Iti doresti sa achizitionezi o masina SH din strainatate? Uite 3 aspecte de care ar trebui sa tii cont

Achizitionarea unei noi masini reprezinta o investitie foarte costisitoare pe care multe persoane nu o pot suporta. Tocmai de aceea, o mare parte din romani opteaza pentru autoturismele second hand cumparate din strainatate, care pot fi uneori putin mai ieftine decat cele de pe piata noastra. Asadar, daca iti doresti o masina de ceva timp si te-ai decis sa o achizitionezi din alta tara europeana, citeste acest articol pana la final si afla cum sa te pregatesti pentru o asemenea investitie.

Iata 3 aspecte ce trebuie luate in considerare atunci cand iti cumperi o masina din strainatate

  • Stabilirea bugetului

Toata lumea are nevoie de putina educatie financiara tocmai pentru asemenea situatii in care este necesara luarea unei decizii importante. Primul pas în acest caz este sa-ti stabilesti un buget aproximativ. Dupa ce faci acest lucru, poti incepe cautarile in functie de bugetul alocat, dar si de celelalte preferinte pe care le ai. De asemenea, ai in vedere ca pe langa valoarea autoturismului, trebuie sa asiguri transportul acesteia, actele de inmatriculare si alte aspecte care pot interveni in astfel de situatii.

  • Verificarea istoricului si actelor masinii

Daca ai optat pentru achizitionarea unei masini second hand din alta tara, atunci trebuie sa fii foarte precaut. Vei avea de-a face cu foarte multe variabile, pe care trebuie sa le verifici minutios, ca sa nu te confrunti cu situatii neplacute din partea vanzatorului. Este indicat sa verifici cu multa seriozitate actele autovehiculului, dar si istoricul sau – aici poti apela la numeroase servicii de verificare istoric auto disponibile pe piata.

In urma acestui proces, iti vei face o parere asupra masinii de care esti interesat si vei putea lua mult mai usor decizia finala privind achizionarea acesteia. 

  • Asigurarea transportului pana in Romania 

Reprezentand un cost in plus ce se adauga la bugetul tau, transportul masinii pana in Romania nu este un proces tocmai usor. Acest transport poate dura ceva timp si ai in vedere ca pe drum pot aparea tot felul de obstacole si de intarzieri, ce pot decala programul de livrare al autoturismului. Printre cele mai bune servicii de transport auto pe platforma se numara cele furnizate de catre Tabitatour.ro, unde poti solicita oferte personalizate online, simplu si rapid. In acest fel, masina ta va fi transportata in conditii de siguranta si in timp util!

In conzluzie, cumpararea de masini din strainatate presupune un efort in plus, care merita depus daca diferenta dintre preturi este considerabila. Tinand cont de aspectele mentionate anterior si de preferintele avute, cu siguranta poti face o achizitie de care sa te bucuri pe termen lung.

 

Sursa foto: Unsplash.com

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This