Care este cea mai buna perna?

Care este cea mai buna perna?

  • Odihna buna inseamna crearea unui mediu potrivit: descopera de ce factori ar trebui sa tii cont pentru a alege cea mai buna perna
  • Odihnaeste de baza pentru sanatatea noastra la toate nivelurile posibile, iar importanta unui somn odihnitor este la acelasi nivel cu cel al unei diete bune.
  • Cand ne odihnim bine, evitam consecintele negative asupra corpului si creierului nostru, reducem probabilitatea de a dezvolta boli si ne imbunatatim calitatea vietii.
  • Dimpotriva, somnul prost poate duce la iritabilitate… si chiar anxietate, depresie. De aceea este atat de important sa favorizam o odihna buna cu toate elementele la indemana, inclusiv alegerea uneiperne adecvate.

Ce tipuri de perna exista? Care este cea mai buna perna in functie de modul in care dormim?

Tipuri de perna: Care este cel mai bun?

Pozitia buna este necesara, printre altele, pentru a alinia capul, gatul si coloana vertebrala. Perna este responsabila pentru realizarea acestui lucru, dar nu este acelasi lucru sa dormi pe o parte decat pe spate sau stomac, iar fiecare postura va necesita diferite tipuri de perna pentru a contribui la o postura adecvata a coloanei vertebrale, astfel incat muschii sa se relaxeze si sa poti avea o odihna buna si o respiratie buna.

Cauti aici perna ortopedica, anatomica si ergonomica Somnart, cu spuma de memorie, Silver Anatomic Memory.

In plus, atunci cand alegeti o perna, este necesar sa tineti cont de  fizicul fiecaruia, in special inaltimea. De asemenea, prezenta oricarei boli asociate cu odihna, cum ar fi apneea de somn. Trebuie amintit faptul ca alegerea unei saltele bune este, de asemenea, fundamentala: saltea tare, saltea moale ...

Concentrandu-se pe alegerea pernei,latimea acesteia ar trebui sa fie intotdeauna mai mare decat cea a umerilor. In ceea ce priveste inaltimea sau grosimea sa, acest lucru va depinde de postura in care ne odihnim :

  • perna joasa(10 cm) este potrivita pentru cei care dorm pe stomac, dar si pentru copiii mici. In aceste cazuri, este chiar mai recomandabil sa dormi fara perna.
  • perna medie(12-13 cm), este perfecta pentru cei care dorm pe spate. In orice caz, trebuie sa aiba o inaltime mai mica decat cea a umerilor, iar duritatea sa trebuie sa fie medie.
  • In cazul celor care dorm pe o parte, idealul este o perna medie-inalta (15 cm). Ne va permite sa mentinem capul si gatul bine aliniate cu axa coloanei vertebrale.
  • Este un tip de perna care ofera un suport mai mare pentru gat, deci este cel mai potrivit pentru dormitul pe o laterala, precum si pentru persoanele corpolente. Ele ofera un sprijin bun pentru cap si miscarile dintimpul somnului sunt bine sustinute.
  • Cea mai obisnuita umplutura este fibra de poliester respirabila. Ele sunt de obicei perne moi, potrivite pentru copii si oameni subtiri, fara o greutate prea mare.

Alegerea unei perne bune ne va face sa ne odihnim bine si automat sa putem avea o viata linistita si sanatoasa.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This