are nevoie de stimuli. Cei mai buni stimuli pentru pisici sunt jucăriile. Pisicilor le place să vâneze, iar comportamentul lor de joacă este tot un comportament de vânătoare.

Jucăria preferată a unei pisici în sălbăticie este un animal captiv. În acest scop, cele mai potrivite jucării pentru pisici sunt cele care scârție sau fac zgomot, apelând astfel la simțul lor auditiv. În mod ideal, ar trebui să expuneți pisica la mai multe tipuri de jucării.

Totuși, pisicile se pot obișnui rapid cu jucăriile lor, așa că nu oferiți mai mult de trei jucării diferite pe zi. Schimbarea culorii jucăriilor poate fi o tactică utilă. Jucăriile mici, mobile, cu funcții complexe, tind să fie mai captivante.

Multe pisici se simt grozav atunci când se joacă cu stăpânii lor, deoarece așa își consolidează legătura cu ei. O altă modalitate prin care vă puteți juca cu pisica și puteți face apel la instinctul său de vânătoare presupune să îi ascundeți o mică parte din porția sa de hrană în diferite părți ale casei, cum ar fi în spatele unei piese de mobilier sau a unui ghiveci.

Foarte multe jucării potrivite pentru pisici le aveți  deja în casă, cum ar fi hârtie mototolită, o jucărie agățată de o baghetă, cutii de ouă, jucării care se mișcă sau fac zgomot, rola de la hârtia igienică sau de la prosoapele de hârtie.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This