Jocuri si activitati de invatare a formelor pentru copii

Invatarea formelor este importanta pentru ca copiii sa inteleaga lumea din jurul lor. La scoala, copiii invata despre forme: laturile lor, varfurile, numele, etc. Cu toate acestea, o astfel de invatare poate incepe si acasa cu jocuri de invatare a formelor pentru copii.

Atunci cand copiii intampina provocari care implica identificarea formelor si numelor obiectelor, aceasta contribuie la invatarea si imbunatatirea abilitatilor motorii si senzoriale. De asemenea, contribuie la o mai buna coordonare ochi-mana la copii, de la o varsta frageda. Asadar, explorati diferitele jocuri enumerate mai jos pentru a gasi unul potrivit pentru copiii dvs. Cititi mai departe pentru a afla mai multe.

Jocuri de forme online pentru copii

Majoritatea copiilor iubesc jocurile pe calculator. Deci, de ce sa nu le folositi pentru a-ti invata copiii putin despre forme? Daca ai gasit jocul potrivit pentru copilul tau, GO!

  1. Iubesc formele

Copilul dumneavoastra poate juca acest joc pe site-ul PBS. Cu Curious George, maimuta din serialul animat cu acelasi nume, copilul tau poate invata totul despre formele geometrice de baza.

Acest joc usor, interactiv cere copilului sa-si aminteasca forma afisata la inceput si sa-l ajute pe George sa colecteze acea forma pentru a castiga puncte. Jocul are mai multe niveluri, fiecare nivel fiind mai greu decat cel anterior.

  1. Constructia formei

Un joc colorat pentru a-i invata pe copii despre geometrie si simetrie, Constructia formelor este un joc excelent pentru a-i obisnui pe copii cu formele. Este disponibil pe ABCYA.com, un site web interactiv ABC Network pentru copii. Obiectivul jocului este de a plasa forma corecta la locul potrivit pentru a finaliza constructia cladirii.

Jocul are mai multe niveluri care devin din ce in ce mai dificile.

Punct de luat in considerare

Timpul excesiv de ecran poate dauna ochilor copilului dumneavoastra. Asigurati-va ca copilul dumneavoastra poarta ochelari de protectie atunci cand joaca jocuri pe un dispozitiv digital.

  1. Formele lui Purpy

Purpy’s Shapes este un joc interactiv de potrivire online in care copilul trebuie sa faca legatura intre forma geometrica si obiectele de zi cu zi. Jocul este realist si va tine copilul ocupat sa se gandeasca la formele lucrurilor pe care le vede in realitate, chiar si dupa ce se termina jocul. Invata-ti copiii sa joace acest joc si in cel mai scurt timp vor incepe sa observe forma diferitelor obiecte.

  1. Laboratorul de forme

Shape Lab este un joc pentru copii care invata forme si este produs de BBC Bitesize Maths. Jocul este potrivit pentru copiii mai mari si necesita cunostinte considerabile despre formele geometrice, numarul de laturi pe care le au si asa mai departe. De fiecare data, omul de stiinta Pablo va ofera un indiciu si trebuie sa gasiti imaginea potrivita pentru a-l ajuta sa finalizeze experimentul. Jocul este atractiv, cu imagini colorate si sunete de fundal.

  1. Matematica sub mare

Math Under The Sea este o initiativa a LearnAlberta.ca de a-i invata pe copii despre conceptul de forme 2D si 3D, precum si despre terminologia asociata acestora. Acest joc este ideal pentru copiii mai mari care sunt familiarizati cu concepte precum laturile, marginile, fetele si varfurile. Jocul este usor de jucat si un instrument excelent pentru exersarea acestor concepte.

Pe ce poti juca jocuri video

Un joc cu browser profita de standardizarile tehnologiilor pentru functionalitatea browserelor web pe mai multe dispozitive, oferind un mediu multiplatform . Aceste jocuri pot fi identificate pe baza site-ului web pe care apar, cum ar fi jocurile Miniclip . Altele sunt denumite pe baza platformei de programare utilizate pentru a le dezvolta, cum ar fi jocurile Java si Flash .

Odata cu introducerea smartphone-urilor si a tabletelor standardizate pe sistemele de operare iOS si Android , jocurile mobile au devenit o platforma semnificativa. Aceste jocuri pot folosi caracteristici unice ale dispozitivelor mobile care nu sunt neaparat prezente pe alte platforme, cum ar fi accelerometre , informatii de pozitionare globala si dispozitive de camera pentru a sprijini jocul in realitate augmentata .

Jocurile in cloud necesita un dispozitiv hardware minim, cum ar fi un computer de baza, o consola, un laptop, un telefon mobil sau chiar un dispozitiv hardware dedicat conectat la un afisaj cu conectivitate buna la Internet care se conecteaza la sistemele hardware de catre furnizorul de jocuri in cloud. Jocul este calculat si redat pe hardware-ul de la distanta, folosind o serie de metode predictive pentru a reduce latenta retelei dintre intrarea si iesirea jucatorului pe dispozitivul de afisare. De exemplu, platformele Xbox Cloud Gaming si PlayStation Now folosesc hardware blade de server personalizat dedicat in centrele de cloud computing .

Jocurile de realitate virtuala (VR) necesita, in general, jucatorilor sa foloseasca o unitate speciala montata pe cap , care ofera ecrane stereoscopice si urmarirea miscarii pentru a scufunda jucatorul in mediul virtual care raspunde la miscarile capului. Unele sisteme VR includ unitati de control pentru mainile jucatorului pentru a oferi o modalitate directa de a interactiona cu lumea virtuala. Sistemele VR necesita, in general, un computer separat, o consola sau un alt dispozitiv de procesare care se cupleaza cu unitatea montata pe cap.

Un emulator permite rularea jocurilor de pe o consola sau dintr-un alt sistem diferit intr-un tip de masina virtuala pe un sistem modern, simuland hardware-ul originalului si permitand sa fie jucate jocuri vechi. In timp ce emulatorii insisi s-au dovedit a fi legali in jurisprudenta Statelor Unite, actul de obtinere a software-ului de joc pe care cineva nu il detine deja poate incalca drepturile de autor. Cu toate acestea, exista cateva versiuni oficiale de software emulat de la producatorii de jocuri, cum ar fi Nintendo cu Consola virtuala sau ofertele Nintendo Switch Online .

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This