Cum puteți realiza pe cont propriu o potecă din piatră?

Chiar dacă nu ați mai lucrat niciodată în domeniul zidăriei și nu ați mai abordat niciodată un astfel de proiect, dacă doriți să realizați pe cont propriu o potecă din piatră, vă puteți aștepta la rezultate profesionale. O potecă sau o alee din piatră are un farmec deosebit, deoarece culorile și texturile naturale arată grozav în aproape orice cadru, iar piatra nu necesită cine știe ce lucrări de întreținere.

Dacă vor crește buruieni printre pietre sau dacă înghețul deplasează pietrele, repoziționarea lor este relativ ușoară. Dacă trebuie să reparați o conductă de apă deteriorată sau aveți nevoie de o linie electrică suplimentară, trebuie doar să ridicați temporar pietrele. Un alt beneficiu este că, spre deosebire de beton, o potecă din piatră nu va împiedica apa să ajungă la rădăcinile copacilor.

Pentru a realiza o astfel de potecă în propria grădină, aveți nevoie de ochelari de protecție, mască de praf, mănuși de lucru, roabă, bandă de măsurare, lopată, greblă și un dispozitiv pentru tăierea pietrei.

Delimitați zona și creați fundația

Puneți sfoară de-a lungul marginilor potecii planificate, apoi  excavați zona potecii la o adâncime de aproximtiv 12 cm, verificând în mod constant locația liniilor electrice și a conductelor de irigare.

Utilizați un compactor peste poteca excavată dacă structura solului este afânată. Umpleți zona potecii cu nisip sau praf de pietriș și nivelați cu o greblă de grădină. Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la înclinarea drumului pentru drenaj, deoarece acest lucru se va întâmpla natural. Apoi, compactați nisipul la o înălțime de aproximativ doi centimetri sub nivel.

Compactarea este importantă pentru a vă asigura că pietrele nu se mișcă, pe lângă faptul că un compactor va accelera munca. Compactoarele vin adesea cu un rezervor pentru apă care vă permite să eliberați un flux fin de apă în timpul funcționării. Dacă compactorul pe care l-ați cumpărat sau l-ați închiriat nu are această caracteristică, udați bine nisipul după compactare pentru a elimina eventualele buzunare de aer rămase.

Lăsați fundația astfel creată să se scurgă bine înainte de a o compacta din nou. Treceți de cel puțin trei ori peste toată baza de nisip sau, dacă preferați, folosiți un tambur manual, pe care îl puteți închiria.

Montați piatra

Așezați prima piatră astfel încât marginea ei să se alinieze cu ghidajul sforii. Prima piatră este critică, deoarece toate celelalte pietre vor fi plasate în raport cu aceasta. Dacă așezați piatra urmând un anumit model, începeți cu o piatră completă. Dacă doriți o piatră întreagă la începutul și la sfârșitul potecii, măsurați pentru a vă asigura că poteca vă permite să montați pietre de dimensiuni egale.

Dacă nu, folosiți masa de tăiat piatra și ceramica Guede RFS300 pentru a efectua tăieturile necesare în pietre sau pentru a ajusta distanța. Înainte de a face tăieturile, așezați temporar pietrele la locul lor pentru a determina dacă va trebui să le redimensionați.

După ce pietrele au fost tăiate și așezate, măturați praful de piatră, nisip sau pietricele mici, acordând atenție îmbinărilor. Păstrați o parte din acest material la îndemână pentru a reumple rosturile după o săptămână sau două, odată ce pietrele s-au așezat.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This