Cum sa scap de o infestare cu plosnite?

Cu totii am fost candva in aceeasi situatie, uitandu-ne la un punct rosu, aparent nou, intrebandu-ne: „Este o muscatura?” „De unde am luat asta?” Si, in sfarsit, „Ce fel de insecta m-ar fi putut musca?” Daca ati observat recent o plosnita pe salteaua dumneavoastra, probabil ca ati cautat deja si tratamente pentru muscaturile de plosnita.

Pentru mai multe informatii cu privire la muscaturile de plosnita, puteti accesa linkul https://www.destinatiidevacanta.ro/ce-ar-trebui-sa-stiti-despre-plosnite/. Inaine de a ne informa cu privire la modalitati de a trata muscaturile de plosnite, ar trebui sa analizam mai atent modalitatile de identificare a acestora.

Muscaturile de plosnite sunt de obicei nedureroase si, de fapt, majoritatea oamenilor nici macar nu isi dau seama ca au fost muscati imediat. Poate dura de la una la cateva zile inainte ca semnele muscaturilor sa fie vizibile si, uneori, nu prezinta niciun simptom. Cand apar semnele unei muscaturi, ele arata de obicei ca niste pete rosii, in grupuri mici sau in model zig-zag.

Muscaturile plosnitelor sunt foarte asemanatoare cu cele ale tantarilor sau purecilor, desi muscaturile de pureci tind sa apara de obicei in jurul gleznelor, in timp ce insectele de pat se hranesc cu orice zona expusa a corpului. Modul de a determina daca o plosnita v-a muscat este sa inspectati zonele mai ascunse ale casei pentru a detecta prezenta acestor insecte. Daca se gasesc pete mici de sange de pat, poate fi un indiciu ca in saltea exista plosnite.

Fiecare persoana are o reactie diferita la muscaturile de plosnite, in timp ce altii nu vor prezenta niciun simptom. Deci, cum tratati muscaturile de plosnite? Depinde doar de simptomele resimtite.

Care sunt simptomele muscaturii de plosnita?

Cele mai frecvente simptome cauzate de muscaturi sunt mancarimea si iritarea zonei afectate. Daca mancarimea este severa, este posibil sa aveti anxietate, insomnie si probleme suplimentare ale pielii din cauza zgarieturilor continue. In timp ce simptomele muscaturii pot fi inconfortabile, este important sa incercati sa rezistati dorintei de a va scarpina pentru a evita infectia.

Acest lucru poate fi deosebit de dificil pentru copii. Persoanele cu probleme de sanatate pot fi, de asemenea, mai expuse riscului de infectie.

Cum tratati muscaturile de plosnita?

Exista o gama larga de produse pentru piele,  care se pot elibera fara prescriptie medicala. Acestea sunt des utilizate in tratarea muscaturilor de plosnita. In functie de simptomele persoanei, pot fi folosite urmatoarele pastile: corticosteroizi topici si orali, antibiotice si antihistaminice.

Expertii de la diferite clinici si laboratoare din intreaga lumea recomanda aplicarea unei creme de piele care contine hidrocortizon sau administrarea unui antihistaminic oral pentru ameliorarea mancarimii. In cazuri mai severe sau extinse, pot aparea semnele unei reactii alergice severe sau a unei infectii, caz in care cel mai bine este sa va adresati medicului dumneavoastra. In cat timp vor disparea semnele muscaturii de plosnita?

Acest interval variaza de la o persoana la alta, insa daca nu va scarpinati si aveti o igiena buna, infectiile nu vor mai aparea, iar intregul proces de vindecare va accelera. Totodata, in cazul in care aveti nevoie de antibiotice sau de un control dermatologic, consultati un specialist.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This