Cum calculezi valoarea masinii tale?

Exista o serie de motive pentru care este important sa cunoasteti valoarea masinii dvs. In primul rand, va ajuta sa obtineti cel mai bun pret daca va vindeti masina unei terte parti sau o tranzactionati unui dealer pentru un alt vehicul. Astazi, multi oameni cerceteaza valorile auto online inainte de a negocia. Un alt domeniu in care cunoasterea valorii masinii dvs. poate fi utila este depunerea unei cereri de asigurare . Daca va aflati intr-un accident si aveti o dauna mare, ar putea ajuta sa cunoasteti valoarea masinii inainte de a accepta oferta companiei de asigurari de a va despagubi. Sa cunosti astfel de detalii te ajuta si cand te ocupi de imprumut pentru amanet auto.

In cele din urma, de fiecare data cand negociati cu privire la valoarea masinii dvs. – fie cu un potential cumparator, dealer sau transportator de asigurari – va poate ajuta sa aveti increderea care vine cu intelegerea pe deplin a cat valoreaza masina dvs. Cu aceste cunostinte, s-ar putea sa castigi o liniste sufleteasca mai puternica odata ce ai incheiat afacerea, stiind ca ai aranjat cel mai bun schimb posibil.

Care este valoarea de revanzare a unei masini?

Valoarea de revanzare a masinii tale este pur si simplu suma in euro sau lei pe care o valoreaza masina ta la o data ulterioara, cand vrei sa o vinzi unei terte parti sau sa o schimbi cu un vehicul mai nou. Cu alte cuvinte, valoarea de revanzare reflecta cat de mult se depreciaza tipul tau de vehicul in timp. Exista servicii online disponibile pentru a va ajuta sa determinati cat de repede se va deprecia masina dvs., ceea ce poate fi un factor important de luat in considerare atunci cand va decideti asupra unei masini de cumparat.

Valoarea masinii dvs. depinde de mai multi factori. Calcularea valorii de revanzare poate fi un proces, caz in care a fi deliberat cu privire la fiecare pas poate ajuta pe parcurs.

Inainte de a incerca sa calculati valoarea masinii dvs., veti dori sa adunati mai multe informatii despre vehiculul dvs. Ar trebui sa intelegeti istoricul masinii si factorii care au contribuit la deprecierea acesteia de la cumparare. Informatiile cheie solicitate in general includ:

Marca, modelul si anul – Verificarea faptului ca fiecare dintre aceste informatii este corecta este importanta. Nu este neobisnuit sa va confundati modelul cu altul, mai ales daca modelul de vehicul nu mai este vandut.

Kilometraj – Cand este posibil, obtineti-va kilometrajul direct de la vitezometru. Aceasta, impreuna cu starea vehiculului, sunt doi dintre cei mai importanti factori in evaluarea masinii dumneavoastra.

Stare – Masinile in stare excelenta interioara, exterioara si mecanica vor fi de obicei evaluate la un pret semnificativ mai bun decat vehiculele in stare proasta.

Caracteristici – Cunoasterea tuturor caracteristicilor vehiculului dvs. poate necesita unele cercetari, deoarece noi functii sunt intotdeauna adaugate noilor modele. Intrebati-va ce imbunatatiri are masina dvs., cum ar fi tractiunea integrala, servodirectia sau frane antiblocare.

Culoare – Oricat de banal ar parea, culoarea poate face o diferenta de valoare. Galbenul, se pare, este una dintre cele mai bune culori pentru valoarea de revanzare. Chiar si portocaliul si verdele pot face acelasi lucru, in primul rand cu masinile sport. Masinile cu astfel de culori tind sa fie rare, in timp ce masinile albe, negre si albastre sunt obisnuite, nu ies adesea in evidenta si pot avea o cerere mai mica.

Ghidurile de preturi ale valorii masinilor sunt acum peste tot pe internet si sunt relativ usor de utilizat. De obicei, va solicita sa identificati factorii mentionati mai sus, care va pot ajuta sa determinati valoarea corecta a masinii dvs.

Fara indoiala, va exista o oarecare variatie in valorile generate de fiecare dintre aceste trei site-uri si altele datorita fiecarui ghid folosind un proces usor diferit de comparare a datelor. Aceste variatii nu ar trebui sa fie semnificative, dar fac din compararea valorilor de pe mai multe site-uri un pas util pentru a va asigura ca aveti cele mai bune informatii.

Exista pasi suplimentari pe care puteti si ar trebui sa ii luati in considerare, dincolo de obtinerea valorii masinii dvs. de pe site-urile de estimare. Recunoasteti ca alti factori pot influenta valoarea masinii dvs. De exemplu, poate exista o influenta sezoniera asupra cererii de vehicule in general sau a dumneavoastra in mod specific. Din multe motive, vehiculul dvs. poate fi popular in zona dvs. De asemenea, pot exista unele modificari unice aduse masinii dvs., care pot creste sau diminua valoarea estimata a acesteia.

Cand cumparati sau vindeti o masina, este benefic sa stiti cat mai multe despre termenii si expresiile folosite. Inarmati-va cu cunostintele despre vehiculul dvs., precum si despre industria in ansamblu, va poate ajuta sa va puneti pe picior de egalitate cu cei care se pricep mai bine.

Amortizarea masinii este diferenta dintre valoarea masinii tale cand a fost achizitionata si valoarea acesteia in momentul in care decideti sa o vindeti. Amortizarea reflecta uzura vehiculului dumneavoastra in timp.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This