7 idei preconcepute despre leasingul auto

Ai nevoie de un vehicul pentru a pune in miscare o afacere mica? Te intrebi care este cea mai potrivita optiune de finantare pentru tine? Intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile) si, in special, persoanele care desfasoara activitati independente ezita adesea sa ia in considerare leasingul ca alternativa la cumpararea unei masini.

Iata mai jos care este realitatea din spatele celor mai comune idei preconcepute cu privire la leasingul auto, astfel incat sa poti face alegerea corecta pentru afacerea ta de mici dimensiuni.

1. Un leasing auto este scump

Probabil ca vezi tot timpul o multime de oferte excelente pentru achizitionarea unei masini. Te-ai gandit, insa, la faptul ca in costul achizitiei masinii personale nu sunt incluse si reparatia si intretinerea, asigurarea, taxele, dobanzile si amortizarea? Leasingul, in schimb, acopera toate aceste costuri pentru o taxa lunara fixa, scazuta.

 

2. Leasingul este imprevizibil

Iti faci griji cu privirile la costurile de leasing pe care le consideri greu predictibile atunci cand nevoile afacerii tale si bugetul sufera modificari? Ei bine, trebuie sa stii ca poti adapta kilometrajul, vehiculul si durata contractului la nevoile in schimbare ale afacerii tale. Iar pentru ca costurile lunare de leasing sunt fixe si includ costurile de service si de exploatare, poti anticipa si planifica mai bine fluxul de numerar al companiei.

 

3. Leasingul este un proces complicat

Probabil ca achizitionarea unei masini poate parea mai familiara si mai simpla. Insa atunci cand inchei un contract de leasing, compania de leasing preia cea mai mare parte a sarcinii administrative pentru tine. In acest fel, procesul de selectare a vehiculului ideal, personalizarea contractului, comandarea masinii si gestionarea costurilor va fi simpla si fara probleme. Iar odata ce scoti masina la drum, vei beneficia de acces nonstop la servicii si asistenta destinata soferilor.
Leasingul este simplu si fara probleme, astfel incat sa te poti bucura de drumurile cu noua ta masina.

 

4. Leasingul nu este flexibil

Ce se intampla daca trebuie sa adaugi mai multe masini la un contract de leasing operational sau daca vrei sa inchei contractul inainte de data sa de finalizare? Noile optiuni de leasing, cum ar fi leasingul pe termen scurt, ofera IMM-urilor flexibilitatea si libertatea de care au nevoie pentru a functiona in lumea incerta de astazi. Iata, asadar, ca un contract de leasing se poate modifica odata cu nevoile afacerii tale.

 

5. Leasingul este riscant

Iti faci griji ca problemele legate de fluxurile de numerar ar putea face dificila plata ratei lunare pentru leasing? Este important ca inainte de a semna sa iti evaluezi bugetul si nevoile in raport cu conditiile de inchiriere a masinii, asa cum se intampla si in cazul oricarui alt contract. Iar pentru ca orice companie de leasing preia de la tine riscurile – inclusiv reparatii, amortizare, taxe si revanzare – leasingul reduce de fapt riscurile personale pe care le ai atunci cand detii un vehicul.

 

6. Leasingul nu este pentru mine

Esti convins ca numai companiile importante, care gestioneaza flote mari, pot beneficia de leasing? Complet fals! Leasingul poate fi o solutie excelenta pentru companiile de orice dimensiune. Pentru proprietarii de intreprinderi mici, leasingul inseamna ca vei putea conduce autovehiculul dorit sau autoutilitara ideala impartind costurile in timp si ca te vei putea bucura de flexibilitate, control al costurilor si o experienta fara probleme.

 

7. Nu este masina mea

Este adevarat ca atunci cand inchei un contract de leasing operational, nu detii propriu-zis masina. Dar vei conduce intotdeauna o masina noua, cu cea mai recenta tehnologie, fara a plati pentru benzina, asigurare, intretinere sau reparatii. Iar daca iti place foarte mult masina pe care o ai in leasing, poti alege sa o achizitionezi la sfarsitul perioadei contractuale pentru un pret competitiv.

Sursa: https://www.leaseplan.com/en-ae/blog/7-common-preconceptions-about-car-leasing/

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This