Cum decizi ce culoare sa aiba mobilierul din casa ta ?

Urmeaza regula 60-30-10.  Indiferent de culorile pe care le alegeti, este util sa planificati cat spatiu va acoperi fiecare culoare. O regula generala este de a utiliza o culoare dominanta in 60% din camera ta, o culoare secundara in 30% din camera ta, si o culoare accent in restul de 10%.

Alege o culoare dominanta si una secundara care iti place foarte mult. Retine ca, culoarea dominanta pe care o alegeti va influenta in mod semnificativ senzatia camerei. Nu alege o culoare dominanta sau secundara daca nu esti pe deplin sigur ca este cea pe care ti-o doresti.

Foloseste doar culori vii ca culori de accent. Daca utilizati o culoare intensa, poate fi fantastic pentru imbunatatirea energiei si caracterului unui spatiu. Creati acest tip de impact cu culoarea de accent.

Puteti da un sentiment de vitalitate spatiului, facand culoarea accentului cea mai stralucitoare din paleta dvs.

Asigurati-va ca cele trei culori se potrivesc bine intre ele. Grupati culorile alese intr-o mica zona de testare inainte de a decide sa pictati si sa decorati intreaga camera.


Fa culorile sa se potriveasca cu schema de culori a mobilierului dvs.
 De exemplu, daca aveti mobilier si decoratiuni moderne, este probabil cel mai bine sa aplicati o schema de culori moderna cu alb, negru si gri; in loc sa foloseasca o schema traditionala cu tonuri bogate. Daca mobilierul tau are o schema de culori, poti face camera sa se potriveasca foarte bine daca completezi acea culoare cu una secundara sau accentuata.


Utilizati cea mai simpla si mai curata optiune.
 Albul este cea mai sigura optiune. Unii ar putea prefera o culoare dominanta mai interesanta; cu toate acestea, nu exista nici nega faptul ca schemele de culoare alba in intregime sau mai ales alb poate crea o camera proaspata si foarte curata. Vezi aici https://www.aethos.ro/.

Foloseste o paleta de culori contemporana. Printre culorile contemporane avem tonurile subtile si discrete ale culorilor naturale care pot fi utile pentru a genera o atmosfera calma si, in acelasi timp, pentru a da un pic de stil personal spatiului.  Marourile deschise si griurile moi pot fi folosite cu usurinta ca culori dominante, in timp ce nuantele usor mai inchise ale acestora sunt culori secundare si grandioase de accent.


Modernizeaza-ti camera.
 O metoda populara folosita pentru a actualiza un spatiu de locuit este de a-l face sa se simta mai modern. Exista anumite combinatii de culori care pot fi utile pentru a oferi o senzatie mai moderna. In general, puteti utiliza culori neutre pentru a crea o camera moderna.

Albul serveste ca culoare dominanta in majoritatea camerelor.

Negrul sau griul sunt culori secundare excelente. De asemenea, puteti adauga o nuanta intensa stralucitoare ca culoare de accent, cum ar fi un verde stralucitor sau un rosu de foc.


Asigurati-va camera au o schema de culori traditionale.
 Design-urile traditionale ale camerelor au tonuri profunde de culori elegante, cu care dau o nota clasica aproape formala camerei tale. Acesta foloseste culori neutre pe pereti si alte spatii dominante mari, dar incorporeaza culori secundare si de accent in nuante bogate de rosu, albastru sau maro.

Alte sfaturi pentru mobila

Daca, totusi, preferati ca locul dvs. sa nu para scos din paginile unui catalog, luati in considerare aceste sfaturi pentru alegerea si aranjarea pieselor individuale care sa se potriveasca spatiului dvs.:

Masurati camera si observati nu doar suprafata patrata, ci si forma spatiului, inaltimea tavanului, latimea peretilor si inaltimea usilor, ferestrelor si pervazurilor.

Utilizati masuratorile pentru a realiza un desen la scara a planului de etaj (hartia milimetrica este utila aici), indicand locatia caracteristicilor cheie (ferestre, usi, semineu etc.). Este inteligent sa faceti mai multe fotocopii ale planului de etaj inainte de a face urmatorul pas, care este sa creionati acolo unde ati putea plasa diferite piese. Intr-o camera de zi de dimensiuni medii, o canapea se va apropia cel mai probabil de un perete lung cu scaune pe ambele parti si o masuta de cafea in fata. Vizavi de canapea ar putea fi un centru media sau un semineu.

Imaginati-va linia orizontului camerei si amplasati mobilierul pentru a se aseza pe el, astfel incat piesele (si persoanele care le folosesc) sa se poata relationa intre ele. De exemplu, ati evita sa puneti un dulap inalt langa un scaun joasa.

Dimensiunea si inaltimea camerei dicteaza dimensiunea mobilierului in mare masura. O sectiune uriasa supraumpluta nu se potriveste unei camere mici, la fel cum piese subtiri si delicate s-ar pierde intr-o camera mare. In loc sa imprastiati mobilierul intr-o camera mare, creati grupuri intime in care oamenii se pot aduna.

Permiteti suficient „spatiu alb” pentru ca oamenii sa se deplaseze confortabil. Nimeni nu ar trebui sa se impiedice de un pouf sau sa loveasca un sold de o consola.

Alegeti mobilier cu profil redus intr-o camera cu tavane joase si invers – un dormitor cu tavan inalt, de exemplu, poate gazdui un dulap inalt si un pat cu baldachin.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This