Mud terrain vs All terrain – care sunt cele mai bune și când sunt potrivite?

Dacă a venit momentul să încerci noul SUV de teren, dar nu ești sigur că anvelopele all terain cu care a venit dotat sunt pregătite pentru traseul pe care vrei să îl parcurgi, ar putea fi timpul să faci unele cercetări cu privire la opțiunile de înlocuire. În general, mașinile care au tracțiune pe 4 roți vin rareori cu anvelope care sunt bune pentru orice teren. Sau poate că vrei să faci mai multe upgrade-uri și să alegi ceva specific pentru un anumit tip de teren. Iată care sunt diferențele între anvelope.

Cum alegi corect anvelopele off road?

Indiferent de ceea ce conduci, schimbarea tipului și dimensiunii de anvelope poate face o diferență semnificativă. De la mașinile sport de mare putere și până la cele de teren, acest lucru rămâne valabil – anvelopele sunt cea mai importantă, dar și cea mai simplă îmbunătățire pe care vrei să o aduci unei mașini. Dar de ce să faci upgrade-uri atunci când ai deja anvelope off road all terrain pe mașina ta? Ele ar trebui să meargă pe toate terenurile nu?

Tipul de anvelopă este foarte important

Tipurile de anvelope all terrain sunt bune în anumite aplicații, în timp ce pentru altele nu vor fi la fel de avantajoase. Anvelopele Mud Terrain au performanțe mai bune în off road decât pe orice altă suprafață, în timp ce anvelopele de competiție sunt grozave pe pistă, iar cele clasice sunt bune pentru asfalt. Anvelopele de iarnă au cele mai bune rezultate pe zăpadă și vreme rea și lista poate continua, de aceea este nevoie să alegi corect anvelopele. 

Deși acum există anvelope all season inclusiv pentru off road, anvelopele all terrain intră tot în categoria all season pe măsură ce mașinile de off road devin tot mai răspândite, iar posesorii lor caută anvelope speciale pentru trasee complexe. 

Pentru off road ocazional, anvelopele all terrain sunt necesare, însă nu și cele mud. Există câteva anvelope extraordinare pentru toate terenurile care vor face ca mașina să meargă foarte bine. Blocurile mari de pe banda de rulare și designurile laterale durabile le permit să se ocupe cu succes de terenuri dure pe care majoritatea celorlalte anvelope de SUV nu vor reuși să meargă, mai ales dacă nu sunt adaptate special pentru off road. De asemenea, anvelopele all-season  pot să nu fie bune pentru teren accidentat, dacă nu sunt adaptate pentru condiții de drum speciale. 

Anvelopele all terrain te vor ajuta să obții și un aspect interesant și mai agresiv al mașinii, dar la fel fac și cele special concepute pentru nori care te vor scoate din toate situațiile lipicioase și care îți vor oferi în plus și o foarte bună aderență. Există unele anvelope care au aspect agresiv și care nu au perete de rulare puternic și nici bandă de rulare foarte aderentă, deci este ideal să citești specificațiile acestor anvelope.

Diferența între anvelopele off road all terrain și cele mud stă în faptul că primele au fost concepute pentru a se adapta la mai multe tipuri de terenuri pe care oferă performanță decentă, în timp ce anvelopele MT sunt adaptate special pentru teren noroios unde vor oferi o performanță absolută. În funcție de traseu, este ideal să alegi corect anvelopele pentru propria siguranță.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This