Cum sa ai grija de pielea corpului pentru a o avea sanatoasa, hidratata si ferma

Ridica mana care are grija de pielea corpului, precum si de pielea fetei.Pielea fetei nu este acceasi cu pielea de pe restul corpului.  Sa spunem ca suntem unul dintre cei care avem grija de corp intensive doar atunci  atunci cand primavara incepe… si ne dorim un corp aratos la inceputul verii . Dermatologul José Luis Ramírez, creatorul firmei de cosmetice Sarah Becquer, ne explica in detaliu cum ar trebui sa arate rutina de ingrijire a pielii fetei noastre.

Pentru ca, dupa cum subliniaza Sieira, in acest sens ar trebui sa invatam de la francezi. „Femeile tind sa acorde mai multa atentie si ingrijire corpului , doar  sezonier, adica acum ca vara se apropie si este timpul sa aratam corpul mai mult dezgolit; atunci se arata cea mai mare atentie si rasfat, dar de indata ce soseste frigul, sunt foarte putini cei care continua sa aiba grija de piele. Trebuie sa invatam de la vecinii nostri francezi, care de la mame la fiice transmit de la o varsta foarte frageda importanta de a avea grija de ei insisi in mod constant, zi de zi, atat  de fata, cat si corp pentru a preveni imbatranirea. Trebuie sa ne obisnuim sa avem grija de piele 365 de zile pe an.” Ei bine, asta e tot.

Mantrele dusului sanatos

Ingrijirea pielii corpului incepe la dus. Si asta, potrivit dr. Ramirez, inseamna minimizarea bailor sau dusurilor prelungite – „Apa deshidratata”, spune el; evitati ca apa sa fie la temperatura extrema – nici prea rece, nici prea fierbinte – si incercati sa nu utilizati un burete. De fapt, faptul ca observam mai multa uscaciune pe piele in functie de locul in care ne aflam, are o explicatie evidenta: umiditatea din mediu si duritatea apei.

Mai putin sapun (si mai bine)

Dupa cum a spus Vivienne Westwood: cel mai bun secret anti-imbatranire este sa nu abuzeze de curatarea corpului. Si, dupa cum a confirmat expertul Clínica Dermatológica Internacional, este de preferat sa folositi putin sapun si sa evitati sapunul zilnic al intregului corp. Este de preferat sa spalati numai zone de  axile, organele genitale si picioarele „deoarece excesul de sapun poate modifica mantaua lipidica si poate produce uscaciune si iritatii”, spune el. De asemenea, este important sa acordam atentie gelurilor  pe care le folosim, evitandu-le pe cele care au mirosuri izbitoare si sa optam pentru produse farmaceutice care fac putina spuma si au un pH de 5,5. Poti incerca sampon meditera.ro.

Uscati usor si aplicati crema pe pielea umeda

Expertul recomanda uscarea pielii cu atingeri (fara frecare) si aplicarea cremei hidratante atunci cand pielea este putin umeda.

Corpul nostru are nevoie de atentie

Zi de zi , nu doar in sezonul estival. Ingrijirea corpului se face nu doar pentru o perioada de timp . Sa avem grija la dieta, sa avem grija de o buna hidratare, sa avem un somn bun si o minte relaxata, si astea sunt solutii pentru a avea un corp mereu revigorat, tanar si fara probleme.

Avantajele untului de shea

Untul de shea este grasime care este extrasa din nucile arborelui de shea. Este solid la temperaturi calde si are o culoare alb murdar sau fildes. Copacii de shea sunt originari din Africa de Vest, iar majoritatea untului de shea provine inca din acea regiune.

Untul de shea a fost folosit ca ingredient cosmetic de secole. Concentratia sa mare de vitamine si acizi grasi – combinata cu consistenta sa usor de intins – il fac un produs excelent pentru netezirea, calmarea si conditionarea pielii.

Untul de shea este din punct de vedere tehnic un produs cu nuci de copac. Dar, spre deosebire de majoritatea produselor cu nuci, are un continut foarte scazut de proteine ​​care pot declansa alergii.

De fapt, nu exista literatura medicala care sa documenteze o alergie la untul de shea local.

Untul de shea nu contine iritanti chimici despre care se stie ca usuca pielea si nu infunda porii. Este potrivit pentru aproape orice tip de piele.

Untul de shea este folosit de obicei pentru efectele sale hidratante . Aceste beneficii sunt legate de continutul de acizi grasi din shea, inclusiv acizii linoleic, oleic, stearic si palmitic.

Cand aplicati shea local, aceste uleiuri sunt absorbite rapid in piele. Ele actioneaza ca un agent de „reingrasare”, restabilind lipidele si creand rapid umiditate.

Acest lucru restabileste bariera dintre piele si mediul exterior, retinand umezeala si reducand riscul de uscaciune.

Untul de shea contine niveluri ridicate de acid linoleic si acid oleic. Acesti doi acizi se echilibreaza reciproc. Aceasta inseamna ca untul de shea este usor de absorbit complet de piele si nu va face pielea sa arate grasa dupa aplicare.

S-a descoperit ca esterii vegetali ai untului de shea au proprietati antiinflamatorii. Cand este aplicat pe piele, shea declanseaza citokinele si alte celule inflamatorii pentru a incetini productia lor.

Acest lucru poate ajuta la minimizarea iritatiei cauzate de factorii de mediu, cum ar fi vremea uscata, precum si afectiunile inflamatorii ale pielii, cum ar fi eczema.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This