Reguli importante de știut în sala de sport

Atunci când începeți să mergeți la sala de fitness, nu vă îmbunătățiți doar condiția fizică, ci deveniți și parte a unei comunități. Ca în orice comunitate, există reguli nescrise pe care merită să le respectați. Acest lucru nu numai că creează un mediu mai plăcut pentru toată lumea, dar contribuie și la un antrenament sigur și productiv. Iată câteva reguli de bază pe care trebuie să le respectați în timpul antrenării în sala de sport.

Obiceiuri de igienă

Deoarece multe persoane folosesc aceleași aparate și echipamente, igiena este esențială în sălile de sport. Asigurați-vă că aveți întotdeauna la dumneavoastră un prosop mic și curat pe care îl puteți așeza pe aparatul pe care îl folosiți. În plus, nu uitați întotdeauna să ștergeți echipamentele cu dezinfectant după utilizare, mai ales mânerele aparatelor de fitness sau ale greutăților și în zonele în care ați avut contact pentru mai mult timp cu aparatul respectiv, mai ales pe o suprafață mare. Nu este necesar să vă aduceți dezinfectant și prosoape de hârtie, fiind responsabilitatea sălilor de sport de a le pune la dispoziție, dar vă puteți aduce propriul dezinfectant dacă preferați.

Utilizarea și depozitarea corectă a echipamentelor 

Poate fi foarte frustrant dacă cineva nu depozitează corect greutățile, mai ales că reprezintă un risc de accidentare. De exemplu, v-ați putea împiedica de halterele lăsate în mijlocul sălii sau ați putea scăpa un disc mai greu pe dvs., folosit de altcineva. Sau s-ar putea să nu găsim echipamentul căutat, deoarece cineva nu l-a pus locul ei după utilizare. Aceste inconveniente sunt mai bine de evitat, așa că întotdeauna depozităm echipamentele în zonele, containere sau suporturi destinate acestui scop. 

Respectarea programului

Deoarece sala de sport este o comunitate, trebuie să fim atenți la timpul altora. Din acest motiv, nu ocupați echipamentul pentru prea mult timp, deoarece este posibil că și alții doresc să îl folosească. Pauzele între seturi sunt necesare, dar să nu stați acolo un sfert de oră, ocupând un aparat, dacă aveți nevoie de o pauză mai lungă. Acest lucru este valabil și pentru „rezervarea” mai multe aparate pentru utilizare viitoare cu prosoape și alte obiecte personale. Alegeți doar un singur aparat pentru antrenament și dați-le și celorlalți posibilitatea de a-l folosi. 

Ajutor și consiliere 

Dacă nu sunteți sigur cum să executați un exercițiu în mod corespunzător sau dacă nu știți cum să utilizați un instrument, nu ezitați să cereți ajutorul altora. Acest lucru va face ca antrenamentul să fie nu numai mai sigur, ci și mai eficient. De asemenea, folosiți resursele online cu încredere, deoarece există multe videoclipuri, articole și aplicații cu sfaturi despre antrenamente și exerciții cu greutăți. În plus, există posibilitatea de a vă înscrie la sesiuni de antrenament de grup, unde antrenorii vă explică exercițiile sau puteți apela și la ajutorul unui antrenor personal care va lucra cu dvs. pe toată durata sesiunii. 

Respectul pentru ceilalți

Fiți amabili, dar nu intruziv. O salutare prietenoasă este întotdeauna bună, dar țineți cont de spațiul personal al celorlalți și de concentrarea lor asupra antrenamentului. Sala de sport este un spațiu deschis pentru toată lumea, unde oameni cu abilități și fizionomii se află în același spațiu. Respectați acest lucru și evitați să vă holbați sau să-i criticați pe ceilalți. De fapt, dacă aveți ocazia, încurajați-i și susțineți-i pe ceilalți cu o atitudine pozitivă. În plus, respectați spațiul personal al celorlalți, în special timpul exercițiilor fizice. Cereți sfaturi de la ceilalți, de preferință, atunci când aceștia își iau timpul de odihnă și nu trebuie să întrerupeți o activitate. De asemenea, evitați să le dați sfaturi nesolicitate altora. 

Nu putem decât să recomandăm tuturor să meargă la sala de sport. Exercițiile fizice au un efect pozitiv asupra sănătății fizice și mentale. În plus, la sala de sport vă puteți face cunoștințe noi și puteți face parte dintr-o comunitate. Urmărind aceste reguli de bază, cu siguranță vă veți putea integra fără dificultăți. Respectarea celorlalți și aderarea la normele comunității nu numai că vă va face propriul antrenament mai productiv, dar va contribui și la crearea unui mediu prietenos și de susținere.

Sursa foto: pexels.com

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This