Ce lucrează de obicei românii care se mută în Anglia

Marea Britanie, cu Anglia sa ca parte a Regatului Unit, a fost una dintre destinațiile preferate ale românilor care caută oportunități de muncă și un nivel de trai mai bun în străinătate. De-a lungul anilor, românii care s-au mutat în Anglia au ocupat o gamă variată de locuri de muncă în diferite domenii.

  1. Construcții și lucrări în construcții

Unul dintre sectoarele în care românii au avut o prezență semnificativă în Anglia este construcția. Mulți români au ocupat locuri de muncă în domenii precum zidărie, zugrăvit, instalare electrică sau construcții generale. Cererea pentru lucrători în construcții este constantă, iar salariile pot fi atractive pentru cei cu experiență în domeniu.

  1. Industria ospitalității

Românii au găsit locuri de muncă în industria ospitalității, lucrând în restaurante, cafenele, hoteluri și alte afaceri legate de turism și servicii alimentare. Joburile din acest sector pot varia de la bucătari și ospătari la barmani și personal de recepție. Poți călători cu autocar Anglia Romania pentru a ajunge mai ușor.

  1. Agricultură și grădinărit

Anglia are o industrie agricolă dezvoltată, iar mulți români s-au angajat în lucrări agricole sezoniere, cum ar fi recoltarea fructelor și legumelor. Aceste locuri de muncă pot fi temporare, dar pot oferi oportunități de câștig în timpul sezonului agricol.

  1. Îngrijirea persoanelor în vârstă sau bolnave

Sectorul îngrijirii persoanelor în vârstă sau bolnave a atras și el un număr semnificativ de români care lucrează ca asistenți personali sau îngrijitori la domiciliu. Acesta este un domeniu în care se cere în mod constant personal calificat pentru a oferi îngrijire și asistență medicală celor care au nevoie.

  1. Transport și logistică

Anglia are o rețea extinsă de transport și logistică, și mulți români au găsit locuri de muncă ca șoferi de camion, livratori sau personal de depozitare. Aceste joburi sunt esențiale pentru transportul de mărfuri și pentru distribuția produselor.

  1. Cercetare și știință

Pentru cei cu studii superioare și calificări în domeniile științei sau cercetării, Anglia oferă oportunități în cercetare, dezvoltare și inovație. Universitățile britanice atrag cercetători și academicieni din întreaga lume.

  1. IT și tehnologie

Anglia găzduiește unele dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, iar domeniul IT oferă locuri de muncă pentru dezvoltatori de software, ingineri IT, specialiști în securitatea cibernetică și multe altele. Sectorul IT oferă salarii competitive și oportunități de carieră.

  1. Lucrători necalificați

Pe lângă locurile de muncă calificate, mulți români care se mută în Anglia ocupă și locuri de muncă necalificate în diferite sectoare, cum ar fi curățenie, construcții generale, agricultură sezonieră sau fabrici de producție. Alege de fiecare dată jobul potrivit pentru tine astfel încât să ai siguranța că vei obține remunerația de care ai nevoie.

Este important de menționat că experiența și calificările individuale ale fiecărui român pot varia, iar alegerea locului de muncă depinde adesea de nivelul de educație, experiența anterioară și preferințele personale. Cu toate acestea, Anglia oferă o gamă variată de oportunități de carieră pentru românii care doresc să își construiască o viață și o carieră în această țară.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This