Care sunt diferentele dintre pachetele de gazduire VPS si cele partajate?

Gazduirea partajata permite oricarei persoane sa-si lanseze un site web cu un buget redus. Preturile sunt atat de mici datorita faptului ca furnizorul imparte resursele dintr-un server intre mai multi clienti. Asadar, latimea de banda, memoria RAM si optiunile de management sunt limitate. Pe de alta parte, nu este nevoie sa te ocupi de configurari sau de partea de mentenanta.

Un pachet de gazduire VPS este o solutie potrivita pentru afacerile online care sunt in crestere, deoarece iti permite sa te bucuri de un nivel de control superior.

Pe langa asta, ceea ce folosesti iti apartine in totalitate si doar tu esti responsabil de aparitia virusilor sau de alte evenimente similare. Distribui in continuare o masina virtuala, dar nu poate nimeni sa utilizeze partea ta. Din aceeasi cauza, preturile sunt mai mari. Pe termen lung, urmatoarele diferente pot justifica insa costurile!

Performanta

Indiferent cat de bine arata un website, ceea ce conteaza cel mai mult este sa fie accesat rapid. In anul 2021 se estimeaza faptul ca viteza de incarcare trebuie sa fie de cel mult 2 secunde. In caz contrar, majoritatea vizitatorilor vor parasi paginile, existand sansa sa nu se mai intoarca niciodata. Arhitectura VPS poate fi una bazata pe SSD, iar o configuratie cu procesoare Intel Xeon de ultima generatie, hardware performant si cel mai bun software de virtualizare pot face schimbari mari. In cazul in care nu esti sigur de cat de multa putere ai nevoie, alege un plan de gazduire VPS flexibil.

Prin intermediul tehnologiei OpenStack, se poate efectua un upgrade sau un downgrade, fara sa apara intreruperi la serviciu. Scalabilitatea este un aspect esential si nu o sa poti tine pasul cu cresterile masive de trafic, daca nu poti imbunatati instant capacitatea computerului.

Customizare

Serverele virtuale au adesea mai putine restrictii decat cele fizice. Spre exemplu, poate exista posibilitatea de conectare prin SSH si acces root complet. Un alt avantaj este faptul ca ai voie sa instalezi un sistem de operare, precum si diverse aplicatii pe acesta. Daca iti doresti sa lucrezi in Windows sau Linux, configuratiile se vor efectua dupa bunul plac.

Tine cont de faptul ca exista si dezavantaje in planurile de gazduire VPS, cum ar fi faptul ca tu esti responsabil de ceea ce se intampla cu software-ul. Asadar, este necesar sa angajezi un expert care sa te ajute. Poti face lucrurile mai simple, daca decizi sa utilizezi in continuare un panou de control. Acest serviciu nu este insa disponibil la fiecare furnizor si va fi necesar sa investesti intr-o licenta.

Securitate

Intr-un mediu partajat, exista anumite riscuri la care te expui. Spre exemplu, pot aparea brese de securitate cauzate de vecini. Cu cat s-au inregistrat mai multe domenii, cu atat hackerii vor gasi mai multe oportunitati de infiltrare in server. In plus, ceilalti clienti pot sa instaleze un program malware fara sa stie sau vor uita sa dea update la anumite programe.

Acest lucru nu se intampla frecvent, fiind important si cat investeste furnizorul pentru protectie. Magazinele online si cei care colecteaza date cu caracter sensibil vor gasi un server VPS mai eficient, din perspectiva faptului ca riscul de accidente devine minor. Este necesar sa dispui  de un firewall activ, care sa impiedice intrarile care par suspecte.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This