8 motive pentru care bijuteriile sunt importante pentru femeile din zilele noastre

De la inceputul timpurilor, oamenii au fost fascinati de bijuterii. Bijuteriile au fost transmise de-a lungul generatiilor si sunt un simbol al bogatiei, iubirii sau prestigiului in multe culturi. Cu o istorie mondiala atat de extinsa a bijuteriilor vin multi designeri care sunt cunoscuti in intreaga lume pentru piesele lor rafinate.

Bijuteriile sunt o parte esentiala a vietii fiecarei femei. Fie ca esti la cumparaturi pentru o piesa noua, ca doresti sa cumperi un cadou pentru cineva special sau doar doresti sa iti actualizezi propria colectie de bijuterii, exista multe motive pentru care este important sa si cel putin o bijuterie frumoasa in posesia ta pe care o poti gasi intr-un magazin de bijuterii de lux online Hypnotica.ro.

Motivele pentru care bijuteriile sunt atat de importante pentru femeile moderne

Acum, sa aruncam o privire asupra celor 9 motive pentru care bijuteriile sunt importante si necesare pentru femeile moderne!

Bijuteriile sunt o modalitate de a-ti exprima stilul si personalitatea individuala

Fie ca vrei sa cauti ceva indraznet sau elegant, exista o bijuterie care ti se va potrivi. De la coliere la cercei, inele si bratari, fiecare femeie ar trebui sa aiba cel putin o bijuterie frumoasa in colectia sa.

Bijuteriile sunt o modalitate de a-ti imbraca tinuta

Fie ca doresti ceva indraznet sau vrei doar sa adaugi un pic de glamour, exista un accesoriu care va face treaba! Cand cauti bijuterii, asigura-te ca acorzi atentie culorii si stilului, astfel incat sa se potriveasca cu ceea ce porti. Probabil iti place sa iti poti bijuteriile cand sti ca mergi intr-un loc special sau daca vrei o noapte in oras.

Bijuteriile iti accentueaza trasaturile si scot in evidenta ceea ce ai

Fie ca este vorba de cercei care iti fac urechile sa arate sexy, de inele care atrag atentia asupra degetelor, de coliere care evidentiaza curbura gatului sau de o bratara care subliniaza forma incheieturii, bijuteriile te pot face sa arati si sa te simti mai increzatoare.

Bijuteriile arata starea

Fie ca este vorba de cercei care valoreaza mii de dolari sau de o piesa ieftina din magazinul tau preferat, toata lumea vrea sa-si etaleze bogatia! Este important ca femeile sa poarte ceea ce isi doresc atunci cand se imbraca pentru ziua respectiva!

Bijuteriile sunt o modalitate excelenta de a-ti arata creativitatea

Fie ca este vorba de margele, farmece sau perle – bijuteriile pot fi usor personalizate si transformate in ceva unic pe care il vei iubi pentru totdeauna!

Bijuteriile sunt o modalitate excelenta de a le spune altora despre tine

Fie ca este vorba de farmecul dragut de pe bratara sau de acel colier cu numele tau gravat, cei din jurul tau pot afla mai multe despre tine fara a schimba cuvinte!

Bijuteriile pot adauga o nota de eleganta oricarei tinute

Fie ca este vorba de un brat plin de bratari sau doar de a adauga niste cercei cu stifturi, bijuteriile se potrivesc cu orice!

Bijuteriile sunt atemporale pentru ca nu se demodeaza niciodata

Puteti purta acel colier de la bunica sau il poti pastra pentru cand ai copii. Dar bijuteriile vor avea intotdeauna un loc special in inima ta.

O parte interesanta din istoria aurului

Prima utilizare a aurului ca bani a avut loc in jurul anului 700 i.Hr., cand comerciantii lidieni au produs primele monede. Acestea erau pur si simplu bulgari stantate dintr-un amestec de 63% aur si 27% argint cunoscut sub numele de „electrum”. Aceasta unitate de valoare standardizata i-a ajutat fara indoiala pe comerciantii lidieni in succesele lor ample, pentru ca pana la vremea lui Cresus din Mermnadae, ultimul rege al Lydiei (570 -546 i.Hr.), Lydia adunase un tezaur urias de aur. Astazi, inca vorbim despre cei ultrabogati ca fiind „bogati ca Cresus”.

Stiinta lor poate sa fi fost primitiva, dar grecii au invatat multe despre aspectele practice ale exploatarii aurului. Pana la moartea lui Alexandru al Macedoniei (323 i.Hr.), grecii extrasesera aur din Stalpii lui Hercule (Gibraltar) pana la est, pana in Asia Mica si Egipt, iar astazi gasim urme ale minelor lor de plaser. Unele dintre mine erau detinute de stat, altele erau lucrate in mod privat cu o redeventa platita statului. De asemenea, nomazi precum scitii si cimerienii lucrau in mine de plaser in toata regiunea. Monedele grecesti de aur si bijuteriile scitice care au supravietuit arata ambele maiestrie superba.

Imperiul Roman a promovat cautarea aurului. Romanii au extras pe scara larga aur in imperiul lor si au avansat considerabil stiinta exploatarii aurului. Au deviat hidraulic fluxurile de apa catre mine si au construit ecluze si primele „toms lungi”. Au exploatat si in subteran si au introdus roti de apa si „prajirea” minereurilor purtatoare de aur pentru a separa aurul de roca. Au fost capabili sa exploateze mai eficient vechile site-uri miniere si, desigur, principalii lor lucratori erau prizonieri de razboi, sclavi si condamnati.

Un standard monetar a facut posibila economia mondiala. Conceptul de bani, (adica, aur si argint in monede standard de greutate si finete) a permis economiilor lumii sa se extinda si sa prospere. In perioada clasica a stapanirii grecesti si romane in lumea occidentala, aurul si argintul curgeau atat in ​​India pentru mirodenii, cat si in China pentru matase. La apogeul Imperiului (98-160 d.Hr.), monedele romane de aur si argint au domnit din Marea Britanie pana in Africa de Nord si Egipt.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This