Web Hosting: pasi pentru a cuceri retele!

Ce este gazduirea web? Acest ghid cuprinzator va va arata ce este gazduirea web si cum sa cumparati un domeniu care sa raspunda nevoilor dumneavoastra de gazduire web.

Pasul 1: Cercetare

A face cercetare este intotdeauna o idee excelenta. Din fericire, citind acest tutorial, este suficient.

Chiar si cele mai complicate site-uri web functioneaza la fel ca cele mai simple.

Imaginati-va o casa. Are un domeniu, o adresa web. Aceasta adresa spune internetului unde doriti sa mergeti. Va fi goala daca nu umpleti casa cu „mobilier”.

Aceste ” piese de mobilier” sunt stocate pe servere. Un server este ca un seif in care va pastrati toate bunurile. Cand introduceti un domeniu in bara de adrese si apasati Enter, bateti la usa seifului.

„Buna ziua, as dori sa vad materialul, va rog”, spui tu.

Acum, serverul verifica toate „mobilierul”, analizeaza cel mai bun mod in care ar trebui sa fie afisat si le proiecteaza. Puteti vedea toate piesele de „mobilier”, dar nu le puteti muta. La urma urmei, sunt in seif.

Puteti vizita diferite camere, ridica o vaza, chiar mazgali pe un perete, daca stiti cum.. Dar odata ce iesiti din camera, totul reporneste.

Cum functioneaza gazduirea web? Cumperi unui domeniu, care reprezinta un spatiu pe server si apoi plasezi toate piesele de „mobilier” sau fisierele pentru a umple casa.

Acest lucru se realizeaza prin crearea unei pagini web, achizitionarea unui domeniu si configurarea unui server de gazduire web. Web hosting pare complicat. Nu este, daca nu insistati sa faceti totul de la zero.

Pasul 2: Alege un nume si un scop

Domeniul tau si scopul site-ului sunt extrem de importante. Trebuie sa se potriveasca cat mai mult posibil. Alegerea domeniului potrivit in scopul site-ului web este o parte importanta a gazduirii web.

Adresa ar trebui sa spuna exact despre ce este vorba pe site- ul web. La urma urmei, nu are rost sa va gazduiti propriul site web daca nimeni nu il gaseste relevant.

De exemplu, daca intentionati sa creati un site web pentru magazinul de croissant, numindu-l mikeysautoparts.com este decizia gresita. Daca va decideti sa-i spuneti asta, nu merita sa invatati ce este gazduirea web sau chiar de unde sa cumparati domeniu si gazduire. Rezultatul pentru afacerea ta va fi acelasi in ambele cazuri. Intra pe Hostclub.ro pentru mai multe oferte.

Cand stiti care va fi numele site-ului web, faceti o lista de domenii posibile. Aflati care dintre ele va plac cel mai mult, sortati-le de la cele mai preferate la cele care va plac cel mai putin si verificati care sunt disponibile pentru vanzare.

La momentul cumpararii domeniului. Este ca si cum ai alege o casa in Beverly Hills, chiar daca este mai mica decat celelalte din cauza codului postal, iti va permite sa-ti duci copilul la o scoala din Beverly Hills.

Puteti utiliza „name.com” sau orice alt verificator de disponibilitate a domeniului. Gazda web va va oferi, de asemenea, posibilitatea de a-l verifica si de a cumpara domeniu.

Ei bine, acum stim cum functioneaza gazduirea web si cum sa alegem un domeniu.

De ce e bine sa iti faci un site rapid

Prima impresie a site-ului dvs. este foarte importanta pentru a determina modul in care compania si marca dvs. vor fi percepute de utilizatori. Clientii sau vizitatorii site-ului isi fac o judecata instantanee despre afacere pe baza experientei lor cu site-ul web.

Daca site-ul dvs. are o viteza buna a paginii, ati creat imediat o prima impresie puternica. Un site web cu incarcare rapida impresioneaza utilizatorul si il face fericit si multumit. Psihologia sa simpla conform careia utilizatorii cred ca site-urile rapide sunt mai profesionale si mai de incredere. Se stie ca oamenii relationeaza viteza cu eficienta.

In acelasi timp, un site web lent este privit ca fiind nesigur si nedemn de incredere. Odata ce utilizatorii isi construiesc aceasta impresie negativa, atunci devine dificil sa-si schimbe gandurile. Aproape 80% dintre cumparatorii online au fost de acord ca nu vor vizita un site web daca au o viteza mica de incarcare a site-ului.

Viteza site-ului dvs. afecteaza direct clasarea in motorul dvs. de cautare Google. Google a marturisit ca vrea sa se asigure ca internetul este foarte rapid, usor accesibil si extrem de util.

Din 2010, Google foloseste viteza site-ului ca unul dintre semnalele cheie de clasare in algoritmul sau. Viteza site-ului arata cat de repede raspunde un site la solicitarile web plasate de utilizatori.

Timpul de incarcare a paginii recomandat de Google pentru site-uri web atat pe desktop, cat si pe dispozitive mobile este mai mic de 3 secunde. Cu toate acestea, se spune ca timpul mediu real de incarcare a site-urilor web in prezent este de aproximativ 22 de secunde.

Gigantul motoarelor de cautare stie ca, daca oamenii sunt redirectionati catre site-uri web cu incarcare lenta, aceasta va avea un impact negativ asupra experientei utilizatorului, prin urmare acorda o importanta ridicata vitezei paginii in timp ce determina clasamentul acestora.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This