Sfaturi de web design – imagini si culori

In zilele noastre, o mare parte din timp o petrecem in mediul online, iar acest lucru este dovedit de faptul ca vizionam filme online, cautam informatii pe internet, ne facem cumparaturile de la magazine online, iar exemplele pot continua.

Pentru a exista in mediul online, este foarte important ca mai intai de toate sa iti creezi un site, insa aici trebuie sa tii cont de cateva detalii foarte importante. Un site bun are de exemplu un hosting bun, si este realizat de catre specialistii in web design.

Daca vrei sa iti creezi pe cont propriu site-ul, este important sa creezi anmite focare vizuale, mai exact sa atragi atentia cititorului fix in locul in care exista informatii utile pentur acestea.

Cu alte cuvinte, c, pentru ca altfel va sari informatia in ochii cititorului.  Informatia pe care i-o oferi cititorului trebuie sa fie foarte bine organizata dar si catalogata, ceea ce inseamna ca utilizatorul trebuie sa gaseasca simplu si rapid ceea ce cauta, pentru ca in caz contrar se va plictisi si va parasi site-ul.

De precizat este faptul ca textul si imaginile este neaparat sa se completeze unele pe celelalte, si nu trebuie sa se puna in umbra reciproc. Totul poate fi rezumat la experesia “Keep it simple!”.

Apoi este important sa incerci sa corelezi culorile site-ului cu domeniul tau de activitate. De exemplu, daca activitatea ta consta in comercializarea pamantului pentru flori, atunci cu siguranta poti sa folosesti doua culori, respectiv maro care sa reprezinte pamantul, iar verde care sa reprezinte plantele.

In cazul in care comercializezi rochii de mireasa este firesc sa iti indrepti atentia spre alb si negru, rochia de mireasa fiind alba si alterneaza cu negrul de la costumul de mire. Ei bine, acestea sunt doua exemple, insa oricare ar fi culorile pe care le vei folosi pentru site-ul tau, nu trebuie sa folosesti mai mult de 2-3 culori, pentru ca astfel site-ul va deveni un esec.

Un alt detaliu pe care trebuie sa il cunosti este acela ca vizitatorul trebuie sa fie mereu condus prin site-ul tau catre ceea ce cauta. In cazul in care de exemplu ai un material mai vechi pe site in care este vorba despre o anumita tema, iar recent ai adus un update pentru lucrarea respectiva, atunci ar trebui inclus un link spre lucrarea imbunatatita pentru ca astfel utilizatorul va gasi informatia de calitate de care are nevoie.

De precizat este faptul ca nu trebuie sa modifici paginile vechi dat fiind faptul ca deja acestea au fost indexate de catre motoarele de cautare, iar o modificare ulterioara privind adaugarea unor diverse lucruri poate fi daunatoare pentru site.

Ei bine, acestea sunt cateva sfaturi despre web design si despre modul in care trebuie sa arate site-ul tau, si despre cum trebuie sa iti alegi culorile pentru a avea un site apreciat de catre vizitatori.

Cu cat vei urma mai multe sfaturi utile de web design, cu atat sansele de a avea un site apreciat vor creste considerabil.

 

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This