De cate tipuri sunt ceasurile inteligente?

Dupa cum bine stim cu totii, ceasul de mana este un accesoriu deosebit de util, pe care oamenii il poarta dat fiind faptul ca le ofera informatii despre ora si data.

In ultimii ani insa, ceasurile de mana clasice au fost inlocuite cu ceasurile inteligente, care le ofera utilizatorilor posibilitatea de a citi cele mai recente e-mailuri, de a afla notificarile de pe retelele de socializare, sau de a-si monitoriza ritmul cardiac printre altele.

Un smartwatch Xiaomi de exemplu invata noi caracteristici prin instalarea de aplicatii suplimentare, de exemplu pentru rapoarte meteo sau postari pe Facebook. Valoarea reala utila provine de la senzorii incorporati.

Unele ceasuri inteligente masoara continuu pulsul la incheietura mainii, altele folosesc functia GPS pentru a determina distanta parcursa sau altitudinea printr-un barometru. Majoritatea producatorilor se bazeaza pe ecranul tactil pentru a actiona ceasurile, cativa folosind in continuare functionarea clasica prin intermediul butoanelor.

Clasificare

Este important sa cunoasteti faptul ca aceste ceasuri inteligente se impart in patru mari categorii, iar in randurile care urmeaza veti afla care sunt a cestea.

Ceasuri inteligente simple cu functie de notificare

Cel mai simplu tip de smartwatch nu are prea multe functii si caracteristici de oferit utilizatorilor. Sarcina principala este afisarea orei si a datei, exista si functii de baza precum cronometrul, ceasul cu alarma. In plus, acest tip poate fi asociat cu smartphone-ul dvs. prin Bluetooth.

Ceasul recunoaste apoi mesajele si apelurile primite prin alarma de vibratie, simbol sau bip. Unele modele arata si mesajele primite pe smartphone. Datorita domeniului limitat al functiilor, bateria dureaza de obicei cel putin cateva luni.

Ceasuri sport inteligente

Aceste ceasuri inteligente sunt concepute special pentru sportivi. Versiunile moderne fac mai mult decat sa numere pasii si sa monitorizeze somnul, ofera informatii despre ritmul pulsului si te ajuta sa te antrenezi optim. Acestea includ de obicei un transmitator GPS care inregistreaza distantele parcurse.

Echipamentul standard include un ecran tactil usor de citit, un monitor optic al ritmului cardiac si este rezistent la apa. Prin smartphone sau computer, ceasurile transfera datele masurate catre programe de analiza specifice.

Planurile de instruire pot fi de asemenea, deseori configurate pe portalul de internet si transferate la ceas. In plus, majoritatea ceasurilor sport raporteaza mesajele primite si apelurile telefonice. Bateriile pentru modelele cu functie GPS dureaza de obicei doar cateva zile.

Ceasuri inteligente clasice

Ceasurile inteligente tipice sunt utilizate ca o extensie a smartphone-ului. Conectate prin Bluetooth, acestea afiseaza toate mesajele primite, intrarile din calendar si apelurile telefonice de pe smartphone. Textele pot fi dictate prin recunoastere vocala.

In general, sunt instalate si functii sportive, precum contoare de trepte si contoare de impulsuri. Diferenta fata de ceasurile inteligente sport: multumita sistemelor de operare precum Android Wear de la Google sau watchOS de la Apple, exista acum multe aplicatii din care puteti alege.

In plus, ecranele sunt de obicei mai mari si mai bune. Acest lucru este in detrimentul duratei de viata a bateriei. Ceasul inteligent trebuie pus la incarcat la fiecare una sau doua zile.

Ceasuri inteligente cu functie de telefon

Aceste ceasuri inteligente ofera in principiu, aceleasi caracteristici ca si ceasurile inteligente clasice; cu toate acestea functioneaza independent de smartphone.

Aceasta inseamna ca au propria cartela SIM. Conexiunea la Internet de exemplu pentru descarcarea sau navigarea pe Internet, se realizeaza prin tehnologia telefoanelor mobile LTE.

Cu toate acestea, aceste ceasuri nu sunt concepute pentru a inlocui cu adevarat smartphone-urile. Ecranele sunt prea mici, functionarea este prea dificila. De asemenea, deseori bateria lor nu rezista incarcata nici macar o zi.

Acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste ceasurile inteligente si categoriile in care aceste gadgeturi sunt clasificate.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This