Exemple de terapie prin arta

Terapia prin arta poate fi efectuata in moduri diferite, avand in vedere ca exista o varietate multipla de manifestari artistice. Acest lucru inseamna ca, in functie de tipul de afectiune care va fi tratata, unele dintre aceste manifestari se vor adapta intr-un mod mai bun. De exemplu, practicarea dansului, teatrului, picturii, scrisului si muzicii; acestea sunt doar cateva exemple de tactici folosite atunci cand vine vorba de imbunatatirea abilitatilor de comunicare si socializare ale pacientilor.

Alte exemple, cum ar fi modelarea, precum si pictura sunt utilizate la persoanele care sunt tratate din cauza tulburarilor de anxietate, fobiilor, stresului post-traumatic si altele asemenea. Aceste sedinte de terapie permit pacientului, urmand o serie de instructiuni si exercitii, sa se exprime liber si sa lase informatiile sa fie externalizate care trebuie impartasite cu terapeutul. Afla pe blog-ul Paperie cum sa inveti eficient si invata tehnicile potrivite in sensul acesta.

Nu este necesar sa aveti experienta sau abilitati artistice, cel mai relevant lucru este ca pacientul se simte confortabil si ca gaseste in acest mediu o resursa care ii va permite sa se raporteze la ceilalti.

In plus, in timpul procesului se efectueaza o recunoastere de sine, precum si o reflectie asupra anumitor probleme personale relevante. Aspecte precum spontaneitatea, sinceritatea, responsabilitatea si libertatea trebuie sa fie garantate pentru a avea succes cu aceasta terapie.

Cel mai practicat tip de terapie prin arta este pictura si alte tipuri de exercitii manuale, cum ar fi sculptura si mestesugurile. In piesele create pacientul vede reflectate lumea sa interna, terapeutul va folosi acelasi lucru pentru a analiza pacientul in functie de modul in care aceasta a fost exprimata. Angajamentul este necesar de ambele parti, deoarece acestea sunt responsabile pentru fiecare etapa a acestui proces.

Terapia este direct legata de terapia prin arta, deoarece isi concentreaza eforturile pe procese si continuturi. Acest lucru inseamna ca accentul acestei terapii va fi pus pe implicarea in probleme relevante pentru pacienti, analizand de la origini, ce ar fi putut fi, ce este cu adevarat si proiectia rezultatelor viitoare. In acest fel, pacientii analizeaza in profunzime acele aspecte mentale care ii afecteaza cel mai mult prin mentinerea unei pozitii rationale.

Care sunt beneficiile acestei terapii? Cum functioneaza ele?

Aplicarea terapiei prin arta in diferite domenii are beneficii multiple, nu numai in domeniul psihologiei, ci si in pedagogie. Principalul motiv pentru care a castigat o mare popularitate in aceste domenii este pentru ca permite oamenilor sa-si exprime sentimentele si ideile intr-un mod creativ. Mentionate mai jos sunt alte beneficii remarcabile:

  • Este o resursa potrivita pentru toate categoriile de public si nici nu va prezenta restrictii in ceea ce priveste abilitatile artistice sau manuale.
  • Psihologii aplica de obicei acest tip de terapie in tratamentele la copii si adolescenti, precum si cu persoanele in varsta. Ele se datoreaza faptului ca, de obicei, aceasta parte a populatiei are dificultati de comunicare. Permiterea ca si creativitatea sa fie folosita in mod liber dezvaluie acele ganduri pe care doriti sa le eliberati.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This