De ce sunt populare casele de batrani?

Cand vine vorba de popularitatea unui azil de batrani Asertivo, aici batranii pot socializa si pot face activitati unii cu altii. Batranii si-au pierdut adesea majoritatea prietenilor si nu mai au prea multe contacte sociale. Cu toate acestea, intr-un azil de batrani, vor fi multe persoane in varsta intr-un singur loc, iar acele persoane se pot conecta intre ele si isi pot petrece timpul impreuna.

Prin urmare, azilul poate fi, de asemenea, o modalitate excelenta de a reduce nivelul de singuratate al multor batrani din societatea noastra.

Zilele sunt mai degraba structurate in casele de batrani

Batranii se lupta adesea sa isi structureze ziua. Multi dintre ei sufera de probleme psihice si uita de multe lucruri pe care chiar si-au dorit sa le faca mai devreme sau mai tarziu. Prin urmare, daca acesti oameni traiesc singuri, s-ar putea ca niciodata sa nu isi poata rezolva activitatile. Astfel, in acest caz, azilele de batrani pot ajuta foarte mult in acest sens, deoarece zilele sunt destul de structurate, iar persoanele in varsta sunt indrumate de personal cu privire la activitatile care urmeaza in cursul zilei.

Ingrijirea medicala corespunzatoare este asigurata

In general, atunci cand locuiesti intr-un azil de batrani, vei beneficia de tratament medical adecvat oricand ai nevoie. Acest lucru este extrem de util, deoarece generatia mai in varsta prezinta un risc mult mai mare de afectiuni grave de sanatate si este bine cand exista asistente in preajma care se pot ocupa de aceste probleme. In schimb, daca ai grija de batranii tai parinti acasa, adesea nu vei sti ce sa faci daca parintii tai au nevoie de tratament medical de diferite tipuri.

Oamenii nu mai trebuie sa aiba grija de gospodarie

Pentru persoanele in varsta, este adesea dificil sa se ocupe de gospodarie, deoarece sufera adesea de probleme fizice sau psihice grave. Intr-un astfel de caz, acesti oameni vor fi, de asemenea, mult mai bine in casele de batrani, deoarece nu mai trebuie sa aiba grija deloc de gospodaria lor. De fapt, va fi suficient personal care va face toata munca si persoanele in varsta se vor putea bucura cu adevarat de timpul lor in loc sa fie nevoiti sa-si curete casele.

Casele de batrani ofera oamenilor mese in fiecare zi

Un alt avantaj al caselor de batrani este ca ofera celor dragi mese pe tot parcursul zilei. Aceasta inseamna ca nu mai trebuie sa-ti pese ce sa faci de mancare pentru membrii familiei in varsta. In schimb, te poti baza pe personalul din casele de batrani, care le ofera parintilor tai mancare si bauturi adecvate. La randul sau, nu mai trebuie sa gatesti si iti poti folosi timpul pentru alte proiecte importante pe care le ai de facut in prezent.

Casele de batrani pot fi mai convenabile decat sa ai grija de parintii tai acasa

In general, oferirea parintilor tai la casele de batrani este adesea mult mai convenabila in comparatie cu ingrijirea lor la tine acasa. In azilele de batrani, personalul se va ocupa de tot si nu trebuie sa iti mai faci griji cu privire la ingrijirea membrilor in varsta ai familiei tale. Mai mult, nici nu trebuie sa iti faci griji cu privire la potentialele greseli pe care le poti face atunci cand te ocupi singur de vechii membri ai familiei. Astfel, casele pentru batrani iti pot face viata mult mai usoara si mult mai convenabila.

10 lucruri pe care medicul ar trebui sa le faca atunci cand evalueaza tulburarile cognitive la un adult in varsta

Iata zece lucruri specifice despre care clinicianul ar trebui sa le intrebe, sa verifice sau sa le faca, ca parte a unei evaluari initiale pentru deficienta cognitiva la un adult in varsta.

Urmatoarea lista reflecta propria mea practica si cea a majoritatii geriatrilor. Este in conformitate cu majoritatea sintezelor de ghiduri si cele mai bune practici, inclusiv capitolul UpToDate.com pe acest subiect .

Majoritatea expertilor sunt de acord ca acesti pasi pot fi efectuati de medicii de asistenta medicala primara.

Intrebati si documentati preocuparile pacientului cu privire la memorie si gandire. Cel putin, clinicianul ar trebui sa intrebe o persoana in varsta ceva de genul „Deci, ati observat vreo schimbare in memoria sau abilitatile de gandire?” Acum, multi adulti in varsta fie vor fi observat nimic, fie nu vor dori sa vorbeasca despre asta. Acest lucru in sine merita remarcat, mai ales daca familia sau altii si-au exprimat ingrijorarea.

Daca persoana in varsta are preocupari sau observatii, acestea ar trebui explorate. Este deosebit de important sa intrebati cand au inceput problemele, daca par sa se inrautateasca si cat de repede par sa se schimbe lucrurile.

Obtineti sau solicitati informatii despre dificultatile de memorie sau de gandire de la membrii familiei sau de la alti „informatori”. Adultii in varsta cu deficiente cognitive nu sunt adesea constienti de dificultatile pe care le intampina sau sunt reticenti sa dezvaluie. Din acest motiv, un furnizor de servicii medicale care a fost alertat cu privire la posibilitatea unei tulburari cognitive ar trebui sa faca un efort pentru a obtine informatii de la un membru al familiei sau de la alt informator cu cunostinte.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This