Cum poti afla informatii despre cardul tau bancar?

In prezent este foarte usor sa aflii informatii despre cardul tau bancar, cat si despre activitatea ta. Poti merge la sediul bancii pentru a obtine un extras de cont cu toate informatiile necesare sau poti accesa un ATM pentru a verifica SOLD-ul si pentru a extrage numerar.

Totusi, in cazul in care in locul unde te aflii nu exista un aparat ATM sau sediul unei banci, vei putea folosi diferite aplicatii pentru a afla toate informatiile necesare despre cardul tau bancar. Asadar, daca esti nou in mediul virtual si nu stii cele mai simple modalitati de a afla detalii despre banking, in acest articol iti vom prezenta unele dintre cele mai folosite aplicatii.

 1. Aplicatia bancii

Fiecare banca are propria aplicatie, iar acestea se gasesc in toate magazinele virtuale (atat Google Play, cat si App Store). Aplicatiile dedicate bancilor functioneaza intocmai ca un functionar de la ghiseu + un ATM: poti desfasura diferite actiuni.

Printre diferitele modalitati de utilizare a softului se numara: informare sold, plati online, transfer bancar, informatii cu privire laa diferite carduri (debit/ credit/ cumparaturi), informatii cu privire la diferite tipuri de conturi (RON/ EUR/ USD), dar si accesul la IBAN. Asadar, in acest mod vei putea accesa toate serviciile bancii direct de acasa.

Aplicatiile au o interfata simpla: un meniu unde sunt afisate toate functiile, precum si seciuni unde iti sunt prezentate informatii cu privire la activitatea ta bancara si cardurile/ conturile tale. De altfel, aplicatia poate fi descarcata atat pe telefon, cat si pe laptop si tableta, iar in momentele in care intampini dificultati, iti poti accesa contul de online banking direct de pe pagina web a bancii.

 1. Facebook Messenger

Pentru a accesa propriile date mult mai repede, poti instala Facebook Messenger. Folosind aceasta aplicatie, nu doar ca vei putea conversa cu persoanele dragi, dar vei putea, totodata, sa accesezi Boot-ul bancii tale.

Acesti Boot-i sunt special configurati astfel incat sa iti poata oferi cateva informatii despre conturile tale bancare, printre care se numara: IBAN, SOLD, informatii conturi (RON/EUR/USD), informatii card (credit/ debit/ cumparaturi), puncte sau stele, dar si informatii despre stadiul imprumuturilor tale.

Te poti conecta foarte usor cu unul dintre Boot-ii bancii. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa introduci datele despre tine si codul contului tau. Dupa ce te-ai conectat, Boot-ul va retine informatiile despre activitatea ta.

Totusi, daca nu ai incredere in Boot-ul online, este recomandat sa te deconectezi de la conversatie dupa utilizare. Pentru a face acest lucru, in meniul Boot-ului exista un buton pentru deconectare. De altfel, nu uita sa stergi conversatia din setarile de la Messenger, astfel incat nimeni sa nu aiba acces la informatiile tale.

 1. WhatsApp

Poti instala aceasta aplicatie atat pentru a comunica, cat si pentru a discuta cu Boot-ul bancii tale, special creat pentru o astfel de platforma. Boot-ul pentru WhatsApp se aseamana in proportie de 100% cu cel pentru Facebook, fiind special conceput pentru persoanele care utilizeaza mai mult acasta aplicatie.

Ca si in cazul Boot-ului de pe Facebook, dupa ce ai terminat conversatia cu robotul de pe WhatsApp este important sa de deconectezi de la Boot.

Cele mai bune aplicatii pentru plati

Aplicatiile de plata faciliteaza plata pentru achizitiile facute. Daca telefonul este folosit si in acest scop, nu uita de huse telefon.

Google Pay – Cel mai bun pentru utilizatorii de Android

 • Compatibil cu : Android si iOS.
 • Limite de plata : puteti trimite pana la 9.999 USD intr-o singura tranzactie sau pana la 10.000 USD in sapte zile.
 • Costul trimiterii de bani: fara taxe, dar nu va permite sa utilizati un card de credit pentru a trimite bani prietenilor si familiei.

Apple Pay – Cel mai bun pentru utilizatorii Apple

 • Compatibil cu : iOS.
 • Limite de plata : pana la 3.000 USD pe mesaj si 10.000 USD intr-o perioada de sapte zile.
 • Costul trimiterii banilor : 3% comision pentru sumele finantate cu cardul de credit prietenilor si familiei.

Samsung Pay – Cel mai bun pentru dispozitivele Samsung

 • Compatibil cu : dispozitive Samsung.
 • Limite de plata : Niciuna (nu permite transferurile de la o persoana la alta).
 • Costul trimiterii de bani : Nici unul (nu permite transferurile de la o persoana la alta)

PayPal — Cel mai bun pentru tranzactii cu taxa redusa

 • Compatibil cu : Android, iOS.
 • Limite de plata : fara limite pe care le puteti trimite din contul dvs. verificat. Puteti trimite 60.000 USD, dar poate fi limitat la 10.000 USD intr-o singura tranzactie.
 • Costul trimiterii banilor : daca platiti cu un card de credit, card de debit sau credit PayPal, platiti 2,9% plus o taxa fixa.

Xoom (Un serviciu PayPal) – Cel mai bun pentru trimiterea de bani catre alte tari

Xoom este unic prin faptul ca scopul sau principal este de a trimite bani catre alte tari.

 • Compatibil cu : Android, iOS.
 • Limite de plata : pana la 25.000 USD pe tranzactie. Limitele initiale sunt de 2.999 USD in 24 de ore, 6.000 USD in 30 de zile si 9.999 USD in 180 de zile. Poate creste limitele oferindu-i lui Xoom mai multe informatii personale.
 • Costul trimiterii de bani : costul variaza in functie de tara catre care trimiteti bani.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This