Cum se mentine un cos de fum curat?

Cosurile de fum pot fi o sursa majora de poluare in casa ta. Nu numai ca elibereaza aer nesanatos in atmosfera, dar pot fi si un teren propice pentru bacterii si mucegaiuri. In acest articol, va vom arata cum sa va mentineti cosul de fum curat si fara poluanti.

Ce face ca cosurile sa devina murdare?

Mentinerea unui cos de fum curat este importanta din doua motive:

 

  1. Iti tine casa si familia in siguranta de fumul si substantele periculoase.
  2. Imbunatateste eficienta sistemului dumneavoastra de incalzire prin reducerea cantitatii de fum si reziduuri care sunt eliberate in atmosfera

 

Exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a va mentine cosul de fum curat si fara murdarie, cenusa si alte resturi. Iata cateva sfaturi:

 

  • Maturati sau aspirati semineul o data pe luna. Acest lucru va elimina orice murdarie, cenusa sau resturi care s-au acumulat in timp.
  • Folositi un o solutie de curatare lichida pentru a curata in mod regulat exteriorul caramizii al cosului de fum. Acest lucru il va ajuta sa-l mentina liber de muschi, lichen si alte putreziciuni.

Cum sa curatati un cos de fum intr-un mod sigur si eficient

Pentru a va curata cosul de fum intr-un mod sigur si eficient, utilizati acesti pasi simpli:

  1. Inspectati cosul de fum pentru orice obstacole. Daca exista obiecte sau materiale care blocheaza curentul de aer, indepartati-le apeland la ajutor profesionist.
  2. Maturati peretii si partea superioara a cosului de fum cu o perie cu peri rigidi pentru a indeparta funinginea sau resturile acumulate.
  3. Folositi o lopata pentru a indeparta toate resturile si funinginea din interiorul semineului. Asigurati-va ca stergeti cenusa ramasa.

Ce trebuie sa faceti daca un cos de fum este blocat

Cea mai frecventa cauza a blocarii unui cos de fum sunt frunzele, crengutele sau alte resturi impinse in cosul de fum. Cosurile de fum blocate pot provoca pierderi de caldura si flux de aer, precum si deteriorarea cosului de fum si a semineului. Iata cateva sfaturi despre cum sa curatati un cos de fum blocat:

 

  1. Curatati zona din jurul cosului de fum folosind o grebla sau o matura. Indepartati orice material liber care ar putea bloca cosul de fum.

 

  1. Apelati un profesionist daca obstructia este deosebit de mare sau daca exista pierderi de fum prin alte locuri decat cel realizat pentru eliminarea acestuia. Un profesionist va putea folosi o unealta speciala pentru a indeparta resturile si pentru a deschide calea pentru un flux adecvat de aer.

 

  1. Utilizati un detector de fum. Daca aveti copii sau animale de companie in casa, este important sa pastrati un detector de fum in imediata apropiere a semineului. Daca exista o urgenta, acesta va va avertiza despre pericol in apropierea semineului.

Concluzie

 

Mentinerea unui cos de fum curat este importanta nu numai pentru a evita orice pericol potential pentru sanatate, ci si pentru a mentine casa dumneavoastra cat mai curata si lipsita de cenusa si alte substante provenite de la semineu. Puteti obtine mai multe informatii legate de intretinerea acestora accesand http://maxstil-cosuridefum.ro/.

 

Istoria interesanta a sobelor

Cea mai comuna soba pentru incalzire in lumea industriala timp de aproape un secol si jumatate a fost soba pe carbune care ardea carbune. Sobele cu carbune au venit in toate dimensiunile si formele si cu diferite principii de functionare.

Carbunele arde la o temperatura mult mai mare decat lemnul, iar sobele cu carbune trebuie sa fie construite pentru a rezista la niveluri ridicate de caldura.

O soba cu carbune poate arde fie lemne, fie carbune, dar o soba pe lemne ar putea sa nu arda carbune decat daca este furnizat un gratar. Gratarul poate fi detasabil sau un „extra”.

Acest lucru se datoreaza faptului ca sobele cu carbune sunt prevazute cu un gratar, astfel incat o parte din aerul de ardere sa fie admisa sub foc. Proportia de aer admisa deasupra/sub foc depinde de tipul de carbune. Carbunele brun si lignitul genereaza mai multe gaze combustibile decat antracitul si, prin urmare, au nevoie de mai mult aer deasupra focului. Raportul aerului deasupra/sub foc trebuie ajustat cu atentie pentru a permite arderea completa.

Carbunele, in special carbunele antracit, a devenit o optiune populara in anii 1800 in Statele Unite, deoarece ardea la caldura ridicata, producand si putina funingine. [5] Pana in 1860, pana la 90% din casele din Statele Unite au folosit carbune antracit ca solutie pentru criza de combustibil cu care s-a confruntat Statele Unite. O problema majora cu utilizarea sobelor cu carbune in anii 1800 a fost limitarile stocarii materialului in timp.

O diviziune intre cei bogati si cei saraci in utilizarea sobelor cu carbune era ca multe familii sarace nu isi puteau permite sa depoziteze volumele de carbune necesare pentru incalzirea caselor pentru perioade lungi de timp. Prin urmare, in timp ce familiile bogate puteau stoca cantitati mari de carbune in pivnite, familiile mai sarace trebuiau adesea sa cumpere carbune in cantitati mai mici. Prin urmare, dificultatile legate de stocarea carbunelui au contribuit la impingerea utilizarii si dezvoltarii sobelor cu gaz.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This