Care este avantajul boxelor pasive?

Atunci cand se organizeaza un eveniment muzical, fie ca este vorba despre un festival, un mic concert sau o seara de karaoke, este mereu nevoie de echipamente performante care sa asigure un sunet grozav! Difuzoarele sunt unul dintre elementele cheie. Iar atunci cand diversele modele de pe piata induc cumparatorii in eroare, este mai bine sa cunoasca din timp produsul in sine.

Intrucat una dintre ambiguitatile din procesul de selectie pentru iubitorii de muzica – in special cei fara multa cercetare in domeniu – este selectarea unui sistem de difuzoare profesionale, iar aceste sfaturi vor fi de folos cu adevarat! Se va afla cum functioneaza si se va sti care sunt cele mai bune boxe pentru diferite aplicatii audio.

Difuzoarele pasive sunt putin diferite decat cele normale, deoarece necesita un amplificator sau un mixer separat pentru a le incarca si, de asemenea, necesita fire pentru a transmite sonorul de la amplificator la difuzoare. Deoarece difuzoarele pasive nu sunt sisteme „all-in-one”, cumparatorul trebuie sa se asigure ca difuzoarele si amplificatoarele sunt compatibile cu impedanta si puterea lor. Daca nu se acorda atentie acestui aspect, este posibil ca difuzorul sa se arda sau sa nu fie obtinuta deloc calitatea sunetului dorita.

Pentru persoanele pasionate de muzica, precum un DJ sau pentru persoanele care vor sa utilizeze un sistem de difuzoare pentru evenimente live, este posibil sa doreasca sa utilizeze boxe RCF Art 315 si un subwoofer. Pentru a folosiun subwoofer, trebuie sa conecteze componente separate la difuzoare sau amplificatoare.

Aceste componente au un crossover care distribuie semnalul astfel incat frecventele inalte sa poata ajunge la difuzoarele principale, in timp ce frecventele joase sunt directionate catre subwoofer. Acesta este motivul pentru care sistemele profesionale de difuzoare pasive sunt deseori mai bune pentru evenimente mai mari.

Deoarece boxele pasive si amplificatoarele sunt concepte separate, acestea isi pot imbunatati cu usurinta functionarea. Se poate porni un amplificator cu 4 canale si se poate auzi cu doar doua difuzoare.

Dar cand va veni momentul, se pot adauga cu usurinta difuzoare suplimentare. Doar se ajusteaza setarile de putere si impedanta si se va putea face upgrade! Se va putea actualiza individual amplificatorul sau difuzoarele, excluzand inlocuirea intregului sistem audio. Boxele pasive sunt usoare deoarece nu au un amplificator in elementul difuzorului.

Acest lucru reprezinta faptul ca sunt mai lejer de ridicat si instalat, facandu-le ideale pentru trupele care se afla in turneu. Intretinerea unui sistem de difuzoare pasive este usoara! Daca amplificatorul esueaza, trebuie doar inlocuit. Daca difuzorul incepe sa prezinte semne de slabiciune, se poate inlocui difuzorul deteriorat in timp ce este reparat. In mare parte, intretinerea este mult mai usoara.

Odata ce difuzoarele sunt instalate acolo unde se doreste utilizarea acestora, se va putea reveni la mix si modifica setarile din Centrul de control. Acest lucru este de mare ajutor deoarece nu va mai exista timp pierdut in incercarea de a schimba fiecare difuzor.

Acum, cu siguranta alegerea va fi una potrivita, iar aceste informatii suplimentare vor ajuta orice pasionat de muzica sa-si indeplineasca visul!

Influenta muzicii asupra creierului tau

Asculta ce asculta copiii sau nepotii tai, sugereaza expertii. Adesea continuam sa ascultam aceleasi melodii si gen de muzica pe care le-am facut in perioada adolescentei si a 20 de ani si, in general, evitam sa auzim ceva care nu este din acea epoca.

Muzica noua provoaca creierul intr-un mod in care muzica veche nu il provoaca. S-ar putea sa nu se simta placut la inceput, dar aceasta nefamiliaritate obliga creierul sa se straduiasca sa inteleaga noul sunet.

Cautati muzica familiara, mai ales daca provine din aceeasi perioada de timp pe care incercati sa o amintiti. Ascultarea Beatles s-ar putea sa te aduca inapoi la primul moment in care ai pus ochii pe sotul tau, de exemplu.

Acordati atentie modului in care reactionati la diferitele forme de muzica si alegeti genul care functioneaza pentru dvs. Ceea ce ajuta o persoana sa se concentreze ar putea distrage atentia pentru altcineva, iar ceea ce ajuta o persoana sa se relaxeze ar putea sa-i faca sa treaca pe alta persoana.

Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) : un aparat mare care utilizeaza magneti puternici si unde radio pentru a vedea interiorul corpului. Spre deosebire de o radiografie, testarea RMN nu utilizeaza radiatii.

Daca treceti la acest test, va veti intinde pe o masa ingusta care aluneca in interiorul unui scaner in forma de tunel timp de aproximativ 30 pana la 60 de minute, in timp ce profesionistii din domeniul sanatatii privesc din alta camera.

Daca va simtiti anxios in spatii mici, inchise, intrebati-va medicul despre un RMN deschis care nu este atat de aproape de corp.

Cu ajutorul acestei tehnici se vor observa si efectele pe care le are muzica asupra corpului vostru si modul in care creierul reactioneaza la muzica. Astfel, va fi mult mai usor sa intelegeti cum functioneaza de fapt muzica in organism.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This