Ce trebuie sa stim despre incarcarea pe telefoanele inteligente iPhone?

Daca utilizati iOS 13 pe un telefon iPhone, este posibil sa fi observat deja ca, de obicei, bateria este incarcata doar cu maximum 80%. Cu toate acestea, aceasta nu este o eroare, ci o caracteristica iOS 13 care se numeste „incarcare optimizata” si este menita sa prelungeasca durata de viata a bateriei. Deci Apple are intentii bune in acest sens.

Incarcarea peste noapte deterioreaza bateria

Intr-o lume in care incarcarea rapida a telefoanelor mobile devine din ce in ce mai importanta pentru utilizatori, producatorii incearca sa raspunda acestor cerinte. De exemplu, Apple a inclus un incarcator rapid de 18 W cu iPhone 11 Pro, cu ajutorul caruia bateria poate fi incarcata pana la jumatate in 30 de minute.

Mai presus de toate, totusi, comportamentul proprietarilor de telefoane mobile duce la faptul ca durata de viata a bateriei continua sa se reduca. Si cu aplicatii, streaming video si alte utilizari ale smartphone-urilor, la un moment dat bateria va fi din nou descarcata in timpul zilei, chiar daca a fost incarcata peste noapte.

Dar mai ales incarcarea peste noapte este un obicei prost care deterioreaza bateria, iar Apple vrea acum sa o opreasca cu o incarcare optimizata, pentru a proteja telefoanele mobile si proprietarii acestora.

Pana acum, este posibil sa fi crezut ca incarcarea smartphone-ului langa pat este doar nesanatoasa pentru utilizator. Nici macar pe aproape. Nivelul bateriei ajunge la 100% cu mult inainte de sfarsitul repausului in pat si astfel incat aceasta valoare sa fie inca acolo dimineata, bateria continua sa se incarce si sa se incarce. Deci, exista un flux permanent de curent, astfel incat sa aveti o baterie plina dimineata – si asta streseaza enorm bateria, datorita caldurii generate.

Invatare automata pentru o durata mai mare de viata a bateriei

Apple stie si acest lucru si de aceea incarcarea optimizata este una dintre cele mai importante caracteristici iOS 13. Daca functia corespunzatoare este activata in setari (ceea ce este automat cazul cand faceti upgrade la iOS 13), iPhone-ul invata comportamentul dvs. de incarcare.

Deci, stie cand il conectati in mod normal pentru o lunga perioada de timp. De obicei, va fi noaptea. Procesul de incarcare este apoi oprit la 80%, iar restul de 20% sunt livrate doar cu putin timp inainte de a va ridica din pat.

Ce functii trebuie sa activez pentru incarcare optimizata?

Daca va place aceasta caracteristica iOS 13, trebuie sa stiti ca functioneaza doar acolo unde va petreceti cea mai mare parte a timpului: acasa si la serviciu. Apple restrictioneaza invatarea automata a sistemului sau de operare la aceste locatii. Dar trebuie sa permiteti acest lucru si prin lansarea locatiei. Deci, asigurati-va ca urmatoarele sunt activate:

  • Setari> Confidentialitate> Servicii de localizare> Servicii de localizare activate.
  • Setari> Confidentialitate> Servicii de localizare> Servicii de sistem> Personalizare sistem.
  • Setari> Confidentialitate> Servicii de localizare> Servicii de sistem> Locuri importante> Locuri importante.

Incarcarea optimizata poate fi dezactivata

Daca functiile sunt activate, iPhone-ul va arata pe ecranul de blocare cand bateria va fi la 100%. Daca acest lucru este prea tarziu, tineti apasat mesajul, apoi faceti click pe „Reincarcati acum”. Cu aceasta dezactivati incarcarea optimizata pentru moment. Daca doriti sa suprimati complet regula de 80%, accesati Setari> Baterie> Starea bateriei> Incarcare optimizata a bateriei.

Apple va ofera alegerea daca doriti sa opriti iPhone-ul optimizat pentru o singura zi sau sa il opriti definitiv. Totul depinde de propriile preferinte, insa se pare ca un numar din ce in ce mai mare de utilizatori care au descoperit aceasta caracteristica, sunt foarte incantati de ea, si sunt dezamagiti ca nu a fost introdusa de catre Apple cu mai mult timp inainte.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This