Intrebari frecvente despre scaunele pentru copii

Producatorii de scaune auto si auto si-au unit fortele pentru a imbunatati sistemele de retinere pentru copii. In acest sens, acestea au imbunatatit considerabil protectia copilului in timpul calatoriilor. Scaunele auto sunt mult mai simple, facilitand o buna utilizare pentru parinti si asigurandu-se astfel ca instalarea lor este 100% sigura si fiabila.

Ar trebui sa va informati bine despre care sunt cele mai sigure masini, nu doar sa va uitati la scaune.

Trebuie amintit, din pacate, ca accidentele rutiere sunt principala cauza a mortalitatii infantile, in special in tarile dezvoltate, centura de siguranta nu protejeaza cel mai mic om din casa, deoarece acestia nu ajung la podeaua vehiculului cu picioarele.

Sa ne intoarcem acum la cateva intrebari comune.

Cat timp este obligatoriu scaunul auto?

Copiii trebuie sa calatoreasca intr-un scaun auto adecvat pana la varsta de 12 ani si 1.35 metri.

Dupa aceasta inaltime si/sau varsta, se recomanda utilizarea scaunului, daca este posibil, pana cand copilul are 1,50 metri inaltime. Din acest moment parintii pot alege intre centurile de siguranta sau pot continua sa foloseasca un sistem de siguranta pentru copii din grupa 3.

Cum se instaleaza scaunul auto pentru copii?

Nou-nascutii vor trebui sa stea intr-un scaun de grup 0 sau grup 0+ cum ar fi Cybex Sirona Platinum care este perfect pentru copii de la 0-4 ani, intotdeauna in directia opusa si, de preferinta, pe scaunele din spate. Ca exceptie, la masinile cu doar doua locuri sau in care toate locurile din spate sunt ocupate de alte scaune de acest fel, acestea pot merge si pe scaunul pasagerului.

Cel mai sigur loc pentru instalarea scaunului auto este partea centrala din spate, dar daca vehiculul dumneavoastra are doar ancorele Isofix in scaunele laterale, cea mai buna optiune este partea din spate chiar in spatele pasagerului din fata.

Pot calatori pe scaunul pasagerului din fata?

Este permis ca minorii care masoara mai putin de 1,35 metri sa circule pe scaunul din fata cu CRS doar daca:

– Vehiculul are doar doua locuri.

– In cazul in care locurile din spate sunt ocupate de alte SIR-uri pentru alti minori.

– Scauneledin grupa 0 sau grupa 0+trebuie amplasate in directia opusa de deplasare, chiar daca se afla in fata.

Este important sa va amintiti sa dezactivati sistemul Airbag daca instalati CRS-ul in fata.

Cum sa alegi un scaun auto cat mai potrivit pentru copii?

Daca doriti sa economisiti bani, ar fi interesant sa cumparati un sistem decapotabil care sa se potriveasca cresterii copilului dvs. Este important sa solicitati ca scaunul auto sa fie aprobat, acesta trebuie sa aiba o eticheta portocalie care sa contina datele.

Retineti ca clasificarea se face pe inaltimi in conformitate cu standardul ECE R-129 si ca inaltimile exacte sunt definite de fiecare producator. Ca ghid va lasam cele mai comune game:

– De la 40 la 85 cm, instalatie orientata spre spate, acestea sunt echivalentul scaunelor din grupa 0 si grupa 0+.

– De la 45 la 105 cm, pana la 18 kg greutate, spate sau instalare normala, echivalenta cu cele din grupa 0+ si grupa 1.

– De la 100 la 150 cm, intr-o gama cuprinsa intre 15 kg si 36, cu instalare normala. Ele sunt echivalentul scaunelor din grupa 3.

Este important sa tineti cont de faptul ca reglementarile spun ca pentru schimbarea scaunului auto, capul copilului trebuie sa depaseasca inaltimea maxima a scaunului. In acelasi mod, este important ca copilul sa calatoreasca intr-un scaun care i se potriveste doar pentru a merge mai lejer si mai liber.

Puteti calatori cu copiii intr-un taxi fara scaun auto?

Da, puteti calatori intr-un taxi fara scaun auto, desi numai in zonele urbane ale oraselor mari, nu ar trebui sa calatoriti niciodata pe sosea.

Speram ca prin acest articol am clarificat unele dintre indoielile dvs. De asemenea tineti cont de sfaturile de mai sus si incercati pe cat posibil sa acoperiti acele arii de siguranta minima pentru a va asigura copilul cat mai bine.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This