Informatii pe scurt despre termostatele inteligente

Termostatele inteligente fac aceeasi treaba ca si modelele conventionale. Acestea trimit semnale de control catre supapa de incalzire – dar intr-un mod diferit. Ce se intampla mecanic cu radiatoarele clasice se face digital aici.

Avantajul: termostatele inteligente pot fi controlate de la distanta prin semnale radio prin internet. Si de asemenea, din afara casei se poate controla un termostat centrala Salus. Acest lucru le permite proprietarilor de locuinte sa opreasca incalzirea chiar si dupa ce au parasit deja casa inteligenta.

In plus, rezidentii pot seta temperatura dorita foarte precis cu termostatele digitale, deoarece spre deosebire de comenzile normale ale radiatorului cu niveluri de la 1 la 5, numarul exact de grade poate fi setat aici.

In acest scop, un motor electric este incorporat in termostate pentru radiatoare, care pot reactiona si fara forta externa. De exemplu, termostatele de camera pentru incalzirea prin pardoseala nu au nevoie de acest lucru, deoarece trimit semnalele electric catre servomotorul sistemului, care este deja prezent.

Controlorii de temperatura insisi au nevoie de energie pentru aceasta. Aceste dispozitive au de obicei baterii care trebuie schimbate din cand in cand, dar dureaza mult. O aplicatie din smartphone va anunta cand este timpul sa faceti schimbul bateriilor. Termostatele de camera sunt rareori conectate direct la circuitul electric si apoi nu necesita schimbarea bateriei.

Instalare usoara

Sistemele de incalzire existente pot fi usor modernizate cu termostate inteligente. Nu sunt necesare modificari majore pentru aceasta. Pur si simplu opriti regulatorul si atasati-l pe cel nou. Terminat!

Daca controlerele nu se potrivesc imediat, sunt incluse adaptoare pentru supape cu dimensiuni speciale. Aceasta inseamna ca controlerele digitale sunt practic compatibile cu toate modelele de radiatoare. Instalarea este mai usoara decat cred multi utilizatori si este usoara si pentru cei care nu sunt foarte indemanatici.

Un gateway completeaza standard controlul inteligent al incalzirii. Aceasta cutie de comutare se conecteaza la router prin cablu WLAN sau LAN si astfel asigura un contact lin intre termostate pe de o parte si dispozitivele de operare, cum ar fi smartphone-urile si laptopurile sau tabletele, pe de alta parte.

Un transport criptat al datelor protejeaza impotriva accesului neautorizat de pe Internet. Termostatele si gateway-urile in sine nu comunica de obicei cu WLAN sau WiFi, ci folosesc in schimb protocoale radio de la producatori sau standarde precum Z-Wave. Cu toate acestea, termostatele WLAN sunt adesea utilizate in limbajul de zi cu zi.

Control usor si flexibil

Termostatele WLAN pot fi operate foarte flexibil. Selectia de functii a unui astfel de termostat include programari, aplicatii pentru smartphone-uri, ceasuri inteligente si tablete, precum si comenzi vocale. Dispozitivele de incalzire raspund instructiunilor atat in ​​interiorul, cat si in exteriorul casei inteligente. Acesta este avantajul ca comenzile de incalzire sunt conectate la internet.

Utilizarea acestor termostate va asigura de exemplu, ca baia si bucataria sunt la temperatura potrivita cand va treziti dimineata. Cand locuitorii parasesc casa, temperatura se reduce automat si creste din nou la sfarsitul zilei.

Desigur, termostatele inteligente ale radiatorului permit de asemenea, controlul manual. Prin controlul aplicatiei prin smartphone sau dispozitive inteligente, utilizatorii trimit semnale prin WLAN catre router, care la randul lui le redirectioneaza catre termostate. Desigur, puteti regla temperatura dorita direct pe radiator. Pentru ca, in ciuda actualizarii digitale, toate controlerele au inca butoane sau un inel rotativ.

Gasiti cele mai bune solutii pentru propria casa inteligenta

Daca doriti sa incalziti mai inteligent, veti gasi o gama larga de controlere digitale. Solutiile acopera nevoi diferite. Daca acordati atentie urmatoarelor criterii, veti gasi modelul potrivit pentru dvs: functii suplimentare, design, afisaj, control vocal si pret. De aceste detalii trebuie sa tineti neaparat cont pentru a alege bine.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This