Cum se instaleaza un sistem de automatizare a locuintei intr-o casa veche?

Instalarea unui sistem de automatizare a locuintei Salus it500 intr-o casa veche nu necesita neaparat lucrari majore. In timp ce aceasta implica uneori renovari relativ majore, poate necesita pur si simplu o instalare suplimentara.

In zilele noastre, automatizarea locuintei ocupa din ce in ce mai mult spatiu in case. La nivelul dispozitivelor noastre personale, tehnologia patrunde si in dotarea unei case: lumina, incalzire, obloane etc.

Deci, daca tu consideri ca si casa ta de tara are nevoie de un gram de obiecte conectate, nu astepta. Unele sisteme de automatizare a locuintei care urmeaza sa fie instalate intr-o casa veche se confrunta cu pereti prea grosi si multe alte obstacole.

Instaleaza un sistem de retea fara fir

O retea wireless intr-o casa veche este primul criteriu pentru a profita de automatizarea locuintei. Consta in instalarea unui router WiFi in casa si bucurarea de Internet in fiecare colt al casei. In cazul unei case mari, este de preferat sa folosesti una sau doua extensii de retea. Ele te vor ajuta sa acoperi mai mult zona, mai ales daca peretii vechi absorb semnalul.

Avantajul unei instalatii de automatizare a locuintei care functioneaza pe Wifi este usurinta instalarii. Aici, majoritatea dispozitivelor de automatizare a locuintei sunt „Plug & Play”. Aceasta inseamna ca functioneaza imediat cand sunt conectate la priza. In plus, alegerea sistemelor de automatizare a locuintei fara fir de instalat intr-o casa veche este numeroase. Deosebim in special becurile conectate, prizele electrice, dar si incalzirea, camerele, etc.

Probabil ca cel mai popular dispozitiv de automatizare a locuintei pentru instalarea fara fir este termostatul inteligent. Acest sistem este usor de configurat pe o retea Wifi si functioneaza printr-o aplicatie. Acest aparat se asigura ca va mentine casa in conditii termice placute. In plus, se adapteaza automat la climatul exterior si tine cont de perioada anului.

Cu toate acestea, a avea o cutie de automatizare a locuintei iti permite sa ai functii mult mai avansate.

Lucrari de renovare pentru un sistem de automatizare a locuintei intr-o casa veche

Unele sisteme de automatizare a locuintei necesita renovari si amenajari. Recurgerea la astfel de lucrari de anvergura face posibila integrarea mai buna a automatizarii casei in casa ta. In plus, acest tip de instalare include un risc mai mic de functionare.

Instalarea unui sistem mare de automatizare a locuintei intr-o casa veche permite un design personalizat. Mai ales in ceea ce priveste cablajul, lucrarea poate merge pana la distrugerea anumitor pereti sau pardoseli. Uneori, ele constau in aducerea la standarde a conductelor si a prizelor de apa, pentru un sistem de conducte de automatizare a locuintei. Acest tip de instalatie detecteaza direct scurgerile, defectiunile sau alte probleme legate de apa si evita producerea de daune.

Putem cita si exemplul inlocuirii incuietorilor, care necesita schimbarea celor vechi. Pentru securitate, incuietorile inteligente sunt conectate la un sistem de inchidere la distanta controlat de utilizator. Acest aspect al tehnologiei de automatizare a locuintei iti permite sa asiguri intrarea si iesirea, fara sa fiii la fata locului.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This